TRESE SE VOLAN

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Syncmaster
    CBC Veteran
    • 02.02.2006
    • 153
    • Zrenjanin

Bio je jedan peh sa prilicnom rupom.

Auto bio pun do vrha, nas cetvoro u kolima, a rupa koliko hoces. E sad nakon manevrisanja nije se mogla izbeci bas svaka rupa, ali dobro..
    Posledice su... Na desnoj strani dve iskrivljene felne(mislim samo rub spoljne ivice), dve ratkapne i dve gume dobile cvoruge.

Nakon toga stavljena rezervna nepred desno i zadnja felna ispravljena.
    Nakon toga nista nije treslo. Gume su promenjene posle toga mozda vise od godinu dana nakon peha, stavljene sava 165/70 R13 (bile su kumho 165/65 R13). Balansiranje normalno uradjeno nista ne trese(kao novo).

Vozio sam jos podosta, ali primetio sam da je tresenje pocelo kada sam udario u jednu rupu takoreci kao sahtu i nakon toga je pocelo, ali to sa novim gumama i voznje vise od godinu dana.
    Ponovo uradio balansiranje vise puta i centriranje trapa i trese i dalje.
    Posle svega toga sam uradio gore vec napisano.

I sad sumnjam na poluosovinu ili unutrasnji homo zglob?

Jer kada sam obradio diskove i menjao plocice on nije u pocetku tresao kada kocim, ali na volanu u voznji jeste, vremenom je poceo i na pedali kocnice ponovo da trese.

Comment

• coveceee
      CBC Član
      • 14.11.2007
      • 46
      • knjazevac

ja bih opet proverio felne,iz sopstvenog iskustva govorim.
      izbalansirani tockovi,a trese ,opet na masinu,ista stvar.
      dok nisam promenio felne,.....

Comment

• Syncmaster
        CBC Veteran
        • 02.02.2006
        • 153
        • Zrenjanin

Rekao sam vec. Stavljao sam druge kume sa komplet drugom felnom.

Znaci druge gume i druga felne, nema promena.
        Trese kao da igram tango, znaci felne i gume iskljucene.

Sta mislite o unutrasnjem homokinetickom(do menjaca)?
        Da li on mora da se cuje kada je stradao ili ne mora, da li proizvodi buku?

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Poluosovine garant, ako si siguran u felne, gume i trap!!!!!
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Syncmaster
            CBC Veteran
            • 02.02.2006
            • 153
            • Zrenjanin

I ja pretpostavljam da su poluosovine.

A sta mislite o tome da su unutrasnji homozglobovi?

Uzrok...

Comment

• zemunac72
              CBC Veteran
              • 08.12.2006
              • 154
              • zemun

nesto te nerazumem....zasto jednostavno neodes do nekog majstora da ti defektuje kvar? to moze da kosta 500 dinara!!
              kad si obradjivao diskove mozda si prilikom montaze lose namestio disk i on se neokrece ravno ,vec baca ...dovoljno je malo prljavstine da bude izmedju diska i glavcine i eto problema...podigni auto na dizalicu kao sto sam ti rekao i vrti tocak...videces da li baca...
              naj bolje da odes kod majstora.....dok ti neko na slepo resi problem stvorice ti se nova dva.....kao posledica tresenja

Comment

• Syncmaster
                CBC Veteran
                • 02.02.2006
                • 153
                • Zrenjanin

Imam novih zapazanja pa da vidim da li moze bar malo da se izoluje problem.

Naimem, kada vozim oko 90km/h i to po neravnom putu(kao kad traktori nasu malo zemlje i da je osusena), e tada se osete neravnine pod tockovima ali mi je volan miran i ne trese,kao i ceo auto. Mislim da je zanemarljivo to sto je po neravnom putu i da to nije isto tresenje kao kada idem po ravnom.
                U tom drugom slucaju kada idem na ravnom-glatkom putu pri istoj brzini,
                volan pocne da mi igra levo desni i da toliko trese da maltene ne mogu voziti, a i ceo auto se trese.

Znaci kada idem po neravnom putu auto trese, a na ravnom trese

Sta bi moglo biti,jer ovo je stvarno fenomen ili se mozda i nekom desavalo nesto slicno?

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Ma trese, samo ti se i trese, pa manje primecujes volan ...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• milan_g1
                    CBC Senator XXL
                    • 07.02.2007
                    • 863
                    • Karaburma

A pazi moje zapazanje, ali sramota me bilo da kazem da me ne proglase ludim... Na jednom delu puta gde cesto, svakodnevno idem, negde na 90 - 100 kmh pocinje da mi trese, i to osetno, kada padne kisa nista ne trese, samo klizi... po suvom trese i to se bas oseti, ponovo padne kisa i ja namerno krenem tim putem i od 0 - 130 kmh nigde nista ne trese! Moj auto voli kisu!
                    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• ljube-kugla
                      CBC Senator XXL
                      • 04.05.2006
                      • 1531
                      • batajnica

ovo mozes i sam da proveris a moze i na balanserki,i mogu biti balansirano na (O) a i dalje da tresu,kad se lagano vtri tocak obrati paznju na pravac sare na gumi,desavalo se da se deformise se gazni deo gume koji pokaze cak i nejednaku potrosenost,cak mi se desavalo da zimske gume koje stoje naravno celo leto,stavim i skinem za par dana,deformisale se od stajanje pogotovo ako ih na vrucini nesto stisne da promeni oblik
                      ko na nas krene iz mesta je naje&o
                      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Syncmaster
                        CBC Veteran
                        • 02.02.2006
                        • 153
                        • Zrenjanin

Vec sam napomenu da su stavljane druge gume i druge felne i da je sve gledano i sve ispravno, a trese. iiiiii... vise ne znam sta da radim...

Jedino sto sam jos primetio da pri manjim brzinama 40km/h kada skrecem volanom u levo ili udesno u trenutku od kada pocnem da pomeram volan u levo ili u desno(zaokretanje za 0-45 stepeni) osetim poigravanje volana levo-desno, nesto slicno kao kada idem brze tacnije kao to sto mi se desava na vecim brzinama samo sto je ovde manjeg intenizteta i frekvencije.

Comment

• raja
                          CBC Početnik
                          • 22.03.2007
                          • 6
                          • Obrenovac
                          • passat 32b

jel jos trese batice

Comment

• garcevic
                            CBC Član
                            • 28.01.2008
                            • 11
                            • sremska mitrovica

da li si mozda pregledao solje amortizera?
                            croma 1.6 90 god

Comment

Krajevi spona? ali ako si proveravao trap po bi se videlo...

Comment

• Probisvet
                                CBC Senator XXL
                                • 07.06.2005
                                • 423
                                • FRANCUSKA

Originally posted by Syncmaster

Jedino sto sam jos primetio da pri manjim brzinama 40km/h kada skrecem volanom u levo ili udesno u trenutku od kada pocnem da pomeram volan u levo ili u desno(zaokretanje za 0-45 stepeni) osetim poigravanje volana levo-desno, nesto slicno kao kada idem brze tacnije kao to sto mi se desava na vecim brzinama samo sto je ovde manjeg intenizteta i frekvencije.
                                Moras da promenis poluosovine one su u pitanju jer kod mene sam imao isti problem dok ih nisam promenio. Upropastices i menjac -diferencijal pa ce te kostati vise nego do sada. Meni su ovde zamenili poluosovine, takozvane remontovane, koje su mi posle upropastile menjac, pa su mi po reklamaciji i pretnji sa pismom generalnom direktoru da se vidimo na sudu, sve lepo zamenili i sada je sve kako treba.

Comment

Working...
                                X