Procena stete

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alt+64
    CBC Senator XXL
    • 27.02.2006
    • 571
    • bgd

Procena stete

LM,
    ortak se sinoc zakucao u peugeota 206, ulubio mu zadnje krilo(valjda se tako zove) i lik mu danas trazi 650e jer "mu je osim toga i pomerio zadnji tocak".
    Posto nisam prisustvovao neznam nista detaljnije al u svakom slucaju:

- sta je sve mogo da s*ebe udarcem u tocak
    - el moguce da sve to vredi 650e
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Pa moguce je. Samo krilo ne vredi toliko, naravno, krilo sa radom i farbanjem moze da se uradi za 100-ak EUR. E sad sto se tocka tice...zavisi da li je, sta i koliko iskrivio. Ako mu je kriv tocak, mogao je da iskrivi glavcinu, amortizer, ili krak zadnjeg mosta...u ovom zadnjem slucaju ceo most se menja, sto kosta i preko 650 EUR. Idite lepo do servisa pa nek' vam kazu sta je tacno iskrivljeno, mada ako kazu da most mora da se menja, izaci ce to i vise od 650 EUR, tako da pazi sta radis
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• alt+64
      CBC Senator XXL
      • 27.02.2006
      • 571
      • bgd

Ortak kaze da se nista ne vidi al mu je lik reko da se oseti u voznji.
      otici ce do servisa pa nek vidi, posto je ovaj vec reko cenu vise, nece moci sad da povecava.

Tebi fala u svakom slucaju

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

mali off:
        sto nije cekao muriju ,pa bi platio samo kaznu ??
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• alt+64
          CBC Senator XXL
          • 27.02.2006
          • 571
          • bgd

Cekao,al su mu izmerili 1,85 pa nema nista ni od osiguranja ni od dozvole

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Iskrivio mu felnu...nista vise....zato i oseti vibracije u voznji
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Vlada_nbgd
              CBC Senator XXL
              • 11.09.2005
              • 1066
              • Novi Beograd/Topcider
              • ford focus sport pack

Sad mi nesto nije jasno.Ako je sacekao muriju odnosno ako je izvrsen uvidjaj,on nema nista sa vlasnikom peugeota.Stetu ce nadoknaditi osiguranje koje ce posle to naplatiti od tvog ortaka.
              FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Dren
                CBC Senator XXL
                • 24.08.2005
                • 1068
                • Sarajevo

Originally posted by Vlada_nbgd
                Sad mi nesto nije jasno.Ako je sacekao muriju odnosno ako je izvrsen uvidjaj,on nema nista sa vlasnikom peugeota.Stetu ce nadoknaditi osiguranje koje ce posle to naplatiti od tvog ortaka.
                Ako ima zapisnik policije, onda bi samo osiguranje trebalo da ima posla sa gazdom 206-ice... Zato se to zove osiguranje stete nanesene trecim licima, i obavezno je... A kasnije ce vjerovatno njega oni iz osiguranja ganjati...

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

Bas tako kao sto @Dren i @Vlada-nbgd kazu.
                  Ako nekom razbijete stopaljku na Yugu..ok.date 10-30 evra i razilazi te se...kod jacih i skupljih sudara CEKAJTE MURJU...nemojte da ulazite u svadje i rasprave..totalno cool. Ne pristajte na nikakve "KASNIJE" pogodbe...zeznuce vas kojekakve barabe i kvazi " mafijsi"..samo polako i preko osiguranja " suda" )

PS: dobio bi od mene 650 "evra" da izbije oci
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• alt+64
                    CBC Senator XXL
                    • 27.02.2006
                    • 571
                    • bgd

E jbg, ja prespavo ceo jucerasnji dan i nisam vido ovo.
                    LM,sad sam se cuo s ortakom i kreten mu je ladno dao 500e.

Kao cuo se i sa kevinom prijateljicom koja radi u nekom osiguranju i ona mu rekla da oni posle mogu da ga ganjaju i za 3x vece pare

U principu ebe mi se, nisu moje pare, al me ovo sad zbunilo pa ako bi neko mogo da potvrdi or demantuje.
                    Meni delije skroz nelogicno, al ...

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Pa zasto mu je ista davao, pobogu???? Zasto ljudi uopste osiguravaju auta i cemu u stvari sluzi osiguranje, da li ljudi znaju uopste?

Osiguranje i sluzi tome da pokrije stetu koju ti neko napravi, ali i stetu koju TI napravis, to je sracunat rizik koji osiguranja prihvataju.

Konkretno u ovom slucaju, taj tvoj drugar je trebao da uradi jednu od dve stvari: 1) ako je skrivio sudar, da mu ponudi neku cifru za odstetu, reda velicine kazne koju ce mu sudija za prekrsaje naplatiti ako je on skrivio udes; ako nije njegova krivica treba da zahteva da mu se steta nadoknadi, ili ako druga strana na to ne pristane, pozove policiju 2) u slucaju da "osteceni" ne prihvati ponudu za nadoknadu stete, pozove se policija, koja dodje, sacini zapisnik, i krivca za udes (ako moze da se ustanovi, ili ako je utvrdjeno ocigledno krsenje propisa, tipa voznje u pijanom stanju i sl.) verovatno bi poslala kod sudije da mu naplati kakvu kaznu, i to je to. Posle toga, sa zapisnikom od policije, i podacima o osiguranju drugog ucesnika idu kod svog osiguranja i traze naknadu stete, dakle placanje stete regulisu medjusobno osiguravajuce kuce.

Ne vidim zasto mu je davao ikakve pare, osim ako nije vozio pijan pa udario coveka, pa se bojao da ce ga sudija kod kojeg bi ga policija poslala rebnuti kaznu vecu od 500 EUR i kakvu zabranu voznje...Nece osiguranje da te juri ni zbog cega za nekakav povrat novca ili sta slicno zasto bi?

Comment

• SALE
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2005
                        • 841
                        • Banovo Brdo

Skupa skola, posto je vozio pijan pa ce sada i kod sudije za prekrsaje.
                        Zasto dade pare kad je vec zvao miliciju oseca se glup
                        Nek se zahvali kevinoj prijateljici da dobrom savetu

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Cekaj bre, cekaj... Ako sam dobro razumeo, oni su zvali policiju, koja je tvom drugaru, koji je skrivio udes, izmerila nedozvoljeno alkohola u krvi, podnela prijavu, napravila zapisnik o svemu tome i POVRH SVEGA TOGA jos dao i 500 EUR ovom liku za naknadu stete??!!???

Cekaj, je li on i dalje pijan, ili...? Ne razumem?? A ta sto ga je savetovala, svaka joj cast...

Comment

• vega
                            CBC Senator XXL
                            • 21.02.2006
                            • 324
                            • Beograd

Kako to osiguranje da te juri za 3x vece pare???? Cemu onda sluze?
                            I sta sad, taj uzeo 500 evra i jos ce da naplati od osiguranja neke pare (posto ima zapisnik) ili...???
                            ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• alt+64
                              CBC Senator XXL
                              • 27.02.2006
                              • 571
                              • bgd

Znaci sad sam ga zvao da mu izdiktiram adresu da procita sve ovo i bio je u fazonu ma ebe mi se, vec sam mu dao,nema veze.
                              EEEEEEJ

Jedino ako se nije izdesavalo nesto sto nece da prizna, npr. Mozda nije u pitanju lik nego nikad bolja chkapi, i nije on kriv nego ona i od tad je spremna na sve da bi se iskupila...5xdnevno...
                              Al opet de je tu 500e

Ko sto rekoh nisu moje pare,al stvarno ne kapiram.

Comment

Working...
                              X