Nesto je vezano za kocnice, celjusti ili vec nesto, kada idem u rikverc, polako i namotam volan (nije bitno u koju stranu) posle metar, dva, cuje se pristojan udarac i oseti se na pedali kocnice, malo mi gurne nogu. Posebno je izrazeno kada je na nizbrdici ili uzbrdici, na ravnom nije toliko jak udarac. Danas sam se parkirao uzbrdo u rikcerc i kada je lupilo covek koji je bio 5-6m od kola se okrenuo da vidi sta se desilo! Jel ima neko predstavu sta bi moglo bili, inace sam primetio i da mi pedala kocnice malo kao zakaci nesto na pola hoda?! Ako budem imao vremena skinucu prednje tockove cisto da bacim pogled, svaka sugestija je dobrodosla... Pozdrav
Udarac kad idem u rikverc
Collapse
X
-
Da, najnormalnije koci, samo osetim udarac na pedali kocnice a normalno koci i pre i posle udarca?! Inace to sam poceo da primecujem od kad sam zamenio plocice u servisu, nisam siguran ali mislim da mi se pre nije desavalo, a juce je pocelo bas jako da lupa, pre toga se culo samo pomalo pa nisam mnogo obracao paznju, ipak je stari auto, sve lupa i skripi ali ovo je vec ozbiljnije"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Skinuo sam prednje tockove, prekontrolisao plocice i sve je na svome mestu, jedino sam primetio da ima malo lufta na kraju spone sa desne strane, to cu da sredim u skorije vreme ali mislim da nije to razlog lupanja. Zadnje tockove nisam skidao jer mi se cini da udarac dolazi sa prednje strane. Nekada lupi a nekada ne, i to je samo jedan udarac, kao da se otkaci neka opruga pa lupi o nesto, stvarno mi nije jasno sta to moze ds bude. Provericu i dobose, nije mi tesko jer i onako moram da skinem sajlu rucne, da zamenim, istegla se pa cu da ubijem dve muve jednim udarcem! Hvala, pozdrav"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
da li si siguran da je vezano za ko?nice_ meni je isto tako "lupalo" sa golfom 2 pogotovu na uzbrdici kad idem u rikvarc. to je tako lupalo da sam mislio da ?e se kola raspasti. u pitanju su bili nosa?i motora.
ako ništa drugo ovo možeš vrlo lako da proveriš. jednostavno digneš haubu i gledaš motor a neko sedi za volanom i drži ko?nicu i polako pokušava da krene sa stisnutom ko?nicom. tako i napred i nazad. ako se motor suvi?e "naginje" znaj da su ti otišli nosa?i motora.ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
Mislim da nisu nosaci jer sam to prekontrolisao kad sam uzeo auto, nosac na menjacu sam i zamenio, najvise sumnjam na solju amortizera ili nesto oko kocnica na prednjem levom. jer mi se cini da odatle dolazi udarac, mada mozda i gresim. Najvise me buni sto taj udarac osetim na pedali kocnice"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Evo da se javim sta sam uradio, bio je auto u servisu, zamenjeni su prednji lezajevi, krajevi spona i kugla na desnom tocku. skinuti su svi tockovi i prekontolisano je sve oko kocnica, plocice, paknovi... sve je ok ali i dalje se cuje jedan udarac kad krecem u rikverc sa namotanim volanom, najverovatnije je solja amorta. Pozdrav"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Pa nosaci su provereni pre par meseci, tada sam kupio novi na menjacu i zamenio, ostali su tada bili dobri, ne verujem da sam ih rasturio, ipak ne manijacim sa tim kolima"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
Comment