Povezanost kocnica i kvacila - ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

Povezanost kocnica i kvacila - ???

Nije kvar, niti problem, nego vise zanimljivost...

Elem, vec neko vrijeme mi abarthu teze ulazi visa brzina kod brzeg saltanja - pogotovo II kad I zavrtim do ~6000rpm. Vec sam razmisljao o promjeni i ulja i kojecemu, ali sam za pocetak odlucio da provjerim da li su vodjice na mjenjacu OK (da nije nesto olabavilo ili sta ti ga ja znam).
    Odem juce u servis (bio sam dogovoren na promjenu motornog ulja i prednjih kocionih plocica) i zamolim ih da pogledaju da li je sve OK. I navodno je sve u najboljem redu...
    A sad - najbolji dio! Nakon promjene plocica kvacilo je postalo osjetno tvrdje , a brzine su pocele da "uskacu" bez najmanjeg otpora

Dobro, sve ja shvatam da je zajednicki glavni cilindar, ali da li je moguce da istrosene plocice otezavaju rad kvacila? Ima neke logike, ali volio bih da cujem misljenje iskusnijih
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: Povezanost kocnica i kvacila - ???

Ima logike,kako su se trosile plocice,tako je padao nivo kocione tecnosti.Kada su stavljene nove nivo se u posudi podigao i doslo je do samoozracivanja cilindara kvacila.Namece se zakljucak da ti neki od cilindara kvacila pusta ulje, i da je pri malom nivou kocione tecnosti doslo do ulaska vazduha u sistem,mekse i nize pedale kvacila,samim tim nedovoljnog razdvajanja kvacila.Najverovatnije da curka cilindar na menjacu.

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

Otprilike tako nesto i je meni bilo logicno. Jedino nisam pomislio o curenju ulja. Moram da provjerim
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

Samo mala ispravka, nije im zajedniski cilindar, vec posuda za ulje.
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

Working...
        X