promena ulja u servu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dovlax
    CBC Član
    • 27.09.2005
    • 26
    • New Now

promena ulja u servu

znaci kao što piše u naslovu kako se menja ulje u servu, ako neko zna bio bih mu veoma zahvalan
    naravno da kaze
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Otvoris (dovoljno olabavis samo) vod visokog pritiska i upalis motor dok ne izadje sve sto moze. Onda zategnes kako je bilo i sipas novo (pazi koje treba) ulje.
    Obicno se menja i filter pa stoga budi spreman.
    Ako si ne znam zasto navalio da menjas ulje onda ustvari vise vredi promeniti filter nego li samo ulje.
    Ako se nadas da ce nesto biti bolje nego pre, nece, osim ako ne sipas bolje ulje nego sto je eventualno sada i ne preselis se u Sibir da primetis razliku preko zime.

Comment

• stefanves
      CBC Senator XXL
      • 10.12.2006
      • 1351
      • BG

Nego na koliko se menja to ulje u servu, menjaju li to u servisu kada rade onaj servisn na 10000km?

P.S.auto je bravo
      Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
      Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Ne diraj ulje ali kontrolisi s vremena na vreme nivo u posudici.
        Ako bi i menjao onda tek posle 150k.
        U principu ce pre da ti procuri letva nego sto ces imati potrebe da menjas ulje ili filter. Kad se menja letva bila ona reparirana ili nova onda normalno ide i novo ulje.

Comment

• miura
          CBC Senator
          • 18.10.2006
          • 227
          • Lazarevac

Da pomognem ali znajte da sam laik oko serva.
          Ovo sam pro?itao kod bra?e Rusa za moj Audi.

Меняется все элементарно. Поскольку неведомо, какая у тебя машинка, опишу все это дело в общих чертах:
          1. Вывешиваем передок
          2. Снимаем шланг с насоса ГУР или шланг с бачка или оба сразу
          3. Заводим и несколько раз крутим руль от упора до упора - в результате почти вся жидкость вытечет; смотри, чтобы не попала на выпускной коллектор, загореться может
          4. Глушим и прикручиваем все взад
          5. Заливаем в бачок новую жидкость
          6. Повторяем п. 3
          7. Доливаем до уровня
          Все. При желании промыть повторяем п.п. 1...7 через неделю. При выполнении п. 3 на газ не жми, пусть мотор на хх работает. Масло свернуться не должно, G 002 - это минеральное масло со специальными присадками. Если опасаешься, попробуй немного новой жидкости смешать в отдельной посуде с той жижей, что сейчас залита. Удачи.

Nadji profesorku ruskog.

Sve u svemu, hteo sam da dodam da je kod ispuštanja starog servo ulja potrebno okrenuti volan nekoliko puta do kraja, na obe strane.
          Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• SAAB PoWeR
            CBC Senator XXL
            • 26.04.2005
            • 1394
            • tu iza coska(Milwaukee USA)

kako sam ja to radio
            skinuo povratno crevo na pumpi za servo , kroz bocu u koju se sipa ulje duvao vazduhom iz kompresora , izduvao skoro i zadnju kap , vratio crevo nazad , nasuo novo ulje , upalio motor , okrenuo volan nekoliko puta levo i desno (naravno cep na posudi ostane otvoren) i sistem se ozracio , dolio jos malo ulja i teraj ....
            _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

kada je vec pomenut AUdi, a isto je i za VW, u servo volana se kod njih stavlja ATF ulje vec neko VAG specijalno ( takodje i sa specijalnom cenom).
              znam za vise slucajeva kada se nije poslusala takva instrukcija pa je kao rezultat totalno upropascena servo letva koja se morala menjati.
              uzrok je neadekvatno ulje, nije to specijalno.

mozda ima jos neke marke inace uglavnom standard u svetu je da u sevo ide najobicnije ATF ulje, i to moze Tip A , Tip F ili Tip G.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• dovlax
                CBC Član
                • 27.09.2005
                • 26
                • New Now

izvinjavam se što se ranije nisam javio, ali nikad nije kasno . ulje je promenjeno i sipano je original opelovo ulje za servo dexron II (320 din. ) ina?e menjao sam ulje zato što je ovo staro skroz izgorelo bilo je ko voda. Sada sa novim uljem za nijansu lakše ide volan ali je puno te?nije (nemam pravu re? ) radi, nema zastajkivanja kao ranije .
                P.S. ?uo sam da bi i to ulje trebalo sa se menja svake 2 god , pošto nije meni skupo tako ?e i da radim
                Hvala svima puno!

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Izgorelo?
                  Jesi li siguran da ide Dexron II u tvoj servo?
                  Odakle ti taj podatak?
                  Ne znam tacno ali znam da u neke Opele (GM) ide neko sto Brick kaze specijalno ulje.
                  Kod mene je to pa sam mislio da nisi pogresio mozda da ti ne odu gumice.
                  Sipaju cak i majstori svasta (ATF) u servo a ne treba uvek to. Nego ko te pita vazno je da je jevtino a letva se, boze moj, remontuje (o tvom trosku)
                  A sto se tice onog ruskog teksta. Pusti njih nemaju pojma cim sipaju za njihovu klimu mineralno ulje u servo. Mozda opet zbog cene ko zna.
                  Inace ulje koje ja koristim (sinteticko) je veoma retko tako da te to ne buni. To sto kazes da je kao voda je mozda normalno.

Comment

• SAAB PoWeR
                    CBC Senator XXL
                    • 26.04.2005
                    • 1394

kao sto brick rece , moze ATF ulje koje se kotisti za automatske menjace , jos nisam cuo da nepropisno ulje pokvari letvu volana , sta ode , odu gumice , gumice nisu od istog materijala i nepodnose odredjena ulja tako da ih neka ulja izgrisu i sistem procuri ...

Comment

• Black Knight
                      CBC Senator XXL
                      • 13.10.2004
                      • 2020
                      • Novi Beograd, kicblo

jeste, bar za moj Opel dexron II...

Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

Znaci i za moj ide to?ili

Comment

• SAAB PoWeR
                          CBC Senator XXL
                          • 26.04.2005
                          • 1394

dextron II je oznaka za staro ulje stari naziv sada su ga promenili u dextron III

Comment

• dovlax
                            CBC Član
                            • 27.09.2005
                            • 26
                            • New Now

kupljeno i sipano original opelovo ulje kataloškog broja 90350342, po specifikaciji to ulje je dexron II. E sad da li je to to nemam pojma, ali valjda ovi u opelu(GM) znaju šta ide u servo

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

Znaju i to je najsigurnije resenje,ista stvar i sa menjackim,ja nisam hteo experimente

Comment

Working...
                              X