automaski menjac - POMOC

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mikeli_pg
    CBC Početnik
    • 22.01.2007
    • 5

automaski menjac - POMOC

Imam problem sa automatskim menjačem na Audi-u A4, god. 96, 1.8 20V. auto normalno kreće i bez problema mijenja iz 1 u 2 ali iz 2 u 3 neće ili ako prebaci to je uz strašna naprezanja motora. Isti slučaj je i iz 3 u 4. Na dodavanje gasa reaguje samo motor, podizanjem broja obrtaja dok se snaga na vozilo uopšte ne prenosi. Jedini način za normalnu vožnju jeste da ručno spustim sa D na 2 i tada nemam problema osim što vozim auto koji ima 2 brzine. Mučim se već nekoliko dana tako u potrazi za majstorom, kojeg u Crnoj Gori očigledno neću naći. Molim za bilo kakvu pomoć, preporuku za majstora ili sl !!!
  • max_power
    CBC Član
    • 20.12.2006
    • 99
    • vrnjacka banja
    • bmw

Meni lici da su lamelice otisle pa proklizavaju. Prima gas ali ne ubrzava? Pokusaj da zamenis prvo filter ako nisi menjao.

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nije bas potpuno jasno ponasanje ali recimo ako u 1 i 2 radi odlicno bilo u D bilo u 2 polozaju, konverter momenta je ok, barem tako lici.

dalje, ako u 3 i 4 nema prenosa momenta, treba izmeriti pritiske na regleru (valve body).
      mozda je samo usled prljavstine zapusen regler hidro ventila.

prvo zameni ulje, za pocetak.

nisi naveo ni koji je menjac u pitanju, model, niti da li je hidraulicki ili elektricno upravljan.

da li ima sajlu za upravljanje reglerom ?

mozda ti je pukla sajla, npr a tada se moze slicno da ponasa.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• mikeli_pg
        CBC Početnik
        • 22.01.2007
        • 5

Hvala vam. Ulje i filter sam mijenjao prije 10.000 km. Da li da ga opet zamijenim ?
        Brick, obzirom da sam za automobile potpuni laik (šta tražim onda ovdje ? ) nemam pojma koja je vrsta menjača. Znam samo da je 4-brzinski.

Comment

• mikeli_pg
          CBC Početnik
          • 22.01.2007
          • 5

Evo upravo sam sad stigao od jednog lokalnog majstora koji mi nudi skidanje i dijagnostiku kvara za??? eura ili kompletnu reparaciju menjača sa garancijom od god. dana za tričavih 1200 evra !
          Međutim, čuo sam da potoji i druga mogućnost a to je ugradnja manuelnog ?! Ovakav poduhvat bi me sigurno koštao manje. Da li neko ima slična iskustva ? Znam da je ova tema bila, zato i ne otvaram novu.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Ukoliko se odlucis za ugradnju manuelnog treba ti sijaset delova: Menjac, poluosovine, treca pedala i svasta razno... I to treba da radi neko ko zaista zna posao. Pojedini modeli (da li to vazi i za Audi ne znam) cak imaju drugacije bregaste u automatik modelima.

A kompletan remont automatskog menjaca je uvek bio skup, nemoj da te cudi cifra... a kad dodas na tu skupocu i nedostatak kvalifikovanih majstora...
            Ugradnja manuelca bi trebalo da te kosta manje...
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nemam pojma koja je vrsta menjača. Znam samo da je 4-brzinski.
              pogledaj u uputstvu od auta, pa javi.
              svi smo mi laici dok ne procitamo informaciju koja je potrebna i trazena...a tada smo vec saznali nesto novo i koristo za ubuduce.
              daj barem marku menjaca, za pocetak.

ako je komplet reparacija, cena od 1.200 evra je manje vise ok, ako je sve sa delovima a ne samo ruke.
              sam automatik menjac kosta oko 2500-4000 eura...zavisno od modela.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Obidji par servisa u stekni uvid u to sta moze da bude i koja je cena. Razmisli kada si poslednji put menjao ulje u menjacu zajedno sa filterom?! Problem moze da bude banalan!!!
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Sto volim kad ljudi citaju ono sto im se napise...Menjao ulje i filter pre 10.000 km, napisao covek.
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Ulje odgovarajuce? Kolicina odgovarajuca?
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
                    X