ljetne gume - OBNOVLJENO

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by Deki
    Originally posted by 206
    Toyo T1S se vise ne pravi, T1R joj je naslednik.
    Upravu si. Ali ne mogu preporuciti ono sto nisam probao.

Inace BRIDGESTONE jeste nesto tvrdja,ali i dalje sasvim OK guma (pogotovo za tu cenu).
    Kako ti se pokazala ta bridgestone? Koliko km moze da predje dok se ne istrosi? Koja joj je cena?
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Deki
      CBC Senator XXL
      • 18.02.2005
      • 307
      • Beograd

Kod nas je Bridgestone Potenza RE720 u H brzinskom indeksu oko 70 eura. Ranije sam ih kupovao u AC Tadic u V brzinskom indeksu i placao 66 eura.

Ako vozis "malo" zustrije moze ti potrajati 12-tak hiljada,a ako vozis normalnije znatno vise.

Comment

• -Q-
        CBC Senator
        • 03.12.2004
        • 288
        • Srbija/Beograd

Originally posted by Black Knight
        odmah da ti kazem zaboravi...i to momentalno...na zalost...ali je tako...

sve te gume su iskljucivo za suvo, ali bas suvo i suncano...(ne bukvalno )...

vozio sam Toyo na kisi...bilo je bas neizvesno...i to ne na mnogo jakom autu...mogu misliti sta bi bilo na snegu...

znaci sto se tice performansi gume za leto nema boljih od tih sto si naveo...kazem imao sam iskustvo sa tom Toyo...

ali isto tako sam imao Egle Wentura...predhodnika HydraGrip-a...i sve pohvale za mokro... ali ovaj F1 nema sta da trazi na snegu...

a avon...ne znam...

iskljucivo za suvo vreme:
        Toyo
        Goodyear
        Avon
        Toyo T1S su bile VRH po kisi i suvom, T1R moze samo bolja da bude jos...
        vozene na automobilima od 160+ KS

Goodyear Ventura i Hydragrip se i dalje proizvode i razliciti su tipovi guma..
        2008. Leon

"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."

Comment

• coco
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2004
          • 476
          • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by Quadrifoglio

Toyo T1S su bile VRH po kisi i suvom, T1R moze samo bolja da bude jos...
          vozene na automobilima od 160+ KS

Goodyear Ventura i Hydragrip se i dalje proizvode i razliciti su tipovi guma..
          ja ih imam na crx-u (t1r) a prije sam imao t1s. preporucam ih. pri kisi treba malo ispustiti tlak na 1,8 sa 2.0 i ptitji. tisa je nego t1s no malo je tvrdja (vanjski obrub je gumeni prsten, valjda zato- htjeli su je napraviti tisom). inace nije preporuka ih staviti na teze automobile (pojedu se vrlo brzo) ali zato lijepe i predvidjene su za aute do cca 900-950 kg. i jos nesto u vezi toyo guma. japanac je dolazio (dok su imali t1s) na street race u hr i vrsio ispitivanja habanja i ponasanja na pojedinim automobilima.
          "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• HotDog
            CBC Senator XXL
            • 06.05.2005
            • 965
            • BSG 75 (011)

Terao sam Avon ZV3 na CRX, imaju brzi odziv u odnosu na Primu koju sad teram, ali su im zato iz jos uvek misterioznog razloga iskocili baloni, odnosno balon, tako da imaju taj jedan minus kod mene.

Comment

• coco
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2004
              • 476
              • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by lanMi
              Terao sam Avon ZV3 na CRX, imaju brzi odziv u odnosu na Primu koju sad teram, ali su im zato iz jos uvek misterioznog razloga iskocili baloni, odnosno balon, tako da imaju taj jedan minus kod mene.
              stara je pa se razlijepila po slojevima
              zato preferiram toyo....jos nikom nisu prodali turbostaru gumu
              "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• mirdza
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2005
                • 2437
                • Katowice (PL) / Banja Luka
                • AGP / W126

e ovako - feluge su na pjeskarenju, a ja lagano (i dalje) trazim gume...
                nasao sam strasno povoljno gume raznoraznih tajvanskih proizvodjaca. ima ih kakvih hoces (sve moguce dimenzije i indeksi, kao i namjena).a cijene su im stvarno smijesne...pa me sad zanima da li stvarno toliko ne valjaju ili je to samo stvar jeftine radne snage?
                P.S. znam da to nisu neke pare (tj 200E za komplet) ali zasto da tih nekoliko euro razlike ne potrosim na nesto drugo?
                Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

sto se tice proizvodnje guma radna snaga (cena) skoro da ne utice s obzirom da je to masinska proizvodnja, automatizovana.
                  ni za zapadno evropske gume ne kosta proizvodnja nista (bitnije) vise nego u Kini ali jes apetiti za zaradom daleko veci pa otuda i ovako visoke cene guma danas u odnosu na one pre 15tak godina iako je proizvodnja danas jeftinija.

izbor zavisi od namene guma i stila voznje a to je individualna stvar pa nema nekog univerzalog recepta.

danas vise nema nesto losih guma, sve su manje vise u okviru 10tak +-% razlike u rezultatima upotreba na kolima.

veca je razlika kod zimskih guma zavisno od tipa (alpski ili nordijski) i predvidjene primene.

ja bih uzeo onu gumu koja je siroko dostupna tamo gde pretezno vozim ako kasnije zatreba zamena ili reparacija.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

1. po meni je naj boli izbor Pirelli jedino sto ne traju dugo sto znaci da dobro drze na putu ali su i dosta skupe a koliko sam video na njihovom sajtu prave i all seasons gume.
                    2. yokohama - vozio sam jedno leto onu polu slick ne mogu da se setim koja joj je oznaka ne proizvodi se vise ali ima zamenu tj unapredjenje Prada Spec-2.
                    3.michelin pilot bilo koja.

Pozitivno iskustvo sam imao i sa Kumho Supra Exta gumom a i ne secam se nesto da su bile papreno skupe.
                    trenutno leti vozim BFGoodrich G-force sport i mogu reci da uopste nije losa sta vise na suvom drzi extra, po kisi gradska voznja (ne zagrejane gume) onako, imao sam par proklizavanja pri naglom kocenju ali zato na otvorenom putu kad je guma zagrejana nije bitno da li je suvo ili mokro, bukvalno se lepi za asfalt. Po snegu nisam ni hteo da probavam pogotovo ne sa 195/50 15.Cena im je letos bila 69e kom i to neka promotivna posto satro ta firma kod nas jos nije toliko zastupljena. Koliko vidim BFGoodrich je odvozao Dakar Rally tj pobednicka ekipa je vozila tu gumu sto znaci da su uleteli dobru kintu u proizvodnju, reklamu i sve to.
                    generalno, na gumu nikada ne treba zaliti novac jer u ovom slucaju "guma glavu cuva" jezim se od likova koji voze sprave sa 150 i kusur konja sa gumama koje su stare po 5-6 godina ali imaju dobru saru ili ne daj boze protektiranim gumama.
                    @mirdza sta god da kupis kupi novo i posluzice te bar dve sezone ako ih ne budes drao a za sledece ces vec znati kako i sta. da li zelis meksu, tvrdju, udobniju, izdrzljiviju ili sta vec.
                    poz.
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Zavisi i od toga sta zelis tj ocekujes od gume. Mislim na trajnost, lezanje na drumu, tvrdoca... kao i koliko si sada para spreman da das.
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                      X