Zanima me vase misljenje. Imam gume r15 zimske, na dve je sara oko 4 mm , na preostale dve je oko 2,5 mm. Predpostavljam da cete mi reci da ove sa 4 mm stavim napred a ove druge sa manjom sarom nazad. Da li je mozda bolje , ekonomicnije da sa 2.5 mm stavim napred i kad se istrose kupim dve letnje i zamenim ih. Ovo pitam jer ne znam koliko brzu potrosnju imaju zimski pneumatici na zadnjim tockovima u letnjim uslovima u odnosu na prednje pneumatike. Posto je zimska guma pa jos napred leti nisam do sada imao iskustva ali sam cuo da se mnogo brzo trose , vruc asfalt... ove nazad dosta sporije. Planiram da predjem oko 10000 godisnje pa bi mi ove od 4mm mozda mogle da posluze i sledece godine isto na zadnjim tockovima.
Ako bi neko mogo da podeli iskustva ko je vozio ms leti , koliko kilometara je preso i kolika je dubina sare bila na prednjim a kolika na zadnjim gumama na pocetku i kraju sezone. Naravno da postoje razliciti proizvodjaci i kvalitet ali na osnovu kilometraze i viskokih temperatura leti moze da se izvuce neki zakljucak
Ako bi neko mogo da podeli iskustva ko je vozio ms leti , koliko kilometara je preso i kolika je dubina sare bila na prednjim a kolika na zadnjim gumama na pocetku i kraju sezone. Naravno da postoje razliciti proizvodjaci i kvalitet ali na osnovu kilometraze i viskokih temperatura leti moze da se izvuce neki zakljucak

Comment