trese volan pri kocenju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

moze da bude kao sto je kod mene(provereno,skidano i utvrdjeno),da jedna kljesta kasnije hvataju(utvrdjeno na tehnickom ).
    vrlo malo ali s vidi na "valjcima".
    zaribao jedan cilindar malo . razradjen.
    i jos jedna stvar moze da trese ( i to je kod mene bilo )
    gumica na balans stangli ...
    sve to prilikom kocenja... malo zatrese i povuce u desno a onda se smiri i uhvati podjednako.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• wolf
      CBC Član
      • 14.05.2006
      • 20
      • beograd

Originally posted by vega
      A nije se nijedan od tih majstora setio da malo razradi, podmaze i servisira kociona kljesta? Jel ti se obe plocice ravnomerno trose? Pretpostavljam ne...

setio se on tek kada sam prvi put reklamirao, inace zalio sam mu se da mi se stalno cuju plocice kako struzu ali on je na to rekao cekaj malo da legnu plocice posto sam i njih menjao kada sam prvi put menjao diskove.....ma duga je to prica iz prve sam mislio da je neki majstor posto je kao navodno radio u pezou a pezoa ne radi svako pa pomislih vidi ovaj zna nestooo itd ma bolje da ti-vam ne pricam sta mi se sve izdogadjalo sa tim nazovi majstorom.........nego bas bih hteo da razradim kljesta i da eventualno promenim gumice na kljestima.....gde da nadjem gumice da valjaju i koliko bi to kostalo (razrada i menjanje gumica)....
      sta se podrazumeva pod razradom?????...pozzzzzzzzz

a da plocice koliko mi se cini kada sam pre par dana ravnjao diskove mislim da se trose ravnomerno...ako imas neki savet reciiii

Comment

• dfast
        CBC Senator XXL
        • 26.05.2005
        • 1302
        • Hoofddorp NL /Bgd

Razrada , to ne postoji, ili postoji samo kad ti klesta blokiraju pa moras da ih otpustis da bi samo dosao do kuce ili majstora.
        Servis kocionih klesta/celjusti podrazumeva zamenu kocionog klipa/klipova, gumica zaptivnih i zastitnih, ispusnog ventila/sisice. Ako klesta blokiraju to znaci da je klip ostecen/nagrizen/oksidirao. Moze da se ocisti sitnom smirglom, ali je to kratkog veka, uglavnom par meseci.
        Moze da se nadje ceo set za reparaciju kocionih klesta, ali je bolje proveriti i cenu kompletnih novih jer se nikad ne zna.

Comment

• vega
          CBC Senator XXL
          • 21.02.2006
          • 324
          • Beograd

Pa sta znam... tresenje volana volana je obicno od krivih diskova i/ili jos kojecega, a krivljenje vec kog po redu seta diskova (kao kod tebe) je do kocionih kljesta sasvim sigurno. Vremenom se nakupi one prasinchine i svakakvog shita po cilindrima i klizacima pa ih treba skinuti, ocistiti... Pre svega klizaci prave problem- zapinju, skrati im se hod... celicnu cetku i trljaj dok se ne skine sve ono sto se prethodnih godina talozilo

Evo na primer kod mene su neka odvratna GM kljesta gde su klizaci u kljestima, ne vide se spolja ( ko razume shvatice ), "prednost" takvog dizajna je da se vrlo brzo svasta nahvata na tom klizacu te on blokira tako da kocenje prakticno vrsi samo plocica sa unutrasnje strane kljesta gde je i cilindar, pa dalje od takvog nejednakog potiska spoljne i unutrasnje plocice dolazi do krivljenja diskova itd....
          Raspitaj se malo pa trkni na servis kljesta kad ti vec to tresenje volana toliko smeta, ja navikao!
          Ima neki servis u BG samo to radi, oglas im je stalno u HAlooglasima, ne znam kakvi su...
          EDIT: u vezi razrade se slazem sa dfast-om (vidim svi koriste taj izraz pa ajd i ja ), nema sta tu da se razradjuje - kad dodje do toga samo totalni remont. kocnice nisu bas za idealno mesto za kompromisna resenja.
          ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• coco
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2004
            • 476
            • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by Delkan
            Dobro ocisti onaj rukavac (ono na sta naleze disk) i ..
            eto uzroka. i jos je neki konusni vijak na prednjem trapu bio popusten. i kad es jos doda i desni kineticki...
            "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• HotDog
              CBC Senator XXL
              • 06.05.2005
              • 965
              • BSG 75 (011)

Meni se isto tako poprilicno tresao volan pri kocenju, ali posle jedne malo ostrije voznje sa puno jakog kocenja sam primetio da mozda jedno 5% slabije koci, ali zato je vibracija umanjena za preko 50%. Najverovatnije da su diskovi posto mi je maestro bio rekao da su losi i obradjivani vec u proslosti, al mi je cudno ovo sa umanjivanjem tresenja...

Comment

Working...
              X