Punto - pucketanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Punto - pucketanje

Pozdrav svima!
    Video sam da kolega postuje na ovom forumu, pa sam malo citao i cini mi se da bih mozda ovde mogao dobiti odgovor, savet, ...
    Imam Punta I, 97 god., 1.1. Kupio sam ga pre nesto manje od godinu dana.
    Posle nekoliko meseci sam poceo da primecujem cudno pucketanje u zadnjem delu kola. Ustvari, nekad prilicno jako 'pukne', da se i ne moze nazvati pucketanjem. Kao da se neka opruga otkaci. Ono se obicno javlja pri voznji po neravnom putu. I kasnije sam zakljucio, iskljucivo kad su kola neopterecena - tj. ja sam u njima, ili retko i kad je jos samo suvozac tu. Nekad bas ucesta, i skoro na svakoj rupi (kad zadnji tockovi, posebno desni predju preko rupe) pukne, a nekad se ne javlja ni po 100km. Jos jedan zakljucak, uspeo sam to 'pucketanje' izazvati i u mestu, cimanjem zadnjeg kraja vozila, ali se i tad vrlo retko i nepravilno javlja. I nisam uspeo identifikovati tacno mesto odakle dolazi, osim da je tu negde oko zadnjih tockova. O ovome sam pricao sa 2-3 majstora (ne bas kvalitetna), i svi su me 'otresli', u smislu da to nije nista, i da sam paranoik...

Da li neko ima slicno iskustvo, ili ideju sta to moze biti?

Unapred puno hvala!
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Kazes na zadnjem delu, nisu poluosovine dakle nema ih.
    E sad, moze biti stvarno neka glupost. Da li si pregledao opruge i gornje i donje gume na koje one nalezu.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Originally posted by M-power
      Da li si pregledao opruge i gornje i donje gume na koje one nalezu.
      Hm, jednom mi je majstor samo vizuelno gledao tu gde otprilike pucketa, i njemu je sve izgledalo ok.
      Hvala opet, a ovo (i ako jos neko nesto predlozi) cu zapamtiti (zapisati ), pa dati majstoru sledeci put...

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Kod mene na nissanu je lupkalo tako na neravninama i to vise kad je neopterecen i bilo je do stabilizatora balans stangle, verovatno je isti slucaj i kod tebe... Idi negde u servis na kanal da ti utvrde sa sigurnoscu... Inace, punto je prednja vuca i nema poluosovine pozadi...
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Originally posted by Srdjan
          Kod mene na nissanu je lupkalo tako na neravninama i to vise kad je neopterecen i bilo je do stabilizatora balans stangle, verovatno je isti slucaj i kod tebe... Idi negde u servis na kanal da ti utvrde sa sigurnoscu... Inace, punto je prednja vuca i nema poluosovine pozadi...
          Super! Reci mi jos samo i koliko je kostalo sredjivanje? A za poluosovine - j'ga od nekog 'strucnjaka' sam cuo da kaze da je mozda do njih, pa... -> modifikovao sam svoj prvi post

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Ovo sto je Srdjan rekao isto otpada....nemas ni balans stanglu pozadi.

Pa ti covece nista nemas...kako uopste ide taj auto

Comment

Ovo sto je Srdjan rekao isto otpada....nemas ni balans stanglu pozadi

Comment

• milannik
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2004
                • 1455
                • Niš

Desavalo se to i meni, na rupama mi je izletao zvucnik iz zadnje police .
                E sad, da nije mozda neki bezvezni razlog, tipa da ti se gepek ne zatvara lepo, mozda amortizeri gepeka, zadnja polica ili neka plastika.
                E sad jedna verovatno glupa ideja, kazes da se to najcesce desava kad si sam u kolima, znaci kad je auto opterecen na levoj strani (koliko imas kila?), ako auto ima plinski uredjaj mozda ti boca skace ili rezervoar za benzin, mozda rezervni tocak.
                Ili ti je mozda zadnji desni amortizer oslabio pa udara u auto.

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

I zaboravi na silen blokove zadnjeg trapa...koliko je presao auto?
                  Jer seta malo zadnji trap?

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

A mozda i auspuh udara ili negde zakacinje, ali ti se cini da je oko tocka...
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

I zaboravi na silen blokove zadnjeg trapa...koliko je presao auto?
                      Jer seta malo zadnji trap?
                      Presao je 88000, a ne znam da li seta zadnji trap - ja bih rekao da ne.

Comment

Originally posted by milannik
                        E sad, da nije mozda neki bezvezni razlog, tipa da ti se gepek ne zatvara lepo, mozda amortizeri gepeka, zadnja polica ili neka plastika.
                        Nije nista od ovoga sigurno, jer zvuci kao metal od metal, i skroz dole je.
                        E sad jedna verovatno glupa ideja, kazes da se to najcesce desava kad si sam u kolima, znaci kad je auto opterecen na levoj strani (koliko imas kila?), ako auto ima plinski uredjaj mozda ti boca skace ili rezervoar za benzin, mozda rezervni tocak.
                        Nemam plinski uredjaj. A nemam nesto puno 'kila'
                        Ili ti je mozda zadnji desni amortizer oslabio pa udara u auto.
                        Ovo meni zvuci moguce, a sta misle o tome ljudi koji se 'razumeju'?

Comment

Originally posted by Eon
                          A mozda i auspuh udara ili negde zakacinje, ali ti se cini da je oko tocka...
                          Nije nista oko auspuha, on je u zadnjem delu na levoj strani.

I, jos jednom, zahvalnost svima ...

Comment

• Daka
                            CBC Senator
                            • 15.06.2005
                            • 277
                            • Subotica

Sad ce tebi DAKA da kaze sta je to?!Otisli su ti lezajevi u zadnjim viljuskama,to je set konusnih lezajeva i jedna strana kosta oko2500-3000 din a isto i toliko ruke kod majstora.Pucanje se cuje prilikom lupanja zadnjih tockova u rupe ili kad se zadnjica malo vise zanjishe po neravnom kolovozu,a ako ti trese zadnjica prilikom kocenja onda su gume na silent blokovima ima ih 4!!! ALI 100% su LEZAJEVI U VILJUSKAMA!!!!to se uglavnom menja u paru!!! Iz iskustva ti govorim ja sam ih isto menjao!!

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Ovo sto je Srdjan rekao isto otpada....nemas ni balans stanglu pozadi.

Stvarno covek nema nista pozadi a opet lupka... Da ovo nije slucaj za Moldera i Skali...
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                              X