Problem sa kocnicama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shadow
    CBC Senator XXL
    • 23.09.2005
    • 555
    • Beograd

Problem je na stand-by...auto je kod limara na nekim izmenama i farbanju...bice tamo do kraja nedelje...elem...dok sam ga dovozio kod limara, auto se 3 puta gasio prilikom kocenja...drugo, posto sam licno ubedjen da je servo u pitanju (posto je ionako sve drugo zamenjeno), otisao sam do prodavnice delova da kupim servo da ga zamene u opel servisu koji je na 5 minuta od limara...da cim limar zavrsi farbanje da odmah oteram auto da mi zamene servo...elem, udjem u prodavnicu, kazem sta mi treba...i dobijem odgovor da servo za GSi-a necu naci, nego mi dali telefon nekog lika koji to popravlja, i to tako sto nabudzi servo od nekog drugog automobila...ja sam ostao bez teksta...mislim, jeste da to moze da se nabudzi, ali zar to zaista mora tako? Tako da je to na stand-by dok ne izvrtim malo vishe prodavnica...tesko mi da poverujem da toga nema i da mora da se budzi...auto se ne vozi tako da moze da saceka
    My crew is all fired up
    Y'all better just wise up

Comment

• Pele
      CBC Senator
      • 01.07.2006
      • 262
      • Požarevac

Šta se događalo u međuvremenu? Ima li čega novog? Jesi li konačno sredio GSI-ja?

Comment

• shadow
        CBC Senator XXL
        • 23.09.2005
        • 555
        • Beograd

Dakle, prica ide ovako...nakon sto je auto 3 meseca stajao kod farbara...napokon sam ga uzeo...naravno, problem sa kocnicama je bio prisutan...ovog puta sam utvrdio tacno sta se desava...ako je motor na leru, tj, izbacen iz brzine, i krenem da kocim, papucica je mekana i normalno radi, ali samo na sekund i onda se motor ugasi, i onda sledi kocenje bez serva...dakle, ako je motor na leru, gasi se prilikom kocenja. Ako motor nije na leru, ne gasi se. Odem u par Opel prodavnica i trazim servo (posto mi je nekoliko majstora reklo da je servo otisao)...i svuda dobijem isti odgovor...nema da se kupi servo...a ne mogu da nadjem nijednog majstora koji popravlja servo...i sad trazim ko moze da popravi servo...

Ali ima jedna zanimljiva stvar koja se desila i sad sam u potpunom rebusu...2 dana nakon sto sam pokupio kola, krenuo sam na put Beograd-Valjevo. Na putu do Valjeva sam isao ibarskom i svako kocenje je bilo dok je motor bio u brzini tako da nije bilo problema...cim sam stigao u Valjevo, prvo stajanje da pitam za pravac i motor se ugasio jer je bio na leru kad sam kocio. Na putu za Beograd, opet nije bilo problema...kad sam stigao u BG, primetim da se motor ne gasi kad je na leru...hmm...dam ocu auto dok obavim neka posla...on ga vozio taj dan i kaze da se ni njemu nije gasio na leru....krenem nazad za Valjevo istog dana...dodjem u Valjevo, sve normalno, ne gasi se na leru...vratim se u BG...auto se opet ne gasi na leru...od tada je proslo jedno nedelju dana, i auto do dana danasnjeg se vishe ne gasi kad kocim dok je motor na leru...takodje, na putu za Valjevo, popravila se i "mala kilometraza" koja inache nije radila od kako sam kupio auto...probao sam i par puta da se zaletim, izbacim motor iz brzine i naglo zakocim...i nista, nije se ugasio, servo je radio besprekorno...

Znaci sad sam u totalnom rebusu...bio sam ubedjen da je servo, da mu je pukla membrana...sad kao da se membrana sama od sebe zakrpila...a to nije moguce...par majstora je proveravalo onaj ventil za vakum iz u**** ka servu i radio je ok, ali to je sve bilo dok se sve ponasalo normalno...ja bih sad preventivno zamenio servo...ali nit ima da se kupi, nit znam nekog da ga popravlja...a vishe ne znam ni da li je on problem...
        My crew is all fired up

Comment

• TAZZ
          Banovan
          • 30.05.2005
          • 1409
          • NBGD,SERBIA

TWILIGHT ZONE....

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

...i sad trazim ko moze da popravi servo...
            nemoj da gubis vreme- servo se ne popravlja.
            takodje, radi se o vitalnom delu kocionog sistema i moraju da se ispune veoma rigorozni zahtevi za servo sto nijedan majstor ne moze da obezbedi.

trazi novi ( kod uvoznika za tvoju marku), ili eventualno polovni kao nuzdu.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• 24v
              CBC Senator XXL
              • 11.12.2004
              • 479
              • Beograd, Karaburma

Kupi polovan servo i zavrsi posao... Nije nista drugo osim serva!!!

Imao sam isti problem!!! Gasio mi se auto u leru.

Nadji broj od OPEL X-a zovi ih i trazi Spaletov broj telefona. On ima dosta delova za OPELA
              I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

• shadow
                CBC Senator XXL
                • 23.09.2005
                • 555
                • Beograd

Hvala
                My crew is all fired up

Comment

• shadow
                  CBC Senator XXL
                  • 23.09.2005
                  • 555
                  • Beograd

Ja se izvinjavam zasto vadim temu iz naftalina, ali pre par dana sam ponovo imao problem sa gasenjem auta prilikom kocenja...ali ovog puta sam otisao kod majstora koji je specijalizovan za opele...u prvim momentima je i on mislio da je servo, ali se ispostavilo da nije. Problem mi je pravio regulator za ler...samo ga je ocistio i problem je nestao. Eto cisto da ako neko bude imao isti problem, da zna da ne mora da bude kvar na servu.
                  My crew is all fired up

Comment

• madwap
                    CBC Veteran
                    • 02.09.2006
                    • 177
                    • Beograd

ja bih samo dodao da i kada ne radi servo auto moze da se zaustavi relativno fino uz konjsu snagu pritiskanja kocnice. Kada sam slepao svoj auto, vukao me je Golf 2, pri 80km/h uspeo sam da zaustavim i njega i sebe, normalno bez serva... i normalno ne tako efikasno i brzo ali moze...

U svakom slucaju je dobro sto si resio problem... mada je nekada bolje pri 180km/h ne kociti uopste...
                    Renault Twingo, 1.2
                    Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.

Comment

• laki5
                      CBC Član
                      • 06.02.2006
                      • 51
                      • Kragujevac
                      • citroen xsara

I sada se ja izvinjavam sto vadim temu iz....
                      ali procitrao sam celu jer mi je bila zanimljiva, medjutim na kraju ne videh kako si resio problem.
                      Da li si zamenio servo ili gumice na glavnom kocionom? Ili nista nisi dirao. Uopste sta se sada desava?...

Comment

Working...
                      X