DA li je moguce bez velikog rasturanja ( amaterski) da se nesto uradi diferenijalu(klacicnom , recimo od LADE ) da prestane da ima nezavisno okretanje tockova vec da se ponasa kao kruta osovina. Bilo bi lepo da moze bez rasturanja samo eventualno ...varenje..ubacivanje necega...izbacivanje necega. I da ne utice ,mnogo , na trajnost bivseg diferencijala.
Kako osakatiti diferencijal,da prestane da bude diferencijal
Collapse
X
-
Ne brkaj pojmove, LSD nije isto kao i kruta osovina. LSD je diferencijal koji zatvara u odredjenom stepenu kako se javlja razlika u rotaciji. Kod krute osovine nema razlike u rotaciji. Kad bi stalno vozio sa krutom vezom pozadi, odnosno bez diferencijala, nesto bi u vrlo kratkom roku puklo, pod uslovom da se ne otkines u neku banderu posto bi se auto okretao ****tom u svakoj kriviniKao karting, nesto slicno.
Comment
-
-
Ma kruta osovina (zavarivanje) je samo za offroad, auto na prikolici po asfaltu.
LSD je i za ulicu. Da li ce biti tacno 100e ili u okolini te cifre, ne znam. Javicu kad napravim i isprobam, a ako nemas strpljenja da cekas doniraj jedan diferencijal pa da probamo
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
Pa to pricam, kruta veza koju bi dobio zavarivanem zupcanika bi bilo isto kao i da nemas diferencijal, dakle za prikolicu ili Ladu Njivu
LSD je malo zajebaniji, mada ima jedan Jugic u Malom N-u koji je titulu uzeo na LSD sa ogranicenim rokom trajanja
Comment
-
-
Naravno da je off road , mada malo i ON ali ... jel to neko uopste uradio , mislim na zavarivanje u diferencijalu ??
LSD sam video i shvatio onako , "seljakcki"
( vidi : http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=10066)http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=10066
Comment
-
-
varenje zupcanika se cesto koristi kod drifta i pri dragu (low-budget rjesenje). radim sasvim dobro ako znas sta radis i ako ne ides tim autom po kifle
@ Uros
taj LSD o kojem govoris - moze li za FWD ili samo za RWD? nozda bih bio zainteresovan
BTW naletio sam na nesto sto lici na LSD i dosta je jeftino - www.phantomgrip.com/Zovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
Gledao sma link ali ne kapiram nista , a nije ni vazno jer treba da rasturis diferencijal( to je shala) i da ga ponovo sastavis ( to u sledecem zivotu)
A kod varenja kako se to ustvari radi ---kad bi mogla mala "rucna " shema.
I jel moze bez kompletnog rasutanja , bar da se ne steluju tamo neki zazori
Comment
-
-
O Phantomgrip-u i pricam. Jeftine je, ali ej jos jefitniji kada ga sam napravis. On kosta oko 300USD i sumnjam da postoji za Nivu.
@nkosta, nema potrebe podesavati zazore ako ne menjas lezajeve ili nesto drugo pomeras. Ugradnja phantomgrip-a ne zahteva podesavanje zazora.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
Citao sam malo okolo (diff welding na google) i svi kazu VARI , jeste sirotinjski ali vari !I ima da skripi na svakom cosku i da jede gume ali VARI !I ako pazis mozes da se vozis gradom , polako i oprezzzzzno
Video sam ovaj Phantomgrip -- LICI .. ali ga jos nema kod nas .nekako mi je blize varenje( naravno za skromne automobile sa vec dotrajalim diff-om )
Comment
-
-
Imam diff od neke stare lade , obicne , kazu da je prosla 130k ali ja mislim da ima bar 230k.Ne znam kakav je unutra . Poceo sma da skupljam delove za nekakvu konstukciju koja bi licila na buggy i koja bi bila samo RWD jer je tako jeftinije a off road bi bila prosecna uz dodatak jos jednog menjaca i zavarenog diferencijala ... to je plan (malo blesav , priznajem ...nemam motor , nemam shemu za sasiju , ali imam ideju i znam da u paracinu ima nekih cevki , prednja ramen isto od lade - dupla trougla ramena .. nije lose ako zaboravish da su ruska..) Ako ovo uspem da napravim bice sigurno bolje no onaj buggy od peglice ( Predator iz Oz ) a i onaj od mini -coopera
britanski)
Pa na ovakav diff moze da se proba i taj LSD home made .Ako bi to uradio bilo bi musterija ( samuraji , lade nive .. )
Comment
-
-
Znam da bi bilo musterija. ali tvoj diff mi ne vredi ako nemas kola u kojima bi ga posle probali. Videcu da ja nadjem prednji diff ii zadnju osovinu od Nive pa da stavim na moju kada napravim LSD i onda da probam u voznji.
Sto se tice tvog buggy-ja, preporucujem ti da nabavic krutu prednju osovinu od jeepa ili suzukija. Lakse ti je da je montiras i da menjas visinu nego kad imas nezavisno vesanje. A onda kada nabavis reduktor spojices i nju na pogon.
Nego zasto ti ne uzmes sasiju od malog zukija i na nju navaris rollbar? To ce ti biti kao buggy, a sigurno neces imati problema sa atestom i registracijom jer je kompletan vozni postroj sa serijskog automobila.
Comment
-
Comment