trese volan pri kocenju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • coco
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2004
    • 476
    • i`am from the land that is placed nowhere

trese volan pri kocenju

nakon promjene diskova (prednji/zadnji brembo), brtvljenja cilindara na kocionim klijeshtima te izmjene plocica auto mi pri kocenju trese volan. sto to moze bit (rame, kineticki, cilindri na klijestima). desni kineticki mi je za zamjenu (cuje se tek na ful skretanju do yaya u lijevo). ali on ne bi trebao biti razlogom vibracija. isto tako sam primjetio (iako mi je optika korektno napravljena) da pri zescem startu, prednji kraj malo vuce u lijevo. fala
    "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Ja imam isti problem!

Comment

• coco
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2004
      • 476

hm, ili su se diskovi izvitoperili sto upucuje na losu kvaliutetu celika (presao 5000 km od izmjene diskova i plocica) ili nismo dobro uparili diskove i plocice (brembo diskovi i delphi plocice). ili nesto trece....ima li tko da je rijesio ovaj problem i kako? srdjane...koji autich vozikash?

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Slican problem sam imao i ja ali na drugom vozilu. U pitanju su neodgovarajuce plocice za te diskove. Ni meni nije jasno ni kako ni zasto, jer po meni to nema nikakve veze, ali sa novim plocicama je sve to radilo kako treba.
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• coco
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2004
          • 476

e, moguce jerbo se neke plocice "spale" na ne odgovarajucem celiku pa otvrdnu i ne koce podjednako.......tak barem ja imam informaciju ali sam postavio pitanje da ne gnjavim mehanicara. vec sam bio spreman dati nove brembo diskove na obradu ili pak klijesta na reparaciju a obje egzibicije nisu nimalo jeftine.

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

U pitanju je Yugo... :x
            I ja sam slusao razne price te ovo te ono i stvarno ne znam...

Comment

• nikolans78
              CBC Senator
              • 16.03.2006
              • 277
              • Vankuver, Kanada

imao sam ja isti problem na ladi samari. Prvo sam nosio disk na obradu (mislim da je bilo oko 5e), radi fino par dana i opet se iskrivi. Onda sam kupio novi (neka shklj marka) desilo se isto. onda sam i taj nosio na obradu i sada je ok. Tako da ne znam sta je u pitanju bilo ali verovatno kod mene los kvalitet materijala diska.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

To što povuče u jednu stranu kod kretanja je indikacija da negde ima zazora više nego što treba. Zato treba pregledati spone, silent blokove ili ramena, šta već ima...

Isto tako jako dotrajali homo zglob ume da "trese" pri kočenju. Obrtaji su a osovina šeta u njemu, zato i lupa kod skretanja.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• srdjan_p
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2004
                  • 1915
                  • ZR

Homokineticki su u odlicnom stanju. Dalje?
                  I meni neka logika govori da su diskovi iskrivljeni(ako je to moguce uopste) mada kako onda i coco ima isti problem a covek ima nove Brembo diskove??

Comment

• nikolans78
                    CBC Senator
                    • 16.03.2006
                    • 277
                    • Vankuver, Kanada

ja sam to jednostavno proverio, skinuo sam tocak, okretao disk i gledao da li se okrece ravno ili u 8. Sada, ne znam za taj brembo disk, pitanje je da li je original, lupam sada, ali znajuci nase trziste ko zna...

Comment

• coco
                      CBC Senator XXL
                      • 24.10.2004
                      • 476

Originally posted by Dora
                      To što povuče u jednu stranu kod kretanja je indikacija da negde ima zazora više nego što treba. Zato treba pregledati spone, silent blokove ili ramena, šta već ima...

Isto tako jako dotrajali homo zglob ume da "trese" pri kočenju. Obrtaji su a osovina šeta u njemu, zato i lupa kod skretanja.
                      javim kad promjenim kineticki. prije izmjene su bili honda OEM diskovi i oke su radili sa delphi plocicama. inace moj kineticki je u fruli vec duze vremena pa sam prije par mjeseci kupio novi ali sam lijen da ga promjenim. iako mi je cudnovato da sam cimanje na volanu osjetio tek kad sam promjenio diskove. kineticki mi i prije nije bas bio ispravan. opet, ne mogu vjerovati da su se diskovi izvitoperili. prakticno sam imao dva kocenja s njima

Comment

• dekideki
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2005
                        • 1914
                        • Beograd

mozda nije 100% problem u kocnicama, ja bih rekao da je samo jedna od karika u nizu problema. kazu majstori (Dora npr, procitaj ponovo njegov post) da je tresenje i pri voznji i pri kocenju uzrokovano pretezno problemima vezanim za TRAP. ako su gumice, silen blokovi, spone, ramena, sta vec... iole lose, to hoce da POJACAVA sitne vibracije iz tockova na ceo auto! najbolje ti je da odes na stelovanje trapa kod dobrog majstora i taj ce ti reci sta ti ne valja, odnosno sta treba neodlozno da se menja.
                        kod utegnutog trapa, dobrih lezaja na tockovima i dobrih tockova, nema tresenja. ako su kocnice problem, moze samo sitno da cima u kocenju, i taj pritisak se prenosi i na pedalu kocnice!

pretresi trap, mozda davno nisi. eto prilike...

poz.
                        .

Comment

• Fabia & Avensis
                          CBC Senator
                          • 25.05.2006
                          • 215
                          • Podgorica - MNE!

Re: trese volan pri kocenju

Originally posted by coco
                          nakon promjene diskova (prednji/zadnji brembo), brtvljenja cilindara na kocionim klijeshtima te izmjene plocica auto mi pri kocenju trese volan. sto to moze bit (rame, kineticki, cilindri na klijestima). desni kineticki mi je za zamjenu (cuje se tek na ful skretanju do yaya u lijevo). ali on ne bi trebao biti razlogom vibracija. isto tako sam primjetio (iako mi je optika korektno napravljena) da pri zescem startu, prednji kraj malo vuce u lijevo. fala

Stavi nove plocice
                          ako ne pomaze to
                          onda stavi nove diskove
                          i kraj.
                          DRIVE A BMW IF YOU WANT TO BE SOMEBODY
                          DRIVE A LEXUS IF YOU ARE SOMEBODY

Comment

• Delkan
                            CBC Senator XXL
                            • 14.06.2005
                            • 829
                            • 60 km From BG,West

Dobro ocisti onaj rukavac (ono na sta naleze disk) i proveri da nije slucajno i on kriv.Rdja moze dobrano da se nahvata,ti ga ne ocistis bas skroz i eto problema.Sa starim nije tresao posto su rdjali zajedno i disk i rukavac.Najidealnije bi bilo kada bi imao onaj magnetni drzac za komparator pa s`njim(komparatorom)proverio da li je i sta krivo...

Nekoliko puta sam video i kriv rukavac,mada mi se cini da za to bas treba biti talenat...

Comment

• srdjan_p
                              CBC Senator XXL
                              • 01.12.2004
                              • 1915
                              • ZR

Ovo najvise ima logike! Provericu kad uhvatim vremena.

Comment

Working...
                              X