Gume - iskustva sa raznim brandovima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wartburg
    CBC Senator XXL
    • 01.02.2005
    • 663

Imas 2 opcije.
    Ili da kupis novog Tigronju ili (ako vec nemas poverenja u njega), da kupis polovne gume iz uvoza.

Inace pod Mishelinom ti je Tigar, BG Goodrich, Kleber, Rotex, mislim da ima jos neko al nisam siguran.

Comment

• Delija
      CBC Senator XXL
      • 29.08.2005
      • 310
      • NS
      • plavi auto

Necu polovne.
      Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

A sta kazete da sad predjete na PP!!!???
        Power of dreams !!!

Comment

• Delija
          CBC Senator XXL
          • 29.08.2005
          • 310
          • NS
          • plavi auto

OK, ako tako mislis, ali mislim da mnogima sa jeftinijim "ulaznicama" (citaj: automobilima) moze da bude korisna pomoc pri izboru u ovoj klasi guma, a on se u velikoj meri oslanja i na cenu, tj. glavni problem je optimizovati kvalitet uz ogranicenje na ceni (ovaj elektro fax mi je udario u glavu )

p.s. I ja da vozim malo jaci auto i da imam kinte (moram prvo fax da zavrsim ) uopste ne bi toliko razmisljao, vec bih pazario i ako mi se ne svidja ili rikne, kupio bih druge.
          Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• acapn
            CBC Član
            • 20.04.2005
            • 86
            • Paracin

Ko kaze da ne mogu da se nadju dobre polovne gume ? Ja sam imao srecu pa naleteo na polovne Michelin-ke bez ijednog defekta. Presao sa njima 20000 km i tek sad su pomalo ispucale. Inace, wintera je guma za svaku preporuku. Mekana je i udobna, a za sneg je zakon. Kad sam ih uzeo nisam mogao da verujem gde sve izlazim po snegu sa zadnjom vucom.

Comment

• Delija
              CBC Senator XXL
              • 29.08.2005
              • 310
              • NS
              • plavi auto

Pa ja sam sa ubogim jugicem za godinu dana presao 13000km...

Jel to znaci da treba da menjam gume svakih 15 meseci?

Comment

• -Vedran-
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 3255
                • Beograd

@ Delija

OK,mislio sam da ce se chat nastaviti

Ako ti treba firma koja prodaje polovne gume iz uvoza,javi mi se na PP
                Power of dreams !!!

Comment

• acapn
                  CBC Član
                  • 20.04.2005
                  • 86
                  • Paracin

Originally posted by Delija
                  Pa ja sam sa ubogim jugicem za godinu dana presao 13000km...

Jel to znaci da treba da menjam gume svakih 15 meseci?
                  Preci ce one jos 10-tak hiljda sigurno, sem toga za 15 evra je dobro i toliko

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

BF gudric(neznam kako se tacno pise) sara je bruka dobra a kazu i guma! Cena je nekih 200 do 500 din.jaca od tigra

to je ista firma, samo razilicit brend.

koja god guma po marki da se odabere samo da je nova, najstarije 6 meseci od datuma proizvodnje.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

ada12

nemoj da pljujes vec idi pa vidi pa seci!!!!
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

TOURISME 195X65X15 HR BUDGET TG 635 91H 45 €

cena na promociji u okolini Pariza. Da me nije mrzelo da idem "cak" tamo sigurno bi mi bile izbor.

Cena Tigar guma NIJE mala na zapadu ali su zato na testovima (narocito 635 model) najbolja po odnosu cena kvalitet. Primu jos niko ne pominje niti nalazim test.
                        Pirelli gume su ozloglasene kao lose po svim pitanjima ali nisu ni preskupe.
                        Vredestein se posebno hvale ali su skupe (80-85 evra).
                        Ovde u Belgiji je nekako UNIROYAL neki standard (letnje ili M+S) ni skupe ni jevtine a solidne na testovima.
                        Michelin EXALTO je super guma ali novi model sa 4 kanala a ne onaj stari sa kosim rebrima (koji imam napred trenutno) stvaraju malo vecu buku i zato mi se ne svidjaju bas nesto. Ipak, dobio sam dve skoro nove a dve godine stare za 30 evra pa se ne zalim previse. Takodje nisam mogao da odolim pa imam za 50 evra isto (jos 4 mm sare) Vredestein QUATRAC 2 M+S gume ali sa indeksom nosivosti 95 umesto standardnih 91 za 195/65/15 gumu. Videcemo, nije lose za tenk sa bocom sa gasom Sto se tice toga kako drze u krivinama ne znam jer je i meni prva krivina negde kod Regensburga kao i Boostu

Comment

• coco
                          CBC Senator XXL
                          • 24.10.2004
                          • 476
                          • i`am from the land that is placed nowhere

bas se doumim izmedju Vredestein QUATRAC 2 M+S i kumho m+s. kumho je jeftinija za 15 ak eura pa kontam da je to oke cijena s obzirom da su na dodir mekane gume. naravno da m+s ne idu na hondu vec na ladu. nitko ne spominje kumho....cudno...a jeftinjara su.
                          "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

Coco,
                            Ti bese iz kraja sa krivinama, snegom, rupama na putu itd? Ne verujem da ces trenutno naci bolju gumu od QUATRAC 2 iako je relativno skupa. Posebno karakteristicno za nju je da ima najvecu trajnost od svih.
                            Najbolja ideja od svih ti je pre svega da su gume iskljucivo M+S jer je za tebe to optimalno. Obrati paznju da postoje i REINFORCED modeli te gume sa ojacanim bokovima ako vozis neki neuobicajeni teret ili ako je vozilo kombi ili monovolume. Kumho kao marka nije na ceni a za M+S gume pogledaj UNIROYAL 680 model a imas i druge modele dobre za kisu.

Comment

• coco
                              CBC Senator XXL
                              • 24.10.2004
                              • 476
                              • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by dranix
                              Najbolja ideja od svih ti je pre svega da su gume iskljucivo M+S jer je za tebe to optimalno.
                              vec oko godinu dana imam m+s na ladi tko jednom proba m+s po cestama revolucije i avnoja po bosni, ne gleda niti jedan drugi model imam auto karte, jedna je za ladu...nista krizano na karti. druga je za hondu, crvenim markerom oznacene ceste po kojima nikad necu vise ici hondom. pola bosne sam obojao u crveno
                              "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• dranix
                                CBC Senator XXL
                                • 04.10.2004
                                • 3079
                                • Antwerpen/Belgium
                                • Saab 9-3

Uf Coco pa ti si bas ozbiljan ali to ti putevi bez svake sumnje i zasluzuju. Honda je suvise fini auto za takve torture. Znas i sam da bi svi hteli sportsku voznju a da su gume mekane. To nema nigde a ipak cesto neko pomene da je neka guma mekana i dobra. Niko se nije pitao kakva je recimo razlika izmedju 205/65 i 205/60 recimo a svi uzmu onu nizu i hoce da im vesanje i bubrezi traju. Neko to zove sportska voznja a jos samo dobri putevi fale pa da sve bude kako treba...

Comment

Working...
                                X