Gume - iskustva sa raznim brandovima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Originally posted by Deki
    Meni su trajale 20000 km jarenja ili 30000km umerenijeg jarenja.
    Kakve su po snegu,ledu i ostalim zimskim uslovima?
    Power of dreams !!!

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Sto se drzanja na putu, u krivinama i na kisi itekako je vazno stanje i dubina sara!
      da naravno ako je to jos zaista guma (ili lici na to) a ne vec tvrdo ko plastika od starosti.

sara nova, stanje i dubina perfektni a guma stara 8 godina i drzanje na putu je ocajno i na suvom, na kisi nesreca skoro da je izvesna.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

Originally posted by brick
        Ma ne! Tigar prodaje jeftinije gume napolju nego nama iako placa transport i carinu,tj placa ih uvoznik za to odredjeno strano trziste
        konkretno ?

carine uglavnom nema na zapadu za gume, o kojoj carini za Tigar pricas, za zemlje van EU ?

Neznam kako se zove(carina,taxa nesto trece) ali neke takse verovatno placaju,a cak i da ih neplacaju prodaju gume premium kvaliteta u odnosu na ove ovde(poluproverena informacija) jeftinije tamo njima nego ovde nama

Comment

• Deki
          CBC Senator XXL
          • 18.02.2005
          • 307
          • Beograd

@ Honda
          Ja sam ih vozio tokom cele godine (x4) i bile su OK. Doduse, po snegu na nekoj ozbiljnoj uzbrdici moze biti problema.

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

neke takse verovatno placaju,a cak i da ih neplacaju prodaju gume premium kvaliteta u odnosu na ove ovde(poluproverena informacija) jeftinije tamo njima nego ovde nama
            mi smo u carinskoj uniji sa EU u jednom smeru i za nasu robu nema nikakve takse, carine niti bilo cega, osim za strateske robe i robe koje su na kontigentima a gume nisu u toj grupi.

zato i pitam konkretnije jer su oficijelne cene Tigra vece napolju nego domace za gume o kojima smo pricali, znaci modeli novije produkcije.

drugo, Tigar 80% proizvodnje plasira napolju a posluje profitabilno, da je domaca cena veca naustrb izvozne to bas i ne bi moglo lako da se objasni, mislim sumnjam da 20% moze da pokrije sve navodne gubitke u izvozu (?)

a potpuno je durgacija stvar jer se na zapadu cesto gume ne prodaju samostalno vec u paketu sa montazom/balansiranjem i tada je cena same gume zamaskirana, ne posebno za Tigar vec generalno za sve internet porudzbine a tu su obicno najnize cene guma.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• coco
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2004
              • 476
              • i`am from the land that is placed nowhere

samo da "pohvalim" pirelli, model p5000. totalna svinjarija od "gume" (prije plastika). kad sam mjenjao gume u drydenu, vulkanizer se zgrazavao ka dje cuo zvuk pirellija pri udaru na pod. plastika 100%. 2 godine su mi bile na autu i uvijek su bile razlog proklizavanja. srecom prednje tyo su uvijek izvlacile pirelli kad su proklizale (iznad banja luke, na manjachi...serpentine). osim toga nakon 2 godine pirelli mi je izgledao kao nov, sto govori o nekvaliteti sirovine. nije se potrosio ni 1 % gazeci sloj. guma u qrtzu skroz
              "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

ada12

informacija iz prve ruke! Tigar je u zadnjih tri meseca imao jako veliki broj reklamacija na auto gume (cak 60 od 100) Nesto se cudno desava u tigru!!!! izvor informacija SATINETA novi sad i Agro him (beograd novi sad nis subotica)
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Wiz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3104
                  • Nish

Ja to i kazem cuo sam da se pusta druga klasa ovde cak cure informacije iz same fabrike da se to radi

Comment

• Delija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.08.2005
                    • 310
                    • NS
                    • plavi auto

U, majku mu, a ja hteo bas u Satinetu da odem u ponedeljak u pazar...

Da nisu pustili buvu zbog toga da bi gurali Sava (bukvalno gde god sam pitao za Tigar, rekli su mi da sam lud ako pored 100din skupljih Sava kupujem Tigar... :x) i druge skuplje gume?
                    Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

ada12

delija daj mi dimenzije gume koja ti treba da ti dam ponudu!!! Mislim na cene!!! Inace ako nisi imao prilike idi do agrohima i trazi iliju neka ti pokaze BF gudric(neznam kako se tacno pise) sara je bruka dobra a kazu i guma! Cena je nekih 200 do 500 din.jaca od tigra! Inace ilija radi sledece nedelje popodne!!!! ili ako oces javi mi se na pp!!!!
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• Delija
                        CBC Senator XXL
                        • 29.08.2005
                        • 310
                        • NS
                        • plavi auto

Hvala ti, druze!

Treba mi 165/65 R13 + balansiranje alu felni...

Gde je taj Agrohim?
                        Satineta je na uglu Kosovske i Marka Miljanova, zar ne?

Pozdrav!

p.s. Jel' si ti adans sa NST foruma?
                        Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

ada12

jesam taj sam! agrohim ti je kod kvantasa kada iz temerinske ides prema zeleznickom mostu !!!! ili odma do autouniverzala!!!!

ovo ti je vislje u pitanju je kumho  165/80R13 POWER  STAR   758 2057,51

ili poruci preko ovih! inace imaju i firmu u sloveniji!! NAPOMENA! sve sto ti dolazi od spolja a neprelazi cigru od 100? nepodleze carini i porezu!!!!

Comment

• Delija
                            CBC Senator XXL
                            • 29.08.2005
                            • 310
                            • NS
                            • plavi auto

To mi je malo previse visoko...

Comment

• Wartburg
                              CBC Senator XXL
                              • 01.02.2005
                              • 663

BF Gurdrich je kao i Tigar pod Mishelinom.

Comment

• Delija
                                CBC Senator XXL
                                • 29.08.2005
                                • 310
                                • NS
                                • plavi auto

Pa sta da radim?
                                Da pljunem malo vise love za BF...?

Comment

Working...
                                X