VATROGASNI APARATI ZA KOLA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PASHKE
    CBC Član
    • 06.09.2005
    • 27
    • Belgrade

Originally posted by lanMi
    Meni evo posle 2 meseca kazaljkica otisla malo iz zelenog u crveno, jel' da idem da mashem garancijom, ili nije strasno?
    desava se da neki aparati ispuste posle odredjenog perioda,ipak su to sudovi pod pritiskom i recimo da na 100 proizvedenih komada na 3-4 komada nije lepo legla gumica ili ventil nije dobro nalegao.Sobzirom da recimo iz moje fabrike izlazi do 300 aparata dnevno 1,5% greske u proizvodnji je stvarno moguce, i isti ce biti repariran u najmanjem mogucem vremenskom periodu.Javi se proizvodjacu ciji je aparat slobodno, nece biti nikakvih problema.

Montiranje aparata se vrsi kao sto je rekao Dren pored sedista ili u gepeku.Nije propisano gde je obavezno montirati aparat, vec da bude blizu za bilo kakvu nepredvidjenu intervenciju

Mr.Looping, u pravu ti je cale kada to kaze, svi ti alati, pribori, pp aparati nepoznatog porekla nemaju nikakav atest niti izvestaj o ispitivanju istog.

Comment

• No name
      CBC Veteran
      • 28.02.2005
      • 164
      • Novi Sad

@PASHKE

Jel mozes da napises cene PP aparata S1,S2 i S3?Ako neces javno da pises posalji mi cenovnik na PM.

Comment

• alexa05
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2006
        • 1769
        • Smederevo
        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Da auto jako brzo gori, gori. Americka kinematografija prikazuje pozar u autu kao gorenje od par sekundi i onda BUM!!! eksplozija, sto naravno nije tacno.
        Pri pozaru u autu potrebno je imati ispravan aparat za gasenje pocetnih pozara (kontrola na 6 meseci-kontrolise se stanje praha, da li je rastresit ili zgrudvan sto zavisi od procenta vlage u okruzenju gde je smesten i stanja dihtung-gumice na njemu i tezine same bocice CO2 na osnovu cega se procenjuje da li je ispustila malo gasa ili ne) i druga vrlo bitna stvar koju treba uvek imati u samom vozilu je viljuskasti 10-13 radi skidanja tj. otkacinjanja akumulatora s'obzirom da je vecina pozara na automobilima posledica neispravne elektro-instalacije. Imajuci u autu ove dve stvari moze se uveliko doprineti suzbijanju pozara i dobijanju na vremenu dok nestigne vatrogasna ekipa koja ce sam pozar vrlo brzo neutralisati.

Ono sto je potrebno odmah pri primecivanju sumnjivog mirisa nagorele plastike i sl. uraditi je:
        1. zaustaviti auto, ugasiti ga i momentalno otvoriti haubu. Pri rastu temperature topi se i deformise sajla za otvaranje haube i posle je nemoguce otvoriti je bez upotrebe razvalnog alata.
        2. Aktiviranje aparata izvlacenjem osiguraca, kratki i odsecni udarac ili pritisak na rucicu aparata nikako pritisak na rucicu u vremenskom intervalu od par sekundi jer tad je aparat neupotrebljiv usled iscurelog gasa kroz mlaznicu. Sacekati par sekundi i usmeriti mlaznicu prema samom srcu pozara i pritisnuti (drzati stisnutu rucicu).
        3. Kad se pozar zagasi i smanji njegov obim momentalno poskidati kleme sa akumulatora i pozvati vatrogasnu jedinicu (dati im tacne podatke o lokaciji gde se nalazi auto, br. telefona sa koga zovete i svoje ime i prezime - standardna procedura).
        4. Za vreme dok ne stignu vredi zaustaviti neki auto, jos bolje kamion oni sigurno poseduju aparate za gasenje i pozajmiti jos jedan kao rezervu za slucaj da se pozar povrati.

Aparate koji su sa manometrom znaci pod stalnim pritiskom ne servisiraju svi serviseri zbog nedostatka opreme za to narocito u unutrasnjosti a neretko se desava i da manometri lazu pa iako je aparat dobar pokazuju manji pritisak od dozvoljenog i obrnuto.

P.S. Sto veci aparat imate u kolima to bolje ali ne treba preterivati, osim ako nemate kuku pa onda mozete i da zakacite S50 i da ga vucete za sobom.
        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• jaksa
          CBC Senator XXL
          • 23.10.2004
          • 701
          • Novi Beograd, SC

Gde se sada mogu kupiti ovi aparati, pozeljno sa cannonball popustom?

Comment

• PRESRETAC
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2007
            • 333
            • BG
            • Grande punto 1.4T

ja sam kupio S1 pre 15 dana u auto sportu u kirovljevoj ulici za 1750 dindzi
            sigpic

Comment

• Dragon
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2006
              • 963
              • Beograd

Kupio S1 Pasalicev u radnji za 1500, mada sam isti takav video na pijaci za 900.
              Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• nidza
                CBC Senator XXL
                • 16.04.2008
                • 496
                • nbgd

Koji je uopšte rok trajanja? Moj PP ima već 1,5 godinu, unutra ima nešto da se bućka, a pritisak na manometru je i dalje u zelenom polju, tj. u samoj sredini - gde je bilo i kada je kupljen.

Imam neki maleni.

Kako u novijim kolima sa "dve haube" raskačiti akumulator ako dođe do požara? Ova tema me je baš bacila u razmišljanje, jer na Stilu mora da se rašrafi prvo ona kutija od akumulatora, pa tek onda da se raskači akumulator. Čovek poprilično mora biti hladne glave da to rešava dok mu auto nestaje u plamenu...
                Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• PRESRETAC
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2007
                  • 333
                  • BG
                  • Grande punto 1.4T

koliko se ja secam na 6 meseci se vrsi kontrola aparata i upisuje se u knjizicu....
                  sigpic

Comment

• vujke
                    Admin
                    • 29.09.2004
                    • 1673
                    • Mladenovac
                    • Daewoo Lanos 1.5SX

Aj polako procitajte ovu temu od pocetka.
                    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• nidza
                      CBC Senator XXL
                      • 16.04.2008
                      • 496
                      • nbgd

Ukoliko je aparat pod stalnim pritiskom jos uvek u zelenom ili zutom polju aparat je ISPRAVAN, u takvom stanju moze da ostane CAK i vise od 5 godina
                      Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• sasa km
                        CBC Senator
                        • 23.10.2007
                        • 241
                        • kosovska mitrovica

dali moze da se dopuni aparat sa freonom - skazaljka je na pocetak crvenog ali je pun tecnosti - ili da kupujem novi

za ne daj boze dali ce moci da radi samo sto nece imati pritisak za 2m da baca nego manje ??
                        ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• alexa05
                          CBC Senator XXL
                          • 23.07.2006
                          • 1769
                          • Smederevo
                          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Nije u pitanju samo daljina do koje ce dobaciti vec i vreme!
                          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• madic
                            CBC Senator XXL
                            • 07.10.2007
                            • 844
                            • Beograd

Originally posted by PRESRETAC
                            ja sam kupio S1 pre 15 dana u auto sportu u kirovljevoj ulici za 1750 dindzi
                            Jel imaju tamo i S2?

Da li mogu negde da se kupe Sparco aparati?

Comment

• jaksa
                              CBC Senator XXL
                              • 23.10.2004
                              • 701
                              • Novi Beograd, SC

Metro - S1 ispod 1400 din, S2 1640din.

Comment

Working...
                              X