Ma na zapadu se stvarno ceni novac. Tamo roba dobija pravu vrednost, zbog trzisne utakmice. Kod nas su oligopoli malobrojnih tajkuna i dalje prisutni na trzistu. Mada mislim da 4k din koje sam dao za Winteru u mojoj dimenziji 195/65/15 je neka realna cena!
WINTERA
Collapse
X
-
Ma nekazem ja da se to uvozi iz tih radnji,a i zaboravio si da nema carine za proizvode do 100dolara,tu je transport najskuplja stavka.Evo primera iz okruzenja isto tako malog trzista ko sto smo mi,Pireli P6000 105 evra tacno ovde su mi za istu trazili oko 13500din ali bilo je reci o tome da su ovde gume presupe da se ne ponavljam
Comment
-
-
Valjda nisu to one iz Metro, gde sam pazario jedan par da vidim kakve su?! Inace, odlucio sam da drugi par uzmem od nekog drugog proizvodjaca, pa da malo poredim!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Nije informacija iz Metroa, vec iz jedne od Tigrovih maloprodaja u BG, sto opet ne znaci da te gume ne mogu da zavrse u Metrou... ne znam da li na Winteri ima oznacena nedelja i godina proizvodnje kao na Primi, pa da se izbegavaju one proizvedene u poslednjih mesec - dva...
Comment
-
-
a i zaboravio si da nema carine za proizvode do 100dolara
tih 100 dolara se odnosi na unos (a ne i na uvoz generalno) i vazi za fizicka lica a ne za trgovinu odnosno firmu.
E broj je oznaka drzave porekla datog proizvoda, po standardizaciji (IEC cini mi se).volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
U svakom slucaju se slazem sa izjavim kada je pravno lice u pitanju.
Inace i kod nas su gume iz nekih zemalja povlascenije carinjene, nisam siguran odakle!!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Ja kol'ko sam upucen to je oznaka zemlje gde je artikal testiran da li zadovoljava standard. Ta nomenklatura vazi jos iz vremena EEZ.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
Comment