Dosadno lupkanje kod tocka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Re: Dosadno lupkanje kod tocka

Znam da je tema bajata, ali zbog ovoga

Originally posted by sw.brick
    ...
    ono sto opterecuje amortizer u radu je temperatura kao primarni faktor koja utice na njegove osobine i narocito osobine ulja koje je u njemu.
    moram da pitam nesto (po cenu da ispadnem glup u drustvu) : jel moguce da se ulje unutar amortizera toliko smrzne da amortizer uopste ne reaguje, kao da ga nema, a posle nekog vremena (u voznji) se sve unormali ? Inace auto je stajao na planini , na oko -15 na vetru vise od 10 sati. Kad kazem "kao da ga nema" mislim na neubicajenu tvrdocu auta, oseca svaku rupu kao udarac, ceo auto se potrese, i sve se unormalilo nakon 10 predjenih km. Osecaj je bio kao da vozim sa skroz ispustenom zadnjom gumom.

Da napomenem da nikad nisam usao u hladniji auto u zivotu, grejacima zadnjeg stakla je trebalo 1/2 sata da odlede, a aku star 7-8 meseci je jedva pokrenuo anlaser. Snega na autu uopste nije bilo , tako da je ledeni vetar svirao kroz sve rupe na asconi.

Ili je mozda nesto drugo bilo u pitanju?

Desilo se pre 10-ak dana, sad je sve OK, samo me zanima da li da ipak nabijem auto u sneg sledeci put?
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Re: Dosadno lupkanje kod tocka

Moguce je, minus 15 na vetru na planinskom prevoju je sigurnoo vise od tih -15 merenih po ps-u. Viskoznzost ulja se povecava sa padom temperature tako da to ulje nije moglo da prolazi kroz sito brzinom kojom inace prolazi. Meni kad se auto smrzne sav se utegne, lezi odlicno ko da je iz fabrike izasao . Steta sto to traje samo pet minuta.

Comment

Working...
      X