ubacivanje automatskog menjaca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

ubacivanje automatskog menjaca

Zanima me da ubacim automatski menjac u opel astru f koja fabricki ima manuelni. jel to neko radio i kakva ima iskustva? naravno to bih posvetio nekoj pouzdanoj radionici ali me prvenstveno zanima koliko me to moze izaci novcano? da li je bolje prodati ceo auto pa kupiti drugi sa automatskim?
    Pre nekih godinu dana kada sam planirao da kupim ford probe sa pokvarenim automatskim menjacem ovde su mi savetovali da ga ne popravljam vec da prepravim na manuelni, da li je to i sada slucaj?

Naravno, vec predpostavljate da mi automatski menjac treba da bi taj auto vozila devojka :-)
  • SAAB PoWeR
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2005
    • 1394
    • tu iza coska(Milwaukee USA)

preskupa prerada , ako nisi znao , automatski menjac ima svoj kompjuter , tako da moras sve zice pospajati kako treba , neke i sa glavnim kompjuterom ...
    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Re: ubacivanje automatskog menjaca

Originally posted by LaMar
      Naravno, vec predpostavljate da mi automatski menjac treba da bi taj auto vozila devojka :-)
      Ja taman poceo da se cudim naslovu i onda procitam razlog...

Inace, ne znam da lis e u astru ugradjivao fabricki automatik, ako jeste, dobro je ali ako nije onda bolje odustani od te operacije... inace je veliko njesra voziti automatik u evropi, evo komsiji na golf 3 crkao automatik i onda mus tavili drugi polovan, ali je otkazao za par, dana, stavili mu treci, i on otkazao...

i tek iz 3. pokusaja je uspela operacija...

Comment

• LaMar
        CBC Veteran
        • 01.03.2006
        • 140
        • Beograd

Znaci da je bolje da se taj auto proda. Ionako odvajamo za Smart roadstera koji bi za nekih godinu dve uz neki kredit kupili. On ima prelep automatski a i mali je tako da ga moze i ona voziti a kabriolet je pa mogu i ja :-)
        Poenta je da za neko resenje sa automatskim hoce njeni da nas pomognu pa gledam da to iskoristim. Inace, ja sam se zaljubio u tog Smarta kada sam ga prvi put uzivo video, 650ccm, 80KS, 6sekundi, 180km/h, 700Kg... i najvaznije 4litra po gradu
        Sipas i ne mislis!!!
        Elem, mnogo su skupi, jedan prodaju u Sloveniji za 15000E dve godine star.

Comment

• Gumetina
          Banovan
          • 12.12.2004
          • 1082
          • Novi Sad

Smart nema automatski vec robotizovani manuelni menjac kao sto je alfin selespeed.

Pogledaj Mitsubishi Colt-a sa AMT menjacem (isti kao u smartu getragov 6speed) a isto pogledaj Suzuki Swift novi ima sa AMT menjacem ali sa 5 brzina... oba kostaju oko 13500-14000e

bolje nego smart, ne lici na zabu

Sto se tice prepravke Astre, pogledaj jel mozes da nadjes komplet motor sa menjacem negde od astre ili vektre, pravili su se automatici....

Comment

• gorky
            CBC Senator XXL
            • 08.06.2007
            • 860
            • Vojvodina,Kikinda

da me neko u moju astru natera da menjam menjač rađe bih promenuo devojku,na momenat zaboravih da sam oženjen,a bio je cool tip inače ta menjaža je puno para za malo muzike

Comment

• LaMar
              CBC Veteran
              • 01.03.2006
              • 140
              • Beograd

Pa odluceno je, u nekom periodu prodajemo astru a na to dodajemo kredu i kupujemo Smartaa. Neznam zasto Vam se ne svidja, jedini problem je sto ga nema kod nas ali zato hrvatska, slovenija pa i madjarska imaju.

Video sam jedan u beogradu i bas takav i ja planiram da kupim, onda sam ih trazio na mobile.de ali se u one cene nesto i ne razumem. Ako moze pojasnjenje sta je robotizovani menjac? Jel ima kvacilo ili ne? Mislim u opisu vozila stoji automatic transmison i to je to.
              Nevidim zasta ce mi bolji auto, ima skoro 700ccm, 80KS, 700Kg, cetri jastuka na dva sedista, lak za voznju i parkiranje (kada vozi devojka) a kabriolet (kada vozim ja)

Jedino cena predstavlja mali problem.

Comment

• Gumetina
                Banovan
                • 12.12.2004
                • 1082
                • Novi Sad

i lici na zabu

elem, robotizovani manuelni menjac ima standardno kvacilo i standardan manuelni menjac na koji je dodata robotika (hidraulika ili elektrika) koja salta brzine umesto tebe,.... takav auto nema pedalu kvacila, i moze da radi u 2 moda, potpuno automatski, ili tiptronic... prednost ovih menjaca u odnosu na suve automatike je sto umeju da koce motorom, sami gadjaju medjugas pri saltanju putem drive by wire leptira, imaju smanjenu emisiju izduvnih gasova i zeru su ekonomicniji od obicnih manuelnih koji su opet ekonomicniji od suvih automatika .... mana je nesto vece vreme saltanja! pomalo su nezgodni za nauciti kad salta kako salta, ali to vremenom udje u nogu i dodavanjem i oduzimanjem gasa mozes da kontrolises sta ce da uradi.....

pozz

RAle

Comment

• LaMar
                  CBC Veteran
                  • 01.03.2006
                  • 140
                  • Beograd

Pa ti kako objasni meni se onda vise svidja taj robotizovani nego obican automatik mislim , mora da je lep osecaj da menjas brzine preko onih papucica iza volana . Ako je to to, samo sam jednom uzivo video na jednom BMWu 645ci i mnogo mocno izlgeda.
                  A sto se izgleda tice, pa nisam ni ja mnogo lepsi

Comment

• jeronimo
                    CBC Senator XXL
                    • 27.10.2005
                    • 390
                    • beograd
                    • ваз 21214-20

postoji i deo o bezbednosti samog vozila, smart je ipak napravljen ve?inom od kompozita i manje "su?eljavanje" sa drugim vozilom može da izazove teške posledice. Uz nemogu?nost adekvatnog sevisiranja(niko ih ne uvozi)...
                    prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• Gumetina
                      Banovan
                      • 12.12.2004
                      • 1082
                      • Novi Sad

topla preporuka je novi mitsubishi colt, 1.3 mivec motor (nesto kao honda vtec) sa 95ks a ima isti taj menjac, 6 brzina 2 biraca getrag robotizovani... a prilicno je simpatican i ima lepu opremu... (nije kabrio - jbga)

Comment

• LaMar
                        CBC Veteran
                        • 01.03.2006
                        • 140
                        • Beograd

Pa zar na smartu ona sigurnosna celija ne sluzi da ublazi udarac i ne dovode svu silu udarca do kabine a i motor je postavljen da u slucaju udara ode ispod vozila. Dalje, spojleri su izrazeni po principu saca kao kod formule 1 pa i to preuzima deo energije udara na sebe. Sutra-prekosutra trebam da provozam jedan pa cu videti kako se ponasa ali mi je vlasnik rekao da cu se iznenaditi kako lako ubrzava i verovatno uplasiti kako se trese kada pored njega prodje neki kamion ili bus jer ima samo 700 kilograma. Mada sada se nesto okrecem i ka onom obicnom dizel modelu, kazu da trosi 3 litra dizela!?!
                        Od cupe-roadstera sam definitivno odustao jer nemam gde da ih kupim a da mogu da ga vidim unapred ali zato standarna verzija (neko rece zaba) i dalje stoji. Mislim da za jedan u full opremi i sa panorama krovom i tip-tronikom nije mnogo 6000Evra. U nemackoj su oko 4000 ali neznam kako izgleda?

Comment

• Bane R
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2006
                          • 1769
                          • Beograd

Originally posted by LaMar
                          6sekundi
                          6 sekundi šta?

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Pa zar na smartu ona sigurnosna celija ne sluzi da ublazi udarac i ne dovode svu silu udarca do kabine a i motor je postavljen da u slucaju udara ode ispod vozila
                            nisam baš zagledao ovaj potpuno novi model Smarta, možda je tako kako kažeš.

ako je pri?a o polovnima, o prvoj i drugoj seriji onda je motor pozadii stoga ne može nikako da ode ispod poda vozila, pogotovu pošto je montiran u kabini prakti?no.
                            Smart nema ništa ispred kabine, nikakvu ?eliju niti bilo šta.
                            jedino što ima kao sigurnosni element konstrukcije je sama kabina pravljena kao Tridon ?elija, i to radi posao kako se o?ekuje.
                            kompozitni materijal (od ugljenika kao osnove) je sasvim ok, ?ak štaviše odli?an po pitanju izdržljivosti mada je jako skupa izrada.

mnogo ve?i problem je nestabilnost Smarta, loše rešen zadnji pogon ( i prevrtao se izmedju ostaloga), specifi?ne gume koje se extra brzo troše.

pri?am o Smartu koji nije kabrio, ne vidim razloga da je išta druga?ije na starom kabrio modelu.

prema re?ima vlasnika Smarta, brzina do koje se može voziti je oko 80-90 km/h a preko toga auto leluja i daleko je od bezbedne vožnje.
                            takodje Smart po njemu je veliki potroša? goriva, troši oko 6 -8 litara benzina njegov model.

u mane se ubraja i prakti?no nedostatak amortizacije, vožnja je tvrda kao kamen. u drugoj seriji je to kao malo pokušano popraviti, ali su i dalje rezultati jako mršavi- neudobno vešanje po svim parametrima.

kvalitet izrade je sasvim ok, osim što motori nisu baš poznati po pouzdanosti- turbine redovno pre 100,000km su ve? tema za servise.

kod nas Smart prodaje Mercedes preko svoje mreže, možda da vidiš kod njih za varijantu sa punom garancijom ako se zanimaš za varijantu polovnog vozila.

navodno su po statistikama modeli druge serije posle 2001/ odnosno dorade 2003 postali nešto pouzdaniji.

u kabini ima jako puno mesta, sedišta su sasvim ok, preglednost dobra.

ovo gore su zapažanja vlasnika sa kojim sam pri?ao ( a pri?ao sam o toj temi još pre nego što je li?no doterao iz Nema?ke, jer je i mene zanimao taj model pre par godina) detaljno jer su me zanimala njegova iskustva iz prakse.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• Nenad
                              CBC Senator XXL
                              • 06.01.2005
                              • 1364
                              • BBgd/Mow

Smart ima Mercedesovu varijantu Tiptronica, tj. moze i kao automat da radi a moze i rucno da se menjaju brzine. To je cist automat sa mogucnoscu manuelnog upravljanja, tj, mrdanjem rucice daje komandi elektronici i nista vise.
                              Vozio sam Rodster kupe i moram da priznam da je automat najgori deo auta. Zbog male snage motora su pokusali da kompenzuju sa brzim "saltovanjem", dizanjem pritiska ulja. Rezultat vrlo jaki trzaji svaki put kada se brzine menjaju.
                              Ne znam kakvi su drugi modeli Smarta ali ovaj koji sam vozio ima tako direktan volan (vise nego na kartingu) da ako samo okrenes glavu u stranu volan moze da krene tuda. Hocu da kazem da je vrlo osetljiv na pomeranja ruku. Ako ti je devojka rasejana,nepazljiva,voli da gleda sa strane dok vozi, moze vrlo brzo da zavrsi na trotoaru ili u gepeku od drugog auta.
                              Boost or bust...

Comment

Working...
                              X