Najjace kocnice za Zastavu skalu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

nema sanse..281mm su diskovi najmanji.
    mislim mogu zadnji 251mm ali opet ne mogu jer su 5 rupa.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Lord_o21
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2006
      • 494
      • Novi Sad

257 vent prednji, 240 solid zadnji i date bog vidi... Ali ces morati glavni kocioni veci da stavljas...
      ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Ostavi se zadnjih kocnica, ok ako hoces da predjes sa dobosa na disk ali nepreteruj sa kocionim efektom pozadi.
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

Tako je. Ne treba ti veci disk od 227mm pozadi. Ja sam cak jednom prilikom smanjivao taj disk.

i OBAVEZNO ostavi korektor kocenja na kolima do presteluj ga ako treba. Idioti najcesce skinu taj korektor i onda se zale kako sa diskovima pozadi blokiraju zadnji tockovi... mislim...

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Laki GSi
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2006
            • 2426
            • Beograd-Vozdovac

Ja sam u principu mislio da ostavim sve moje kocione instrumente koji su na autu(servo,glavni kocioni,5-i kocioni) znaci sve. Da li mogu to tako da uradim?
            Inace nije mi toliko bitno da pozadi koci nesto mnogo dobro,nego to je sad vec sminka,hocu pozadi disk samo zbog "dozivljaja" ali naravno da taj isti ima neku pametnu funkciju!

Zanima me sa kog auta jos mogu da iskoristim zadnje diskove i plocice jer ove od una turbo ne mozes nigde naci!?
            Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

moze sa raznih drugih fiata ali su veci klipovi pa ces morati da menjas i glavni kocioni

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Laki GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2006
                • 2426
                • Beograd-Vozdovac

Mislis klipovi na kandzama?
                E jbem ti sranjac taman sam se obradovao da cu moje sadasnje prednje iskoristiti za zadnje

Comment

• Miljan
                  CBC Senator XXL
                  • 18.01.2006
                  • 459
                  • Nis

Moze i od Alfe 145/146, 155, zadnje Lucas celjusti sa 34mm klipom. Te Alfe (i vecina Fiata) imaju isti glavni kocioni i servo kao Zastavin novi tip.

Comment

• Gumetina
                    Banovan
                    • 12.12.2004
                    • 1082
                    • Novi Sad

kad sam ja pakovao morao sam da promenim i glavni kocioni, mozda je moglo i bez toga, ali su plocice bile nove i trebalo im je bas bas da se nalegnu lepo pa pedala nije dohvatala. (stavio od theme, ne pashe na shraf.... drke djon tehnika je upotrebljena , pogledaj u mojo temi o jugu)

diskovi napred idu od 257mm sa fiata brava 1.8 gt ili jtd modela, koji su plici od onih sa tipa dedre teme... nosac celjusti dok ne nadjes ima 00 da it se otegle. a celjusti idu od cega hoces bukvalno, dignes kamen i nadjes celjust.

za zadnje, cisto sumnjam da ces naci negde od una turba, mozda je lakse da se uzmu od neke alfe, ali da se napravi adapter ploca (pravougaonik sa jednim vecim otvorom i 6 rupa za srafove mislim da moze i od fiata 1300 (tristaca) al to tek nema , a i da ima matoro je 100 godina.

pozz

RAle

Comment

• Laki GSi
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2006
                      • 2426
                      • Beograd-Vozdovac

Jbote,tek sad nerazumem nista
                      diskovi napred idu od 257mm sa fiata brava 1.8 gt ili jtd modela, koji su plici od onih sa tipa dedre teme... nosac celjusti dok ne nadjes ima 00 da it se otegle. a celjusti idu od cega hoces bukvalno, dignes kamen i nadjes celjust
                      Sta sad ovo znaci?
                      Ako stavim od tipa 1.8 prednje jer moram i njegove nosace celjusti? Za prednje kocnice imam taj set i to mi je vazno da saznam sta sve treba da se zameni!
                      Moze i od Alfe 145/146, 155, zadnje Lucas celjusti sa 34mm klipom. Te Alfe (i vecina Fiata) imaju isti glavni kocioni i servo kao Zastavin novi tip
                      Ovo mi zvuci interesantno,ovoga ima koliko hoces! Sta je za ovu varijantu potrebno od prepravki?
                      Znam sigurno da su plocice za alfu 155 1.8 16v indenticne kao za una turbo!

Comment

• Gumetina
                        Banovan
                        • 12.12.2004
                        • 1082
                        • Novi Sad

Za prednje nosace celjusti, imas one sto imaju "cetvrtaste" uske gde ulaze srafovi, a one koje tebi trebaju su sa "zaovljenim" uskama, i nesto su dublje, tj duze, ako stavis ove za kockastijim tj kracim uskama, nece stati disk od 257.... e sad naci takav nosac je vise neko zaheban posao

Za zadnje ces morati da pravis adapter plocu ako hoces alfine... ni to nije problem ako imas nekoga ko ima plazmu da ti to isecka i izbushi precizno

Comment

• Miljan
                          CBC Senator XXL
                          • 18.01.2006
                          • 459
                          • Nis

Celjusti uzimaj zajedno sa nosacima, u kompletu, nikako bez, ja sam uzeo 257x20 ventilirajuce od Alfe 146, pasuju ti sve koje fabricki idu sa PLITKIM diskom, ove sa dubokim imaju kraci nosac kao sto kaze Gumetina.
                          Pasuju od svih Fiata, Alfi i Lancia osim Crome, 164, Delte HF Turbo i Theme.

Izmedju nosaca glavcine i nosaca celjusti idu podloske od 6,5mm (6-7mm).

Za bilo koje zadnje ces morati da pravis adapter plocu.

Comment

• Laki GSi
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2006
                            • 2426
                            • Beograd-Vozdovac

Dobro,za zadnje smo se razumeli bez budzenja nema price o diskovima!?

Prednje,uzimam od tipa komplet kandze,plocice ,a disk mora da bude plitak kako bi to sve leglo sraf na sraf?!
                            E sad da li se taj plitak disk moze naci i u kom smislu je plitak da li u smislu debljine ili u smislu da mu je srce plice ?

Comment

• Miljan
                              CBC Senator XXL
                              • 18.01.2006
                              • 459
                              • Nis

Da, od Tipa i jeste plitak disk, znaci srce je plice.

Oba diska su 257x20 samo se razlikuje dubina, mozes oba da stavis, ali sa plitkim idu podloske od 6,5mm pod nosac celjusti, a sa dubokim distancer pod disk (ne znam debljinu), koji moze da se napravi npr. od starog diska.

Laksa je varijanta sa plitkim diskom, uzmi sve to komplet od Tipa 1,8 16v i montiraj.

Comment

Working...
                              X