Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nelson
    CBC Senator
    • 01.08.2017
    • 211
    • selo
    • Fiat Stilo 1.9 JTD

Originally posted by Adnan View Post
    Ima li neko preporuku za R17 215/55? U pitanju je Karavan vozilo, Peugeot 508 sw

Znam da s premium proizvodjacima u principu ne mozes pogrijesiti, ali bih radije isao na neku jeftiniju varijantu, iako ni skuplja nije iskljucena.
    Zato, ako neko ima preporuku/iskustvo najprije za ove prve navedene

Kod nas lokalno, imam sljedece na raspolaganju:

215/55R17
    ----------
    FR BRAVURIS-3 HM BARUM 94Y
    FR SPORTIVA PERFORMANCE 94Y
    HANKOOK VENTUS PRIME3 K125 94V
    SAVA INTENSA UHP2 98W
    FULDA SPORTCONTROL 2

215/55R17 PREMIUM
    ------------------
    MICHELIN PRIMACY 4 94W
    CONTINENTAL CONTIECOCONTACT 5 94V
    GOODYEAR EG PERFORMANCE 94V
    DUNLOP SPORTMAXX RT2 94Y

HVALA

HANKOOK VENTUS PRIME3 K125 vozim već godinu dana, odlična guma u svim uslovima. Isprobana i na niskim temperaturama.

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Moj neki izbor bi bio Fulda ili Dunlop. Sa obe imam vrlo pozitivna iskustva.

Comment

• jovans
        CBC Član
        • 14.09.2009
        • 37
        • Vrsac
        • PEZO 307 1.6HDI 90ks

Hm. Gume koje imam na autu su WINTER 1 (195/65/15), montirane nove kad je kupljen auto 12.2015. (sada je 12.2018.)
        Nikada nisu rotirane prednje nazad, zadnje napred. Presle su 50-60.000km. Voze se tokom cele godine. Stanje je: zadnje su odlicne (skoro kao nove), prednje su pohabane na oko 2-3mm sa time sto je na prednjoj desnoj spoljna ivica pohabana na skoro 0mm. Veoma zadovoljan.
        Treba kupiti dve gume za napred razmislja se oko:
        -Tigar Winter 1
        -Kleber Quadraxer 2 (all season)
        -Fulda Multicontrol (all season)

Najvise me vuce Kleber (cena 5990din) ali je dubina sare 7mm (ima video snimak na youtube). Ne znam kolika je na Fuldi, a Tigar mislim da je na 8mm. Uzeo bih odmah Kleber ali u startu gubim 1mm (razlika 7mm - 4mm = 3mm)

Koja su misljenja ?

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Ja evo drugu zimu teram multicontrol i prezqdovoljan sam. Ne znam kolika je bila dubina sare ali posle oko oko 17-18 hiljada deluje da nije mnogo potrosena i da moze jos dosta. Vulkanizer mi je rekao da ce izgurati oko 30000 ali meni deluje da ce to biti dosta vise.

Comment

• expendable
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2009
            • 3662
            • Bor

Multicontol je verovatno dobra guma.
            Kleber je sigurno solidna.
            No, nakon tvojih iskustava sa Winter-om, ne bih menjao (i ona je skoro all-season, možda i bolja zimi a lošija leti, mada se ne troši bar u navedenom slučaju (zaista neverovatno)) pa onda i nema mnogo mana ... sigurno malo lošije kočenje na suvom.
            All season se zaista isplati (već smo to konstatovali) ali mora da bude dobra guma (da ne kažem iz premium kategorije) da bi vožnja bila sigurna (skoro pa) cele godine.
            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• slobodank
              Moderator
              • 26.11.2007
              • 1338
              • Stara Pazova
              • Fiat Idea 14.16v lpg

Moj komšija fura prednje , sportske gume, želim ih i ja , gde mogu da nabavim...
              Click image for larger version

Name:	IMG_20191028_091930.jpg
Views:	1
Size:	41.2 KB
ID:	882430

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

A kakva ****** majko moja Ja sam sinoćke vozio šurakov auto koji ima zimske gume sa dobrom šarom ali dot iz 2008. godine, kako to proklizava po mokrom asfaltu

Comment

• zulurbr
                  CBC Veteran
                  • 27.03.2010
                  • 169
                  • Zrenjanin
                  • Nuova Bravo Sport Tj

Full conttrollll... [emoji23]

sa TT

Comment

• stevak
                    CBC Senator XXL
                    • 31.05.2009
                    • 1215
                    • Zemun
                    • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by sErGiO View Post
                    vozio šurakov auto koji ima zimske gume sa dobrom šarom ali dot iz 2008. godine, kako to proklizava po mokrom asfaltu
                    A ja pre neki dan vozio nove zimske Riken po onoj kišici. Isto kao da su gume tvog šuraka iz 2008. Za sneg su možda dobre, ali do snega, ko živ - ko mrtav.
                    ex SAABotražitelj

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

To su takozvane SLIK gume,možeš sa njima da se slikaš... Veoma teško se nabavljaju, retko ko ih prodaje...

Originally posted by slobodank View Post
                      Moj komšija fura prednje , sportske gume, želim ih i ja , gde mogu da nabavim...
                      [ATTACH=CONFIG]3301[/ATTACH]
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• slobodank
                        Moderator
                        • 26.11.2007
                        • 1338
                        • Stara Pazova
                        • Fiat Idea 14.16v lpg

Joj, stavio je pre neki dan druge, bolje, sada ima polu slikove, moram to slikati sutra... Ili možda, da ga lepo prijavim u PS dok neko nije stradao...

Comment

• Gall
                          CBC Član
                          • 01.01.2013
                          • 18
                          • Beograd
                          • VW Golf Mk4

"stevak
                          A ja pre neki dan vozio nove zimske Riken po onoj kišici. Isto kao da su gume tvog šuraka iz 2008. Za sneg su možda dobre, ali do snega, ko živ - ko mrtav."

Odlicno si to primetio,to je i zakljucak sa testova guma u kojima nema Tigra kao Tigra ali ga ima kao Riken,Orium,Kormoran,Taurus...Te gume su na poslednjim mestima i ne preporucuju se za ugradnju. Na snegu su jos ok,na suvom lose a na mokrom katstrofa,mnogo duzi zaustavni put,10 i vise metara. Sava Eskimo ima bolje rezultate od Tigra

Da se ne lazemo,Tigar Winter je krs od gume kao i one koje se prodaju pod drugim imenima a proizvodi ih Tigar.
                          "Osnovna delatnost kompanije Tigar je proizvodnja guma brendovi Tigar,Riken,Kormoran,Orium,Strial,Taurus."
                          Na snegu su solidne a u svim ostalim uslova lose i gore od toga. Jos ako se voze preko cele godine,jos brze propadaju i gube cak i ona solidna svojstva koja su imale po snegu. To sto ljudi generalno nemaju para je glavni razlog velicanja Wintere. Kad bi imali mogucnost da kupe nesto bolje,tesko da bi hvalili Tigar.
                          All season gume su dobre ako nema mnogo snega,jedino sto su skuplje.Ove Sergiove fulda iako su all season,vise mi izgledaju kao obicna zimska.Ja sam na autu, kad sam ga kupio imao "Vredestain Quatrac 3" all seasongume na sva 4 tocka (auto stigao iz Nemacke sta tim gumama ) vozio sam ga jednu zimu tako,dok nije bilo puno snega bilo je dobro ali kad je napadao veci sneg,vec je bilo mucenje,pogotovo sto kod mene ima velika uzbrdica.. Razlog je pretpostavlajm sto unutrasnja polovina gume izma zimsku saru,a spoljasnja letnju. Posle sam kupio Uniroyal zimske koje su na snegu bile mnogo bolje,a na mokrom malo losije od Vredestaina.Na suvom Vredestain bio odlican.

Sad ima da se kupi noviji model Quatrac 5 isti fazon kao trojka,unutra zimska sara spolja letnja.
                          Last edited by Gall; 06.12.2019, 19:06.

Comment

• sErGiO
                            Moderator
                            • 30.01.2007
                            • 2769
                            • Neko selo pored Beogr
                            • Alfa Romeo 156SW

Ahahha vristao sam od smeha citajuci ovaj tvoj post posto je upravo sure kupio Riken gume ahh

Comment

• Nelson
                              CBC Senator
                              • 01.08.2017
                              • 211
                              • selo
                              • Fiat Stilo 1.9 JTD

Jedna piča iz nesvrstane Nemačke.

Pohvali se kolega Italijan sa Sicilije (dobar ko lebac glup ko kancelar Kurz) kad je čuo da smo iz Srbije da je kupio u Nemačkoj Michelin made in Serbia.
                              Onako začuđeni kakav crni Michelin iz Srbije ??? To može samo Tigruša da bude
                              Prošetam do kola kad ono sWinjtera 1. Zajebale ga švabe za 4 gume uzeli mu 300 evra ko da je stvarno kupio Michelin iz Francuske (skuplje gume od Corse 1.0 ). Još kad sam mu pokazao cenu 32 evra sa eKupi pozeleno i otišao pravo u Sarluji da im se temperamentno na**** majke.

Ako je našao nekog rusa da mu pozajmi AK na 10 minuta uradiće pravu stvar

Ej Mišelin iz Srbije, kakvim se prevarama služe.

Comment

• zoranc
                                CBC Senator XXL
                                • 31.03.2005
                                • 1313
                                • Beograd
                                • AR 147

Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

Working...
                                X