cao svima,imam jedan problem sa autom,rec je o menjacu,koji je automatik.isao je normalno do juce kada sam se vracao u rikverc i vratio ga opet u DRIVE(D) on nije hteo da krene,kad stisnem gas ponasa se kao da je u leru,tako je sam bez moje pomoci krenuo,ono kako automatik krene bez gasa i tako sam ga dovezao do parkinga da je bilo uzbrdice ili da sam stao negde sumnjam da bi dosao.kad sam ga opet vrato u rikverc ide sasvim normalno,ali u napred ni u jednoj brzini ne prima gas,sam krene ali mislim da bi na prvoj uzbrdici stao.do cega ovo moze da bude,necu videti auto par dana pa ne znam sta bi se desilo sada kad se motor ohladio.do sad nisam vozio automatik pa nemam pojma o tome,ako neko zna neka pomogne molim vas.
Jaguar 3.2 XJ Executive UPOMOC
Collapse
X
-
Re: Jaguar 3.2 XJ Executive UPOMOC
Cao, ne znam kako je konkretno resen sistem poluga (sajli) na tom modelu ali mislim da ti se nesto otkacilo od toga, iz razloga sto kazes da je isao sasvim normalno pre toga. Turbina ili lamele kada crkavaju crkavaju postepeno i menjac sve vise proklizava i do sada nisam upoiznat da se to desi odjednom kao u tvom slucaju....pogotovu sto kazes da rikverc radi.
Da li rikverc radi normalno?
Da li kada ga ubacis u drive auto krene kako bi trebalo, mislim pokrene se i ide kao na leru?
Sta se desava onda kada mu dodas gas? Da li samo skacu obrtaji a auto uopste nece da povuce, ili pak po malo ubrzava ima razlike?
Da li znas da li je ikada servisiran taj menjac? Menjano ulje itd?To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
-
-
pa auto u rikvercu ide sasvim normalno,vuce ko lud,a kad ga ubacim u drive ili u bilo kuju brzinu za napred on lagano krene a dodavanjem gasa skacu samo obrtaji nikakva vuca ne postoji.ulje je menjano bas nedavno je menjano mislim da nema ni 1000 km,tada je i radjeno na njemu sve sto nije valjalo,majstor kaze da na motoru nije dirao nista,jer je sve bilo u redu.da nije mozda kompijuter zablokirao posto sam ga malo gazio,a nije bio bas zagrejan?inace auto je 1996 god presao 55600 hiljada milja full koza digit. klima cd sanzer sve ima samo je desni volan,auto je na prodaju mislim da cale trazi 13 hiljada.ako neko jos zna nesto za menjac neka omaze molim vas.hvala za dosadasnje odgovore
mozda dodavanjem gasa malo,ali skroz malo ubrzava,skoro neprimetno
Comment
-
-
Originally posted by boris88mozda dodavanjem gasa malo,ali skroz malo ubrzava,skoro neprimetno
Da li menjac ima i tip tronic funkciju? da li radi P polozaj?To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
-
postoji nekoliko polozaja D, neko drugo D kada svetle oba(i jedno i drugo D) i 2,3 mislim da 2,3 da je to za manuelno tj. da sam biras brzinu ili do koje ce brzine da ide nemam pojma,ali ni na jednom polozaju nece da ide.
P(parking) polozaj radi,mislim auto kad je u njemu ponaza se kao da je podignuta rucna,ne pomera se,a moze da se turira ali kao da je u N(leru) tako je bilo i ranije
tiptronic nema,ne postoje one polugice iznad volana,a na rucici menjaca ne postoji polozaj kojim se vrsi izmena za brzinu gore,dole.menjac je ja mislim potpuno automatski cetverostepeni
kakva bi tu popravka bila u pitanju zna li neko mozda cenu toga ima li neko iskustva sa automatskim menjacima i slicnim problemima kao ja
inace ja sam tek napunio 18 godina,nemam jos ni vozacku dozvolu,cale nema pojma sta sam sinoc uradio sa autom,auto je od njegovog druga koji zivi u engleskoj i ostavio je mom caletu ovlascenje da ga proda,auto se ne pomera sa parkinga,cale ga ne vozi,a ne zna da sam ga ja vozio,tako da nemam pojma sta da radim,da cutim pa kad ovaj lik dodje iz engleske,ne verujem da ce se auto do tada prodati zbog desnog volana,pa da cutim i pravim se LUD,da znam sta tu treba da se popravlja bilo bi mi lakse i da znam cenu toga.sad mi je mnogo krivo sto sam ga vozio,ali morao sam bar jednom u zivotu da osetim takvu snagu,auto je isao kao blesav
Comment
-
-
Borise....molim te radi preglednosti koristi opciju "EDIT" za dopunjavanje texta ili promenu poruke ukoliko je tvoja poruka poslednja
Sto se tice menjaca...klasika.....maznuo si dobar auto i pokvario....to je bila cena toga (bog te kaznio).....
Pravi si divljak....pravo klinacko ponasanje......daj da se pravim blesav pa sta bude
Salim se....ne znam sta da ti kazem u vezi menjaca...moze svasta da bude, tesko da ti se moze pomoci preko foruma sa tvojim poznavanjem mehanike. Stvar je slozena i vrlo delikatna. U svakom slucaju cene opravke pa i samog pregleda takvih menjaca su uzasno velike.
Moras da imas neku kintu u steku ako zelis da se upustis u opravku.
Gde se nalazis?
Da li si primetio nesto specificno.....kako se i kada to desilo...da li odmah posle gazenja auta ili si posle vozio normalno i sve je radilo ko bog... a onda od jednom kad si izbacio iz rikverca i hteo u drive..on ni da cuje.
Ili si mozda nesto krljao kad si divljao...prebacivao brzine sam....svakojako...vrteo auto i ostalo?
Potrebno je da budes iskren i da ne skrivas nista da bi lakse mogli da ti pomognemo ako je to uopste moguce ovako na pamet.To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
-
Osnovno bi bilo da uradis dijagnostiku na servisu ako postoji. Da li ti se na ekranu/tabli menjaju slova i brojevi (PRND321) dok auto ide ili ih uopste nema ili su drugacije nego obicno napisani.
Moze da bude da uopste menjac nije u pitanju nego nesto sa motorom a menjac je samo usao u havarijni rezim voznje tj. dozvoljava ti da se dovuces do servisa.Boost or bust...
Comment
-
-
Rekao je sam što je napravio..zaletio se u rikverc i bez kočenja ubacio u D i po gasu očekujući da će biti dima i paljevine guma al mjenjač ode..Sinko napravio si sebi i svom starom sranje i budi muško i reci mu što si napravio.Ako je mjenjač otišao to ti dodje skoro ko pola generalke u slučaju da ga popravljaš a u slučaju kupovine novoga dodje ko motor.Pa si sad misli kolku si štetu napravio.Ovo nek ti bude škola.Doduše ne čini mi se da će bit baš jeftina
Comment
-
-
ufff...tako nesto je uradio i jedan moj prijatelj ali na golfu III sa manalnim. otisao mjenac u 3 lijepe
a na automatskom ima previse stvari koje su mogle da nastradaju
EDIT
upravo sam procitao. hmm, moli Boga da je neki ventil ili sl. kako god da bude opravka je skupa.Zovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
Comment
-
-
U Paviljonima (ulica koja ide pored C-Marketa preko puta Jugoslavije) ima perionica pored koje je servis, Certus, rade alarme i satelitsko pracenje cini mi se, decko koji drzi servis ranije je u Chrysleru radio dijagnostiku i automatske menjace, probaj tamo, prilicno je dobar sto se tice dijagnostike i popravke automatskih menjaca.
Evo, nadjoh i broj: 011/319-4531
Comment
-
-
hvala ljudi,pokusacu tamo pa sta bude.
nego bas mi je cudno kako to odjednom,mozda sam 2-3 puta ukljucio kickdown ali nisam ga drzao da izvuce do kraja nego odmah posle 2-3 sekunde pustao gas,posle toga sam vozio normalno 40-70 km/h bez naglih ubrzanja i kad sam stao da se okrenem isao sam malo u rikverc i vratio ga u drive,a auto samo odjednom ni da cuje krene sam i ja mu tako samo pipkam gas,sam je presaltao u drugu posle odredjenog vremena mozda je isao 30-40 km/h,kad sam stao na parking vratim u rikverc i ide skroz normalno,prima gas strasno ubrzava,sve normalno,vratim u drive on nece.napominjem da je sve do tada bilo u SAVRSENOM redu.ja sam iz beograda,neko je pitao
Comment
-
Comment