da li je tacno da se mogu obicni amortizeri za Yuga preraditi u sportske, to jest da se ulje u amortizeru zameni guscim uljem??? i ako je moguce da li to neko radi???
Sve se moze prepraviti, samo je pitanje cijene, kvaliteta i trajnosti...
Uglavnom, mozda je to nekada bio jedini nacin da se tako pravi, ali se sada bez vecih problema moze kupiti amortizer tih karakteristika za pristojnu cijenu...
A kako se radi ta prepravka, posto imam stare amortizere sa mog auta (mazda 626) i vec duze vreme mi se po glavi mota ideja da ih prepravim u sportske- spustene jel zna neko tacan postupak???
Po mojoj nekoj ideji sam mislio da im skratim sipku (za 20-30 mm), sipam gusce ulje, opruge u amortizerima zamenim jacim itd...
Sto se tice spoljnih opruga mislio sam da stavim od nekog drugog auta.
Sta vi mislite o tome, posto cisto sumnjam da mogu da nadjem spustene amortizere za taj auto, a i ako nadjem verovatno kostaju ko pola moga auta.
Yugov amortizer se može prepraviti prema želji vlasnika...i visina i tvrdoća..i gore i dole...
Ovaj sa slike je lepo napravljen,nedostaje ojačanje "pete" ,trebalo bi dodati dva kosnika da se isti ojača,tamo gde je najslabiji...
Comment