Gume - iskustva sa raznim brandovima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Nemamo mi sta da mislimo,nego ti i tvoje finansije
    Ja sam na prosloj hondi uzeo u Eurogumi 4 polovne gume,nisam bio pri parama,izasle su me 6000 din sa balansiranjem i ugradnjom...ok za privremeno...

@ Deki

Jeste,RE720 je u pitanju,gume su preshle 2000 km,reci mi koliko otprilike mogu da predju te gume uz neku normalniju voznju???

Hvala na infu
    Power of dreams !!!

Comment

• Delija
      CBC Senator XXL
      • 29.08.2005
      • 310
      • NS
      • plavi auto

Aj' da se i ja ubacim pitanjem u vezi sa "malim" tockovima...

Treba ovih dana pa pazarim za jugica gume za prednje tockove, dimenzija 165/65 R13. Koje mi preporucujete, a da nisu previse skupe?

Do sada sam imao Tigar, medjutim cim sam prvi put zakacio malo bankinu (izbegao da me tresne ****** koja mi je uletela u makazice iz sporedne ulice :x ) dobio sam "balon" na gumi, koji se kasnije prosirio, pa zato i menjam gume (nedavno je pocela i da pusta po malo)...

Probao sam prosle zime na kratko neke Savine, al' sam se nesto mnogo klizao???

p.s. Ovde u NSu su Tigrove gume tih dimenzija 3000din sa ugradnjom i balansiranjem alu-felni. Jel' to OK cena?
      Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• Danilo
        CBC Senator XXL
        • 02.10.2004
        • 908
        • Beograd, Dorcol

Ja sam cuo od more ljudi da je to veoma dobra guma. Optimalna dimenzija, OK izvedba.

To je OK cena, ja sam pre par nedelja platio samo montazu 1500 dinara sa balansiranjem alu-felni, i to sam jeftino prosao.

Ovde mogu da se uzmu za oko 2800 dinara komad sa montazom + balansiranje.
        www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Delija
          CBC Senator XXL
          • 29.08.2005
          • 310
          • NS
          • plavi auto

Cini mi se da nisam izolovan slucaj sa tim problemom sa "balonom"...
          Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

od BRANDOVA najvise znam o Marlon Brandu....
            a od marki auto guma iz licnog skromnog iskustva pohvalio bi Pireli i Tigar.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• m.milos
              CBC Član
              • 19.07.2005
              • 29

ja vec dve godine vozim firestone firehawk na mondeu i mogu reci da su iznenadjujuce dobre. pre njih sam imao set good year eagle touring i ove su podjednako dobre ako ne i bolje! odlicno leze na putu po svim uslovima, cak i ako naletis na neku rupu (a na nasim putevima ih ima, hvala bogu) jer sam morao menjati good year zbog toga, a sa ovim nemam tih problema. doduse moja dimenzija je 205/50/16, tebi treba 195/65/15 sto znaci da se radi o "debljoj" tj. "visoj" gumi i ne bi trebao imati problem sa rupama. firestone sam kupio u austriji, set je kostao 250 EUR, ali 15" je bila skoro duplo jeftinija. ne znam da li ima tih guma ovde, iskreno nisam ni trazio, ali pogledaj i neces se pokajati! odlicne su!

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

A sta ako ti kazem da Tigar kosta tamo manje od te gume i manje nego kod nas,po kojoj ceni im onda oni daju tu gumu?
                pa nista, ne odgovara realnom stanju iz dosadasnjeg uvida u odnose cena napolju. prica je o Primi, ne 620 modelu.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

Sta mislite o kupovini polovnih guma iz uvoza?
                  tezak autogol, totalni promasaj.

sta mislis zasto bi neko ispravne gume skinuo sa svojih kola, da li bi ti to uradio

cim su gume skinute sa kola, nisu vise za upotrebu, za bezbednu upotrebu.

ti si na gubitku kao kupac jer si platio velike pare za neispravni bofl, i jedino ti mozes da imas dalje stete pocevsi od materijalnih u nesreci pa do same ugrozenosti zivota a jedinu korist imaju bezobzirni trgovci.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Originally posted by brick
                    A sta ako ti kazem da Tigar kosta tamo manje od te gume i manje nego kod nas,po kojoj ceni im onda oni daju tu gumu?
                    pa nista, ne odgovara realnom stanju iz dosadasnjeg uvida u odnose cena napolju. prica je o Primi, ne 620 modelu.
                    Ma ne! Tigar prodaje jeftinije gume napolju nego nama iako placa transport i carinu,tj placa ih uvoznik za to odredjeno strano trziste

Comment

• Delija
                      CBC Senator XXL
                      • 29.08.2005
                      • 310
                      • NS
                      • plavi auto

Pa ne mora da znaci...

Dosta "zapadnjaka" prati uputstva, pa menja gume kad prodje odredjeni vremenski period, a ne gleda istrosenost istih...

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

Da mogu se naci dosta dobri primerci da ne poverujes,skoro ko novo

Comment

• Deki
                          CBC Senator XXL
                          • 18.02.2005
                          • 307
                          • Beograd

@ Honda
                          Meni su trajale 20000 km jarenja ili 30000km umerenijeg jarenja.

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

Ma ne! Tigar prodaje jeftinije gume napolju nego nama iako placa transport i carinu,tj placa ih uvoznik za to odredjeno strano trziste
                            konkretno ?

carine uglavnom nema na zapadu za gume, o kojoj carini za Tigar pricas, za zemlje van EU ?
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141

menja gume kad prodje odredjeni vremenski period, a ne gleda istrosenost istih...
                              gume se trose same po sebi protokom vremena, sve i da se ne voze.

guma kojoj je istekao resurs upotrebe vise nije bezbedna za upotrebu.

kao lekovi, postoji rok upotrebe zato i postoji datum proizvodnje i rok trajanja.

ako mislis na istrosenost koju kao vidis golim okom (sare?) to ti ili ja ne mozemo da vidimo bez specijalnih mernih instrumenata i bez skupe test procedure.

gume su mnogo kompleksnije od same sare, i onoga sto se spolja vidi.

kod guma je daleko vaznija starost nego stanje sare !
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• Srdjan
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 2416
                                • Bajina Basta/Beograd

Sto se drzanja na putu, u krivinama i na kisi itekako je vazno stanje i dubina sara!
                                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                                X