amortizeri na bmw-u

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fantastik
    CBC Senator XXL
    • 28.07.2005
    • 417
    • Novi Sad

amortizeri na bmw-u

jel mogu da se pune prednji amorti na bmw-u e36, 1800, 10 mesec 92 god.
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Mozhe, ali nije preporuchljivo.

Ustvari, to je krajnje za izbegavanje, nikad ne mozhe da se uradi onako kako treba, a obzirom da auto "tera" da se vozi malo "jache"...
    http://www.bmw.tv

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Ma ne puni, mijenjaj... Sada barem ima izbora vise nego prije... I vecina daje 2-3 godine garancije kada ih mijenjas u paru...

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ajmo na drugaciji nacin pitanje.

zsto bi punio ispravne amortizere ?

ako su neispravni opet zasto bi ih punio, ostace neisravni i opet ce sve iscuriti.

naravno ako su ispravni, nece niti iscureti niti doci do pitanja da li puniti.

ukratko, kada crkne amortizer baca se i obavezno menja za novi adekvatni. i obavezno u paru na istoj osovini.

takodje, vrlo je velika sansa da je neispravan amortizer ako je duze tako vozeno upropastio i gumu na tom tocku, pa sleduju i menjanje guma na istoj osovini, u paru.

amortizer je vitalan deo za bezbedno upravljanje, i od njega zavisi zivot vozaca i putnika pa nije za sale. (ma sta pricali tzv majstori koji ih pune, da valja prve bi to radile fabrike jer se njima tako nesto i najvise isplati a znamo da to ne rade).

uz los amortizer(e) efekat kocnica drasticno opada i auo postaje opasan za voznju !
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• fantastik
          CBC Senator XXL
          • 28.07.2005
          • 417
          • Novi Sad

ok, hvala menjam za nove

Comment

• fantastik
            CBC Senator XXL
            • 28.07.2005
            • 417
            • Novi Sad

koje da stavim amorte bilstajn ili monro

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja nemam dilemu, Bilstein (Krupov) ima svakako prednost.
              Monroe (USA model) koristim vec neko vreme (jer sam jedino to i mogao da nabavim) pozadi i za sada (pola godine) jos uvek rade korektno.

vazna je i pravilna ugradnja, upotreba kilo kljuca na kriticnim srafovima, postavljanje gumenih podlozaka u osu i ostali detalji tacno onako kako pise sto preciznije iz uputstva za ugradnju.

meni se jednom desilo da su u servisu (specijalizovanom bas za zamenu amortizera) zamenili sva 4, i bio sam 2 puta na reklamaciji jer je nesto napred lupkalo pri prelasku preko rupa.
              gledali kao nesto, mozgali i nista nisu uradili ( nadri majstori pokazalo se).

slucajno jednom prilikom ja pogledam tzv solje prednjih amortizera a tamo matice koje povezuju amortizere sa sasijom nisu bile zavrnute i imale poprilicno lufta.

ili ih nisu zavili do kraja ili nisu stegli kilo kljucem pa se odvile, sto dodje na isto- losa ugradnja.

gde god da menjas ako nisi siguran u majstore otvori cetvore oci sta i kako rade, moj savet iz ovdasnje prakse (ne samo onima za auto).

a pre svega tacno probaj da odaberes amortizer koji tacno odgovara tvojim potrebama /nacinu upotrebe auta postop obicno ima amortizera vise tipova podesenosti "tvrdoce" i za razne namene koriscenja.
              trazi katalog, ili preko internet sajtova proizvodjaca odaberi pravi tip.

mislim da cena (manja razlika) ne igra preteranu ulogu jer amortizer ionako menjas jednom u zivotnom veku auta, ili mozda 2 puta ako su losijeg kvaliteta.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• fantastik
                CBC Senator XXL
                • 28.07.2005
                • 417
                • Novi Sad

onda cu ipak monroe posto ima ovlasceni servis u n.s. a i kazu da je dobar, hvala brick na odgovoru

Comment

Working...
                X