TIGAR ili SAVA pitanje je sad...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gruja
    CBC Senator XXL
    • 09.02.2006
    • 614
    • Bgd
    • Alfa 75 TS

TIGAR ili SAVA pitanje je sad...

Moram da menjam prednje gumice na mom Favoritu, 165/70x13...
    Trenutno imam TG621 i bio sam zadovoljan ali kljucna rec je bio...

Vise ne znam sta da im radim- balansirane par puta, menjan HK zglob (drugi bio dobar), centrirani trapovi.... i dalje trese..

E sad ja reko mozda da stavim ove Savine, Effecta valjda, no ne znam vredi li doplate?! Mislio sam se i za onaj tigrov Rotex T2000 medjutim rekose mi u tigrovom servisu da nista ne valjaju i da su ih povukli pa sad nesto generalno zazirem od Tigra...

Zanimaju me konkretno vasa ISKUSTVA, valja li Sava u poredjenju sa Tigrom, kakve su Fuldine gume sto se ovde nude ili cak BF Goodrich? (ili eventualno Yokohama S306 ako ne kosta previse)

Citao sam ovde po forumu raznorazna misljenja ali mahom to nisu iskustva... a to mi treba

Dakle koje gume u ovoj dimenziji ali da nisu extra skuplje od tigra?
    Racunam da bi oko 3000 din bilo max sto bi trebalo dati shodno okolnostima....

Hvala unapred svima!!! =]
    Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
  • Davor
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2005
    • 498
    • Novi Sad

Imao sam na astri Sava Eskimo 175/65R14 i presao sam sa njom 40hkm i stvarno je kao nova pola godine je bila napred a pola nazad i stvarno nemam zamerki na njih samo nisam ljubitelj ni jednih a od Tigra bezim kao djavo od krsta,malo jaca rupa i izadje jaje na njoj a po meni svaka guma bez obzira koliko je stara kada dobije jaje moze da se odmah baci,a licno nisam sreo nikog da je doterao do platna sa tigrom a da mu nije pre toga izaslo jaje.

Za 3000 ti je veoma suzen izbor i mislim da neces moci ni Savu da kupis jer je ona oko 3500 komad.

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Sava effecta nikako. Losa je to guma, mnogo gora od TG 635, sto ti je moj izbor za tvoj auto!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Djole
        CBC Član
        • 24.03.2005
        • 88
        • Beograd

I moj glas ide Tigru.
        Trenutno napred imam Tigar, a pozadi Savu..... Cini mi se da je Tigar bolji.
        Iskakanje balona je bilo karakteristicno za TG620 seriju i za period od pre 5,6 godina

Comment

• don
          CBC Senator XXL
          • 13.04.2005
          • 483
          • Beograd

Tigar, samo sto 635 nemas u dimenziji od 165/70 13, vec 175.
          a sto se tice iskakanja jajeta ako doteras gumu do platna onda si lud sto je nisi pre menjao, ja teram kod mene sve 4 tg635 i prezadovoljan sam.
          Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
          Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
          Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Tigar nisam probao makar 15 godina, samim tim ni nove modele, pa o tome ne mogu iz prve ruke...

Sava Effecta nije bas narocito efektna... OK je guma, ali nista vise od toga... Koliko vidim cijana ti je limitirajuci faktor, pa onda ni nemas bas neki izbor...

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Kad sam vozio Samaru uzeo sam Tigar koji nikako nije mogao da se balansira,vratio sam im to i uzeo Savu koj ase solidno pokazala

Comment

• mixer
                CBC Senator
                • 13.04.2005
                • 202
                • Skopje

Sava meka i besshumna,Tigar isto dobra ali malo grublja.Tu negde obe.Za nashe uslove preporuka je Tigar.bwAko se ipak odluchish za Savu vidi zemlju porekla,moze da bude i Turska
                Jahači magle

Comment

• mixer
                  CBC Senator
                  • 13.04.2005
                  • 202
                  • Skopje

Nokian tyres solidna dDanska guma 38eu za 175/70/13 znachi tvoja josh i jeftinija
                  Jahači magle

Comment

• Gruja
                    CBC Senator XXL
                    • 09.02.2006
                    • 614
                    • Bgd
                    • Alfa 75 TS

OK, hvala svima puno!!!

Danas sam se raspitivao za cene, i Effecta je u mojoj dimenziji cirka 2900 sa montazom a sad su dobili novu Perfectu koja je 3000, tako da cu najverovatnije uzeti perfectu... Znam da je Tigar dobar kod "jacih" modela kao sto su 635 i Prima, ali kako nema moje dimenzije dzaba mi, nemam para trenutno za sve cetiri tako da nove idu samo napred... a onda ostaje i dimenzija.
                    Inace tigar mi se smucio zbog balansiranja pa zato navijam malo vise za ove 'stranjske'..

Hvala vam jos jednom, pa cu 'podneti izvestaj' kakve su nove gumice!
                    Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• Dren
                      CBC Senator XXL
                      • 24.08.2005
                      • 1068
                      • Sarajevo

Originally posted by mixer
                      Sava meka i besshumna,Tigar isto dobra ali malo grublja.Tu negde obe.Za nashe uslove preporuka je Tigar.bwAko se ipak odluchish za Savu vidi zemlju porekla,moze da bude i Turska
                      Ne bih da ispravljam "krive drine", ali zar zaista mislis da zemlja porijekla ima nekog velikog uticaja na kvalitet (osrednje zamisljene) gume ? Sve te fabrike su svakako pokupovane od Good Year-a, kao sto je Michelin kupio Tigar... Tako da mozes kupiti Savu i iz Turske i Poljske, Good Year iz Turske, Poljske i Slovenije, Semperit iz Slovenije i Austrije, itd... To su prese i masine koje negdje rade, a ne prave smjesu ljudi u garazi... Ti sto rade po "garazama", obicno napisu na proizvodu "Made in Germanya"...

Ja sam imao iskustvo svojevremeno sa Good Year GT-2 iz Turske, a nakon par godina sam ih zamijenio istim modelom, samo proizvedenim u Sloveniji, i ja nisam primijetio nikakvu razliku na upravljanju na istom autu... Osim one koja je zasluga stavljanja novih nakon potrosenih godina...

Comment

• Dutchman
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 741
                        • Vracar centar sveta

Tigar .. a to sve shto si menjo ... proveri da ti felne nisu krive... ja sam imao taj problem...
                        Prevelika slika u potpisu!

Comment

Tigar,vec drugi put kupujem TG621,prvo sam ih imao na Yugu sad na Audi-u 80(jaje) i dosta sam zadovoljan,mada kod nas je stvarn losa kontrola kvaliteta guma,ebes tu gumu kad je on u startu nakiti tegicima.

Comment

• coco
                            CBC Senator XXL
                            • 24.10.2004
                            • 476
                            • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by mixer
                            michelin energy made in russia pa shto...guma je oke
                            "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• TETAK
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3034
                              • Čačak, Srbija

Definitivno TIGAR.....i sve je bolji!
                              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
                              X