Kao vlasnik SMART ROADSTER-a mogu da kazem da je razlika izmedju SMART-a For two i SMART-a Roadster-a ogromna. Prvo, SMART ROADSTER ima 700 ccm i 61 ili 82 KS fabricki. ROADSTER se reklamirao po nemackoj kao karting sa krovom sto u neku ruku i jeste, visok je celih 1.2 m dugacak 3.2 m i sirok 1.6m sto mu daje izuzetnu stabilnost. Kod ovih automobila su se pokazali sledeci nedostatci koje je i sam MERCEDES priznao kao greske u izradi. Krov i poklopci retrovizora hoce da pustaju vodu, prednje opruge amortizera, cevi klima uredjaja. Ako se zivi u zapadnoj evropi garancija na ove kvarove je neogranicena. Kod nas niko ne servisira zvanicno SMART automobile. Kada okrenete MERCEDES u Beogradu upucuju Vas na MERCEDES servis u Cacku "Dragacevac" koji je i meni uradio servis sa kompletnim delovima SMART. Sto se sigurnosti tice SMART ima nesto sto se zove Safety Cell na koju su nakaceni plasticni delovi karoserije sem prednje i zadnje haube koje su limene. Moj automobil nema Servo volan i stoji da je direktan na volanu ali to daje samo dodatnu sigurnost pri voznji jer imam potpunu kontrolu automobila pogotovu kada za svoju dusu pritisnem "ESP Off".
Eto ...
Eto ...
Comment