evo citam sada topic od pocetka pa da i meni date par pametnih saveta ..
auto fiat bravo, imao pre celicne, i sve ekstra, trap mi je i dan danas kao nov, ali kada sam jos zimus prednje gume zamenio sa zadnjim auto je vukao malo u desno, i treslo je na 120km/h.. kupim 16" sa gumama, namontiram, kad ono isto vuce malo u desnu, uradio kod 2 coveka i reglazu, centriranje, mada sta je zanimljivo trese samo od 120-140km/h, vec na 140km/h ne trese uopste !
e sad, danko mi je gledao samo napred, i gledao prstenove prednje su bile ok, balansirao gume, rekao da su malo malo gume krive, ali da ne veruje da zbog toga moze da trese .. e sad, farbao sam zadnje kocnice i kada sam skinuo zadnju desnu felnu video sam da je prsten totalno sjeban na toj felni, tako da jel moze da bude da volan trska zbog prstena na zadnjog desnoj felni ? mrzi me nesto opet da se cimam po majstorima, ali izgleda da mora
Može u stranu vu?i i ako su gume nejednako potrošene, odnosno ako jedna guma nije jednako potrošeno po gaznoj površini. Kolega je imao takav problem(polovne() 15" gume), objašnjenje vulkanizera je da je gume zeznuo ABS, problem rješen zamjenom prednjih i zadnjih guma.
Comment