blokiranje klesta na yugu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jankec
    CBC Početnik
    • 03.07.2007
    • 3
    • novi sad

blokiranje klesta na yugu

yugo,yugo nece dugo!!e ovako imam jedan problem koji me muci vec nedelju dana!!!u pitanju su klesta prednjih kocnica!!!znaci,posle dotrajalog serva,cevi,creva,klesta resio sam mog yugica castiti novim delovima.znaci nov servo,cevcice (samo prednje kocnice),creva.i klesta.naravno nova kociona tecnost.
    sve sam zamenio,sve je radilo ok,do otprililike kad sam proso 10km s nim
    onda su blokirala klesta!!!ne skroz al dovoljno da u trecoj nemogu izvuci 40kmh!katastrofa.onda malo ispustim tecnost ,odvrtanjem sarafa za izduvavanje vazducha i sve je opet ok.pa posle opet.jedna klesta su original,jedna remont.servo original.100%
    sad sumnjam u tecnost(texaco dot 4)ali neznam dali to ima nekakve veze,posto u yugica se sipa dot 3!!e to je to.
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Pogledaj posle voznje koja klesta blokiraju, a to ces lako odrediti po tome koji se tocak vise greje. Sumnjam na ta remontovana. Cak i da imas vazduha u kocionom sistemu ne bi smelo biti blokiranja.

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

I kod blokiranja klesta auto mora vuci u tu stranu na kojo i blokira. Na Yugicu se to svakako oseti. Posto ti klesta blokiraju - samo zamena

Cilindar hoce da glavi od rdje, neke sitne cestice koja se uvalila i ne da mu da radi pravilno kad se ugreje (prvo nikom nista - a onda glavi i ne odpusta do kraja)
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Danilo
        CBC Senator XXL
        • 02.10.2004
        • 908
        • Beograd, Dorcol

Izvadi klip iz celjusti pa ga ocisiti ili zameni ako je zardjao ili ostecen. Moguce da creva koja si kupio nisu dobra, ako si uzeo neku malu privredu desava se iako su nova da ne rade kako treba...
        www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Delkan
          CBC Senator XXL
          • 14.06.2005
          • 829
          • 60 km From BG,West

Re: blokiranje klesta na yugu

Originally posted by jankec
          onda malo ispustim tecnost ,odvrtanjem sarafa za izduvavanje vazducha i sve je opet ok.pa posle opet.
          Po ovom opisu ispada da creva ne valjaju(mozda i glavni kocioni),jer ako ti odblokiras klesta popustanjem onog srafa za filtriranje,ispada da se sam klip u klestima vraca normalno(ti rece da su nova klesta) a pritisak se stvori izmedju creva i klesta ili izmedju glavnog kocionog i creva i ne vraca se nazad.
          Da li kada skines crevo sa kocionih klesta ulje kaplje slobodno kap za kap?
          Da ti se nije uvrnulo crevo?Prignjecena(presavijena) cev negde?Kakav je glavni kocioni?

Comment

• Pole
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 363
            • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

Originally posted by Delkan vs jankec
            Da li kada skines crevo sa kocionih klesta ulje kaplje slobodno kap za kap?
            Da ti se nije uvrnulo crevo?Prignjecena(presavijena) cev negde?Kakav je glavni kocioni?
            ako ti ulje slobodno curi onda izvadi klip iz celjusti ( kao sto rece Danilo ),uzmi finu smirglu i MALO-LAGANO osmirglaj klip i rupu gde on ulazi,vrati klip,stavi novu gumicu i sve ce biti ok

da ne bi razmisljao to uradi i na drugim kljestima pa si onda miran sto se tice toga
            zasto krava nosi zvonce...?...?...?
            pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Delkan
              CBC Senator XXL
              • 14.06.2005
              • 829
              • 60 km From BG,West

Originally posted by jankec
              resio sam mog yugica castiti novim delovima.znaci nov servo,cevcice (samo prednje kocnice),creva.i klesta.naravno nova kociona tecnost.
              Jesu li klesta nova ili nisu?Ako su nova,nema sta da smirglas(pod uslovom da se klip vraca normalno u cilindar)...

Comment

Working...
              X