Problem sa gumama na novom autu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Problem sa gumama na novom autu

Uzeo sam nov auto, presao sam nekih 1300km, i primetio da volan vibrira na 90 km, malo preko te brzine, posle 120 se umiri...
    Lokalni vulkanizer mi je gledao gume i rekao da su sve 4 jajaste.

Bitan momenat je da je vozilo proizvedeno prosle godine, te da je lagerovano bar 1,5 godinu, pre prodaje meni.

Isao sam ovog puta ne do prodavca kola, vec do Bridgstona, jer kao oni drze garanciju za gume. Tako su me uputili.

Ocima se lako vidi, kad se rukom zavrti guma na balanserki da sve cetri kljucaju, tj upadnu u jednoj zoni.

Ovi u Bridgestonu mi tvrde da je to kao u toleranciji, i da ne moze auto zbog toga da drmusa, iako se ocima vide da su jajaste sve cetri.

Kao tolerancija je 1,5 mm, dok je moja guma ulubljena 1mm.

Ko je ovde lud, da li je moguce, da je normalno da se na gumam okom vidi da su krive, a da to bude regularno stanje?
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

ne popustaj, trazi od prodavca da ti zameni gume a posle neka se oni hebavaju sa bidzstonom. ti nisi duzan da se cimas sa tim. krive gume ce ti pohebati trap pa ce da bude jos veca drama. godinu i po dana auto stajao, te gume su za djubre !
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• bax76
      CBC Senator XXL
      • 07.11.2006
      • 605
      • BG

A jel moguce da postoji takva tolerancija da je guma vidno kriva, a da je to kao OK, za Bridstone?

Ja sam u cudu da smo takva stoka, ej covece vidi se iz aviona da su sve krive, ali to je kao OK, ne moze do toga da trese, sve gume su krive koje oni prodaju, doslovno su mi to pricali..

Jos mi savetuju da kupim zimske, pa da probamo...

Skinuli mi ratkapne za test, kao one vibriraju.
      NARAVNO sve isto...

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Meni firma pre par meseci uzela novu Daciju Sandero. I negde na oko 80km/h krece poskakivanje. Ja sve krivio put, dok nisam ponovo vozio svoj privatni auto. Skinem tockove prednje i stavim na balansirku i ladno guma poskakuje, vidi se golim okom. Obe prednje poskakuju. Posto me mrzelo da se sa njima ubedjujem, te sto su bile napred stavim pozadi i nije bilo vise problema. Odnosno bilo je ali skoro neprimetno. Tako da je jedino objasnjenje da je auto stajao duze vreme mozda cak i sa izduvanim gumama.
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• bax76
          CBC Senator XXL
          • 07.11.2006
          • 605
          • BG

Ista prica ali ovde sve cetri poskakuju, isto se vidi bez ikakvih problema da su krive, ali kao to nije razlog sto auto drmusa, kao tvrde da je do guma, onda bi drmusao na manjoj brzini ?!?

I to je najveci argument da do guma nije problem, iako se vidi da su krive.

Jos me tera, da kao kroz grad vozimo 100 na sat da on vidi?
          Najbolje jos i kazne da placam zbog, vestaka za reklamacije...

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Ni ja nisam osecao na malim brzinama. Tako da je do guma 100%.
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Moraš biti strpljiv i predočiti im da će platiti gume, troškove, nerviranje, gubitak vremena itd... i da će na kraju ipak dati nove. Proizvod nije saobrazan onom što su naveli, ne radi kao na reklami. Ti nemaš ništa sa bilo kojim parcijalnim proizvodjačem, kupio si u trgovini i njima dao novce, oni su dužni da reše problem. U roku od 8 dana te moraju obavestiti o tome šta će uraditi, u roku od 45 dana moraju popraviti, zameniti ili vratiti novac.

Od kad sam postao kulturno bezobrazan sa njima, rešavaju se skoro svi problemi znatno brže i povoljnije.

Svaki dan se odlučujem da otvorim neki forum ili temu za zaštitu potrošača jer ovo sad već prevazilazi sve mere koliko nas smatraju kretenima i kokama nosiljama...

Treba mi neko stručan za odgovaranje...
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• tomamega
                CBC Senator XXL
                • 19.03.2009
                • 715
                • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by Dora View Post

Svaki dan se odlučujem da otvorim neki forum ili temu za zaštitu potrošača jer ovo sad već prevazilazi sve mere koliko nas smatraju kretenima i kokama nosiljama...

Treba mi neko stručan za odgovaranje...
                Ovo je veoma dobra ideja. Postoji dosta organizacija za zaštitu potrošača, i ja sam imao dobro iskustvo sa njima. Ovo su neke od njih:

Kolega forumaš bi mogao direktno i njima da se obrati. Stvarno je sramno da tako maltretiraju ljude koji su dali toliki novac, pogotovo u vreme krize...

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

a koji je auto u pitanju?
                  taj novi?
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• bax76
                    CBC Senator XXL
                    • 07.11.2006
                    • 605
                    • BG

Poslao sam jos jednu pismenu zalbu, mada kako je krenulo...

Prvo nisu umeli / hteli da provale sta je, pa sam obigravao ko ****** po servisu, a kad sam im ja pokazao sta je, zahvaljujuci pregledu kod Adaam, onda im opet nije jasno kako je to moguce, i kao mora da se drma zbog ratkapni, ma SRAMOTA...

PA prica da su sve gume jajaste, i da je to sto skakuce kad se vrti normalno... A da je guma propala kad je 1,5 mm kriva, a moje su sve "samo" 1mm krive, pa su ispravne.

Mada necu da odustajem, dok ne resim problem, za sada se jos uvek nadam nekom razumnom resenju.

A auto je jedan od popularnijih na nasim ulicama, tj trenutno najcesci.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

E tek njima bi **** ispomerao, na sve te navuku da bi kupio a posle ko te džebe...

Problem je što ti auto verovatno treba ali ja bih ravno na inspekciju paonda posle sve po redu, materijalni i nematerijalni troškovi pa dokel se stigne.
                      Duševni bol, guma ide u jaje a mene duša patiii.... Koliko pati pita sudija, kaže veštak na skali od 1 do 10, 8 u trajanju od dva sata dok se vozio auto... pa tako..

Mislim kakva bre žalba pismena, imaš račun da si kupio auto, uložiš reklamaciju pa nek rešavaju..

https.autogas.rs

Comment

• MILAN VTS
                        CBC Veteran
                        • 06.10.2010
                        • 159
                        • Beograd
                        • Saxo vts 16v

Au ovo je stvarno bezobrazluk prodavnice automobila,treba pokusati kod organizacija za zastitu potrosaca makar za savet,a na kraju im poslati mirka alvirovica on ce ih razbucati Reci nam sta si uradio na kraju... Srecno

Comment

• bax76
                          CBC Senator XXL
                          • 07.11.2006
                          • 605
                          • BG

Bio sam danas u jos jednom "nezavisnom" servisu, imaju onu napucanu balanserku Hunter, sto sve zive parametre meri, i izbacuje izvestaj, savetuje kako montirati gume ne felnu i ostalo, jednom recju cudo od masine.

Dobra vest je, ispostavilo se da su dve zadnje gume ipak u toleranciji, ali da dve prednje, nema teoretske sanse da se naprave da budu u skladu sa marginama koje Hunter dozvoljava.

Dakle, te dve gume je nemoguce montirati da valja.
                          Na izvestaju su i odstupanaja felni, kao i sva moguca odstupanaja na gumi.

Eto toliko, sad bar imam cvrst dokaz, da ne pricam gluposti, a onaj "vestak" iz Bridgestone, koji je posle minut rucnog premeravanja guma, konstatovao da su potpuno ispravne, i skinuo mi ratkapne, bruka za svoju profesiju.

Evo kao izgleda stanje za jednu gumu, ovaj radijalni prvi harmonik je problematican.

Last edited by bax76; 25.11.2012, 00:50.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

To ti pričam, ti ideš okolo i dokazuješ a usput trošiš novce i vreme na nešto što oni mora da dokažu ili da izadju u susret ako ne mogu da dokažu (nemaju čime).

Svaki proizvod je isti, kolo eksera ili auto svejedno. Problem je što su kadrovi i navike od pre.. Nekad je bilo skoro pa nemoguće zameniti auto čak i kad bi recimo pas mogao ulaziti na vrata a da se ista ne otvaraju i to posle godinu dana. Bilo je primera nekih seriaj koej su istrulile u garantnom roku, ne zardjale nego istrulile a onda nastane peripetija. Kako povratiti novac, kako odregistrovati taj auto a registrovati drugi na istu osobu a da se ne plati ponovo sve od poreza itd... Znači haos i beznadje.

Dosta više toga, fiskalni računčić i pravac inspekcija a onda kao u ovnarskim zemljama kojima teži omladina, tužba za sve, počev od 0.002 istrošensti djona. Uvek ima advokata koji će raditi na procenat.

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

slažem se Doro , kod nas je specifično što smo navikli da sa vlašću ne ulazimo u pravni sukob, pa po navici iz komunizma ne ulazimo ni u sukob sa prodavnicama i raznim službama. jer smo navikli da je i to nekako državno,veliko a mi smo 'mali', i plus na sve LENJOST. znam po sebi
                              i tu je strah od troškova i kako je sudstvo sporo osećaj da će mo se boriti sa vetrenjačama.
                              ja mogu da potpišem da je za svo ekonomsko i kriminalno zlo u ovoj zemlji krivo sporo i neodgovorno sudstvo. kad bude počeo neko njih da proverava otpušta,kažanjava biće i pravde i ekonomije. dotle ništa.
                              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                              X