Bridgestone Turanza ER300/Yokohama C-drive/Toyo Proxes CF1

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bigfoot
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 224
    • Lower Hutt, New Zealand

Bridgestone Turanza ER300/Yokohama C-drive/Toyo Proxes CF1

Doslo je vreme da skinem vec dotrajale Mishelinke i ponovim se sa novim gumama. U pitanju je Alfa 156 1.9JTD, a guma je 185/65x15H, i trebala bi mi preporuka za letnju gumu, koja nije mnogo bucna i da ima dobru upravljivost.

Ono sto je meni za sada uslo u izbor je Bridgestone Turanza ER300, Yokohama C-drive ili Toyo Proxes CF1 (pod uslovom da u AP sportu imaju moju dimenziju). Ne bih zelio da menjam fabricku dimenziju guma, zbog nasih "kvalitetnih" puteva, a budzet mi je oko 4x8.000din.

Isto tako sam otvoren za druge predloge ali u okviru budzeta.
    “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”
  • Hypersonic
    CBC Veteran
    • 29.07.2006
    • 116
    • state of Medak, BGD

Od te tri, najbolja je po meni CF1, samo ne znam da li ces to naci kod nas. Od bridgestonea bi ti radije preporucio Potenzu RE720 icu umesto ER300 ona je vise ekonomik guma ali ne znam koja je cifra za 720, a Yokin C-drive je bolja varijanta, mada sam video da se pojavio S-drive koji ima mnogo bolju saru. Idi na www.autogume.net i vidi sta ima u ponudi.
    Stercus accidit

Comment

• Gruja
      CBC Senator XXL
      • 09.02.2006
      • 614
      • Bgd
      • Alfa 75 TS

Bez dvoumljenja od ponudjenih guma ja bih uzeo Pirelli P6

Tu je negde po cenovnom rangu a guma je stvarno extra... nema omaske... =]
      Vidi u Eurogumi, mislim da su distributeri i za Pirelli....
      Razmisli i o Falken ZE512....

P.S. zaboravih, Firestone SZ80, samo ne znam cene, mozda je i skuplja od navedenih 8000...
      Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• bigfoot
        CBC Senator
        • 13.04.2005
        • 224

Pireli P6 9.919 din
        Falken ZE512 i Firestone SZ80 nema u mojoj dimenziji.

“Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• bigfoot
          CBC Senator
          • 13.04.2005
          • 224

Prosto ne mogu da verujem koliko cena iste gume moze da zavisi od dilera i to zvanicnog:
          Zvanicni dileri za Bridgrestone i njihove cene:
          Radulovic d.o.o. - Turenza ER300 185/65x15H 8.619 din
          Mihailovic co d.o.o. - Turenza ER300 185/65x15H 7.390 din
          Vecom co d.o.o. - Turenza ER300 185/65x15H 6.870 din

Mislim sta reci!!!

Comment

• Gruja
            CBC Senator XXL
            • 09.02.2006
            • 614
            • Bgd
            • Alfa 75 TS

E jbg....
            A raznolikost cena je potpuno normalna, jednostavno moras da izgubis vreme trazeci najpovoljnijeg....

Nista, po meni C-drive... Yokohame odlicno drze put i prilicno su trajne...
            Transaxle u krvi...

Comment

• Milos
              CBC Senator XXL
              • 12.05.2005
              • 700
              • Beograd, carraburma

mozda su pogresili dok su citali cenovnik? konkretno mislim na brzinske indekse, meni se to desilo da mi je devojka jedan dan rekla jednu, drugi potpuno drugu cenu za istu gumu... ne gledajuci indeks!

Comment

• civi
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1492
                • Pozarevac

Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Gruja
                  CBC Senator XXL
                  • 09.02.2006
                  • 614
                  • Bgd
                  • Alfa 75 TS

....da... autogume.net...... ali samo orijentaciono!!!!!

Naime, C-drive u mojoj dimenziji na tom sajtu je 65 veverica, prodavac Beoguma.... a onda odes na sajt Beogume i vidis da u stvari kosta oko 90 omiljenih nam novcanih jedinica....
                  Transaxle u krvi...

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Kada smo vec kod toga, koja je razlika izmedju A i C drive i ima li neko iskustva sa V 102?
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• bigfoot
                      CBC Senator
                      • 13.04.2005
                      • 224

@Milos
                      Dva puta sam zvao, pitao za cenu uz naglasak da mi treba H indkes i oba puta su mi rekli istu cenu.

Cena za Yokohamu C-drive u Beogumi je 6.170din sa montazom. Za tu gumu sam cuo da je malo bucnija i da relativno brzo promeni svojstva i postane tvrdja, da li je tako?

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Samo mala opaska u vezi bucnih guma.
                        Vidim to se racuna u manu gume. Ipak, svi vole da voze "agresivne" sportske gume koje dobro drze u krivinama. Ne moze i jedno i drugo. Svaka je bucna i sto bucnija, to bolja. To je otprilike pravilo.
                        Kvalitet (svojstva) same mase je nesto drugo i vezano vise da temperaturu.
                        Uvek sam za umerenost a u skladu sa namenom i vrstom vozila. Siguran sam da se veoma cesto preteruje bez razloga i da se ustvari dobijaju nezeljeni efekti a sa najboljom namerom da se optimalizuju osobine vozila u konkretnoj situaciji.
                        Bucna guma i laganom neizolovanom vozilu je katastrofa ali je jos veca klasicna guma jer isto to lako vozilo kliza kao ludo sa njima pri agresivnijoj voznji. Sta je bolje od ova dva odlucuje stil voznje i namena vozila. Sigurnost nije samo u gumama nego jos vise u brzini u datim konkretnim uslovima na putu.
                        Ko tacno ne zna sta hoce neka bar ispostuje ono sto nece i to bi bilo optimalno resenje. Ma kako zvucalo filozofski cesto je bas tako i to za mnoge stvari jer ono sto ljudi izmisle kao zahteve niko zivi ne moze da ispuni. Eh, sta bi bilo kad bi bilo...

Comment

• monkey
                          CBC Senator
                          • 14.11.2006
                          • 286
                          • Porec, Hrvatska

evo, iz prve ruke... imam turanzu na autu koji trenutno vozim, slican je cak i motor kao tvoj, 19,cdti, i nisam uopce zadovoljan. jednostavno ne drze kako treba... tihe su, sta je, je, ali upravljivost im nije bogzna sto.. makar sad su i za mjenjat, presle su 25k kilometra vec...

Comment

• bigfoot
                            CBC Senator
                            • 13.04.2005
                            • 224

Hvala ti puno na informaciji, to mi je bas trebalo jer sam vec prevagnuo za Yokohamu. Pa zar su vec za menjanje nakon 25k km?

Comment

• bigfoot
                              CBC Senator
                              • 13.04.2005
                              • 224

Danas su uzete Yokohama C-drive. Nakon ~30km voznje po gradu uvideo sam dve stvari, prva je da mnogo lepse upija neravnine i a druga je da bolje drze pravac od ovih starih Mishelinki . Dalje informacije dajem nakon malo vise predjenih km.

Hvala svima na pomoci.

Comment

Working...
                              X