Sasija za buggy

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nkosta
    CBC Veteran
    • 05.08.2006
    • 140

Ako neko misli da treba da okrenemo malo naopako Locost super 7 , da mu motor bude pozadi( zato sto ima zilion bash dobrih kombinacija od FWD... prakticno se vazi svaka ... za nas najjeftinija i najceshca YUGO 55)

treba malo pratiti dogadjaje na ovom postu : http://www.locostbuilders.co.uk/viewthr ... ?tid=54042

Inace ceo forum je samo o ovome sto nas interesuje
    http://www.locostbuilders.co.uk/forumdi ... =26&page=1
    pa navalite... ovi su
    momci svashta napravili do sada (* ne palite se dzabe ... nema on toliko shasija ... to je photoshop od slike koju je napravio .. svaka cas za domisljatost )

Comment

• g60
      CBC Senator XXL
      • 20.10.2006
      • 1011
      • Vrachar je majka ;)

Mislim da je potpuno glupo menjati konstrukciju shasije zbog upotrebe yugo 55 komponenata u izradi.
      Potpuno bi se promenio balans i izgubili bi potpuno pritisak na prednjim tockovima i dobili potpuno prazan prednji deo. Onda se pomeraju putnici napred...
      Za tu varijantu postoji bubina sasija koja se samo malo doradi. Napravi kavez.

A sto se tice shasije za S7, predlozio bih upotrebu profila koji je recimo 25x 40 mm... uspravno. Znaci samo ona donja. kao sto sam video da se koristi u nekim samogradnjama.
      recimo ovakva:
      ======
      =xxxxx=
      =xxxxx=
      =xxxxx=
      =xxxxx=
      =xxxxx=
      ======
      Ako me razumete sta pricam.

Comment

• nkosta
        CBC Veteran
        • 05.08.2006
        • 140

Na ona dva linka gore vidi se da postoje vec nekoliko konstrukcija sa motorom nazad( tj centralno) . To je sada mnogo prihvatljivije no kada je Colin chepmen pravio lotus 7. Naravno pravi zaljubljenici u Lotus nikaada nece staviti motor nazad. Ja cu se drzati shasija koje su objavljene ( klasicna "Book" shasija ili McSorley )
        pozdrav

Comment

Working...
        X