Udarac kad idem u rikverc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Udarac kad idem u rikverc

Nesto je vezano za kocnice, celjusti ili vec nesto, kada idem u rikverc, polako i namotam volan (nije bitno u koju stranu) posle metar, dva, cuje se pristojan udarac i oseti se na pedali kocnice, malo mi gurne nogu. Posebno je izrazeno kada je na nizbrdici ili uzbrdici, na ravnom nije toliko jak udarac. Danas sam se parkirao uzbrdo u rikcerc i kada je lupilo covek koji je bio 5-6m od kola se okrenuo da vidi sta se desilo! Jel ima neko predstavu sta bi moglo bili, inace sam primetio i da mi pedala kocnice malo kao zakaci nesto na pola hoda?! Ako budem imao vremena skinucu prednje tockove cisto da bacim pogled, svaka sugestija je dobrodosla... Pozdrav
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

kad ti "lupi", da li ti se auto zaustavlja, koci?

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

Da, najnormalnije koci, samo osetim udarac na pedali kocnice a normalno koci i pre i posle udarca?! Inace to sam poceo da primecujem od kad sam zamenio plocice u servisu, nisam siguran ali mislim da mi se pre nije desavalo, a juce je pocelo bas jako da lupa, pre toga se culo samo pomalo pa nisam mnogo obracao paznju, ipak je stari auto, sve lupa i skripi ali ovo je vec ozbiljnije
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• nikolans78
        CBC Senator
        • 16.03.2006
        • 277
        • Vankuver, Kanada

Mozda se otkacila pakna na dobosima. Ja bih proverio dobose ako imas pozadi.

Comment

• HotDog
          CBC Senator XXL
          • 06.05.2005
          • 965
          • BSG 75 (011)

na devojke Kadetu je ista fora bila, posle zamene paknova rucna kocnica nije bila lepo nastelovana, pa se desavalo kad ide u rikverc auto skoci ko da je lupio u ivicnjak.

Comment

• milan_g1
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2007
            • 863
            • Karaburma

Skinuo sam prednje tockove, prekontrolisao plocice i sve je na svome mestu, jedino sam primetio da ima malo lufta na kraju spone sa desne strane, to cu da sredim u skorije vreme ali mislim da nije to razlog lupanja. Zadnje tockove nisam skidao jer mi se cini da udarac dolazi sa prednje strane. Nekada lupi a nekada ne, i to je samo jedan udarac, kao da se otkaci neka opruga pa lupi o nesto, stvarno mi nije jasno sta to moze ds bude. Provericu i dobose, nije mi tesko jer i onako moram da skinem sajlu rucne, da zamenim, istegla se pa cu da ubijem dve muve jednim udarcem! Hvala, pozdrav

Comment

• jevtic
              CBC Senator XXL
              • 26.11.2006
              • 729
              • beograd

da li si siguran da je vezano za ko?nice_ meni je isto tako "lupalo" sa golfom 2 pogotovu na uzbrdici kad idem u rikvarc. to je tako lupalo da sam mislio da ?e se kola raspasti. u pitanju su bili nosa?i motora.

ako ništa drugo ovo možeš vrlo lako da proveriš. jednostavno digneš haubu i gledaš motor a neko sedi za volanom i drži ko?nicu i polako pokušava da krene sa stisnutom ko?nicom. tako i napred i nazad. ako se motor suvi?e "naginje" znaj da su ti otišli nosa?i motora.
              ex - fabia 1.9 tdi
              golf 2.0 tfsi

Comment

• milan_g1
                CBC Senator XXL
                • 07.02.2007
                • 863
                • Karaburma

Mislim da nisu nosaci jer sam to prekontrolisao kad sam uzeo auto, nosac na menjacu sam i zamenio, najvise sumnjam na solju amortizera ili nesto oko kocnica na prednjem levom. jer mi se cini da odatle dolazi udarac, mada mozda i gresim. Najvise me buni sto taj udarac osetim na pedali kocnice

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

Evo da se javim sta sam uradio, bio je auto u servisu, zamenjeni su prednji lezajevi, krajevi spona i kugla na desnom tocku. skinuti su svi tockovi i prekontolisano je sve oko kocnica, plocice, paknovi... sve je ok ali i dalje se cuje jedan udarac kad krecem u rikverc sa namotanim volanom, najverovatnije je solja amorta. Pozdrav

Comment

• jevtic
                    CBC Senator XXL
                    • 26.11.2006
                    • 729
                    • beograd

jesi proverio nosace?
                    ex - fabia 1.9 tdi
                    golf 2.0 tfsi

Comment

• milan_g1
                      CBC Senator XXL
                      • 07.02.2007
                      • 863
                      • Karaburma

Pa nosaci su provereni pre par meseci, tada sam kupio novi na menjacu i zamenio, ostali su tada bili dobri, ne verujem da sam ih rasturio, ipak ne manijacim sa tim kolima

Comment

Working...
                      X