Dobro si video u Autodati,ide 75w/90 polu-sint. 2l.
fiat tempra cudan problem
Collapse
X
-
Jel` to kad kazes da "na drugim valjcima prolazi bez problema" znaci da je na drugim valjcima sila kocenja nazad jednaka?
Ako rucna radi odlicno i ravnomerno koce i jedan i drugi(sa rucnom)
Comment
-
-
Te dijagrame moraju svi da rade,po zakonu i oni ostaju kod njih u arhivi,dve god. valjda,ne secam se vise tacno.Tako da kod koga god radis tehnicki moras imati i dijagrame...
Ako je samo nozna problem,proveri put ulja do tog zad.desnog tocka i njegov cilindar.
Comment
-
-
Ajde po starom obicaju da ne otvaram novu temu.
Od kako sam kupio auto(skoro 2god)imam problam tresenja na vecoj brzini,nekad pocne na 120 nekad na 140 u zavisnosti koja je kombinacija guma.Menjao sam i gume i balasirao ne znam kolko puta,centrirao trap,ali isto.Svi se slazu da baca zbog zadnjih tockova.Na kraju kupim sva cetri tocka(alu felne) sa dedre na kojima su odlicne gume i naravno ponadam se da je mojim mukama kraj,ali....Tresenje se nastavilo,i danas po savetu majstora odem do centar bobana gde ustanovimo da nevalja zadnji levi amortizer dok su ostala 3 perfektna,takodje ima malo lufta u ramenima,a da stvar bude gora i zadnja leva guma se vidi kako je pojedena po spoljnom obodu a nakolima je tek 1500km
E sad sta meni nije jasno,koga god sam piato od majstora,a pitao sam makar 5-6 njih,svi su se slozili da uzrok tresenja NE MOGU biti amortizeri,cak i covek koji radi u CB je bio sumnjivac da amortizer moze da pravi takav problem.
Sad ja vas pitam da li mogu da se nadam da je kraj mojim mukama ako promenim zadnji amortizer i da li moram oba da menjam jel je desni odlican,a i znacilo bi mi ako neko ima slicno iskustvo.
p.s gume su 185/60/14 i narvno kola nikad nisu udarana
p.s 2. mozda sam malo udavio al mene ovo vise izludeFORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG
Comment
-
-
E sad sta meni nije jasno,koga god sam piato od majstora,a pitao sam makar 5-6 njih,svi su se slozili da uzrok tresenja NE MOGU biti amortizeri,cak i covek koji radi u CB je bio sumnjivac da amortizer moze da pravi takav problem
da, prazan amortizer je obicno uzrok raznoraznim vibracijama (ako je sve drugo ispravno), notorno poznata stvar.
i obicno se menjaju u paru na istoj osovini posto je mala sansa da novi i stari imaju iste koeficijente prigusenja a posto se radi o vitalnom delu za bezbednost i narocito bitnom za kocenje, po pravilu se menjaju oba odnosno sva 4.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment