Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Radan
    CBC Član
    • 21.09.2013
    • 79
    • Grocka
    • Reno Megan 1

Tigar winter "1" MADE IN ROMANIA ....???U Rodiću 4500 din.Do sad su bile MADE IN SERBIA,pa neznam o čemu se radi.Skeptičan sam prema svemu što dolazi iz Rumunije,Bugarske i sl.I sama guma izgleda drugačije od naše wintere,pa sam je iz tog razloga malo detaljnije i pogledao i video,između ostalog, zemlju porekla.I nisam ih kupio ...
    Bolje jednom dvaput nego nijednom triput

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Da li neko zna nesto o Debica gumama? Konkretno me zanima njihov zimski pneumatik FRIGO HP MS FP. Kakve su npr. u odnosu na Tigar?

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Ne očekuj ništa posebno od njih. Tigar je za njih klasa. Iako dva moja prijatelja imaju i ne žale se previše, posle "jajastih" (doduše u manjoj dimenziji i letnjih) zaobilazim ovaj brend na "svetlosnu godinu" (bilion km). Da mi daju za dž rekao bih "može li pola od cene u novcu pa da kupim gume".
          Ako ti jedan proizvod NE valja, onda ni ostali nisu sjajni. Ponavljam (za sličnu cenu) u odnosu na Tigar NE bih ni mikrosekundu razmišljao.
          Naravno, možda neko ima i bolje iskustvo.
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

A recimo Sava ili BF Goodrich?

Comment

• vujke
              Admin
              • 29.09.2004
              • 1673
              • Mladenovac
              • Daewoo Lanos 1.5SX

Savu eskimo s3+ vozim poslednje 3 sezone, pre toga tigar winter-u 3 sezone. Wintera vec druge zime znacajno otvrdnula dok trece je bila jedva upotrebljiva iako je presla svega 15k km. Sa savom nisam primetio losiju trakciju ali sam za proslu (trecu) sezonu kupio par novih da kompletiram sve 4 i njih cu voziti i ove zime. Interesantno je da su oba para pravljena u istoj nedelji (56) 2012 i 2013 u Poljskoj.
              BFG drugar vozi na Vectri C dve sezone i zadovoljan je, mislim da je zadovoljan i Aca ovde s foruma a vozi ih na 200sx
              while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Ja imam Wintere koje su stare 4 god, malo su presle, propisno odrzavane i skladistene van sezone. Dok jos vrede prodao bi ih, dodao i kupio nove 4. Nekako mi je ta racunica najbolja opcija. Ne bih kupovao premium brend jer za tim nema potrebe, a zato i pitan za nizu klasu. U obzir dolazi Tigar, Sava, Debica, BF Goodrich, a eventualno bih maksimum para dao za Fuldu. E sad, ukoliko razlike izmedju npr. neka dva brenda nisu ralno primenljive kupio bih naravno jeftiniju ali opet bih dao i za skuplju ukoliko bi to imalo realne i u praksi dokazane razloge. Dimenzija je 205/55/r16.

Comment

• zulurbr
                  CBC Veteran
                  • 27.03.2010
                  • 169
                  • Zrenjanin
                  • Nuova Bravo Sport Tj

Moje iskustvo sa TWinter već peta nastajašćuja zima je vrlo dobro. Realno nije za odličnu ocenu ali ih ne planiram menjati jer za sada uz eksploataciju isključivo u namenskim uslovima nisu pokazale ozbiljan zamor. Sa druge strane, realno nisam ni zahtevan vozač iako mi je ruta uglavnom van naselja gde u zimskim uslovima imam ozbiljnih zimskih izazova. Oba zima će možda pokazati da li je vreme za novi set.
                  Dimenzija 195/65/15.

Comment

• Keketarac
                    CBC Senator XXL
                    • 01.09.2007
                    • 588
                    • Novi Sad
                    • Seat Ibiza 1.2 TSI

Das Internetportal zum Thema Auto. Hier finden Sie Testberichte, Kaufberatung und mehr als 700.000 Autos im Automarkt.

Tigar se ni u jednoj varijanti nije proslavio.

Comment

• zulurbr
                      CBC Veteran
                      • 27.03.2010
                      • 169
                      • Zrenjanin
                      • Nuova Bravo Sport Tj

E što volim videti ove nezavisne medije.

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Ja sam Winterama zadovoljan. Vozim uglavnom po gradu i imam par van gradskih voznji zimi. Ne kazem da ne postoje bolje gume ali svakako da nije greska ni Tgar kupiti. Ono sto sam primetio tokom exploatacije istih neste da ce brze proklizati na mokrom nego letnja guma i da je osecaj na volanu nekako pihtijast, ne umem to da objasnim. Mozda zato sto su to zimske mekane gume, ko zna. Ponasanje po snegu bih ocenio uz normalnu voznju odlicnim. E sad, da li kupiti neke malo bolje, a opet da to nije premium klasa ne znam, zato i postavih pitanje.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Da li još neko tera Barum Polaris osim mene, ja zadovoljan, a nisu mnogo skuplje od Wintere, a uvek imaju taze napravljene.
                          Gledao sam neke druge marke na akciji sve par godina stoje po magacinima i to treba obratiti pažnju.
                          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                          11.04. 0:12 #2
                          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• expendable
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2009
                            • 3662
                            • Bor

Ti "nezavisni" i njihove testovi, uglavnom mogu o klin da se okače. U krajnjem slučaju ne pokrivaju statističku grešku i ništa ne kazuju šta se događa posle jedne sezone i slično.
                            Tigar je sasvim o.k. za normalnu vožnju. Po lapavici čak i bolja od npr. Save. Save je u principu za nijansu bolja (naročito kada se malo izližu gume, npr. na 5mm) ali od kad sam se sa istom ukopao u mek sneg nemam posebno dobro mišljenje ni o toj gumi (Eskimo 2 doduše). Savu zaobilazim u širokom luku od kada mi se otkinuo deo na letnjoj gumi (garancija nije priznata), a sa Goodrich sam gazio (nije bilo namerno, naravno) po slomljenim pivskim flašama pa se nije ni izbušila ni otkinuo deo. Goodrich zimska ti je za to koliko košta bar pristojan izbor. Naravno, koliko para toliko muzike pa sve manje kako raste cena.
                            Semprit nije loš za svoju cenu (od "srednje klase"). Naravno R15 može biti druga priča ovo sve iskustva sa R13 i R14 (Punto).
                            Guma posle 5-6 god. stajanja nije više ona kao kad je nova. Ako se malo prelazi km treba obratiti pažnju te 2-3 god. star pneumatik kupovati samo ako je sniženje prilično.
                            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• sErGiO
                              Moderator
                              • 30.01.2007
                              • 2769
                              • Neko selo pored Beogr
                              • Alfa Romeo 156SW

Naleteh u subotu na Bubanj Potoku na Continetalove zimske gume, DOT xx13 za 30€ po komadu a izgledaju kao da su ganc nove. Nešto se razmišljam ako bi ih dobio za 100€ sve 4 to bi bila prava stvar

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

Ako nisu vozene, uzimaj. Ako su bile montirane ja bih zaobiso.
                                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                                X