Imam problem sa automatskim menjačem na Audi-u A4, god. 96, 1.8 20V. auto normalno kreće i bez problema mijenja iz 1 u 2 ali iz 2 u 3 neće ili ako prebaci to je uz strašna naprezanja motora. Isti slučaj je i iz 3 u 4. Na dodavanje gasa reaguje samo motor, podizanjem broja obrtaja dok se snaga na vozilo uopšte ne prenosi. Jedini način za normalnu vožnju jeste da ručno spustim sa D na 2 i tada nemam problema osim što vozim auto koji ima 2 brzine. Mučim se već nekoliko dana tako u potrazi za majstorom, kojeg u Crnoj Gori očigledno neću naći. Molim za bilo kakvu pomoć, preporuku za majstora ili sl !!!
automaski menjac - POMOC
Collapse
X
-
nije bas potpuno jasno ponasanje ali recimo ako u 1 i 2 radi odlicno bilo u D bilo u 2 polozaju, konverter momenta je ok, barem tako lici.
dalje, ako u 3 i 4 nema prenosa momenta, treba izmeriti pritiske na regleru (valve body).
mozda je samo usled prljavstine zapusen regler hidro ventila.
prvo zameni ulje, za pocetak.
nisi naveo ni koji je menjac u pitanju, model, niti da li je hidraulicki ili elektricno upravljan.
da li ima sajlu za upravljanje reglerom ?
mozda ti je pukla sajla, npr a tada se moze slicno da ponasa.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Evo upravo sam sad stigao od jednog lokalnog majstora koji mi nudi skidanje i dijagnostiku kvara za??? eura ili kompletnu reparaciju menjača sa garancijom od god. dana za tričavih 1200evra !
Međutim, čuo sam da potoji i druga mogućnost a to je ugradnja manuelnog ?! Ovakav poduhvat bi me sigurno koštao manje. Da li neko ima slična iskustva ? Znam da je ova tema bila, zato i ne otvaram novu.
Comment
-
-
Ukoliko se odlucis za ugradnju manuelnog treba ti sijaset delova: Menjac, poluosovine, treca pedala i svasta razno... I to treba da radi neko ko zaista zna posao. Pojedini modeli (da li to vazi i za Audi ne znam) cak imaju drugacije bregaste u automatik modelima.
A kompletan remont automatskog menjaca je uvek bio skup, nemoj da te cudi cifra... a kad dodas na tu skupocu i nedostatak kvalifikovanih majstora...
Ugradnja manuelca bi trebalo da te kosta manje...
Comment
-
-
nemam pojma koja je vrsta menjača. Znam samo da je 4-brzinski.
svi smo mi laici dok ne procitamo informaciju koja je potrebna i trazena...a tada smo vec saznali nesto novo i koristo za ubuduce.
daj barem marku menjaca, za pocetak.
ako je komplet reparacija, cena od 1.200 evra je manje vise ok, ako je sve sa delovima a ne samo ruke.
sam automatik menjac kosta oko 2500-4000 eura...zavisno od modela.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Obidji par servisa u stekni uvid u to sta moze da bude i koja je cena. Razmisli kada si poslednji put menjao ulje u menjacu zajedno sa filterom?! Problem moze da bude banalan!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
Comment