od svih ortaka koji voze njihovi utisci su odlicni......
e sad po nekim pricama cuo sam da je svaka 4 guma prodata u UK
tigar PRIMa verovali to ili ne.....probaje se pod imenom Goodrich...nekako drugacije uglavnom ima ih i sa domacim imenom
samo sto ne pise made in serbia nego made in europe...
inace ja na merc 124dizelu imam mishelin energy i tigar 635
mogu da kazem da su skoro iste sare na mishelinu i na primi i 635 tako da za tu cenu nema bolje....
prezadovoljan posle 30hiljada km sa primom 205/60/15 i po snegu su se lepo pokazale , ali za kishu su perverzno dobre vidi se da je mishelin umeshao prste....
posle 30 tisuca josh uve3k su ko nove....
635 sam isto vozio dobra guma , malo tvrdja za moj ukus ....
Pozdrav svima na forumu i sorry što sam iskopao staru temu ali:
vozim Tipa 1.4 90 godište i nedavno sam nabavio oridjidji felne sa Sedicija petokrake 15x6J i po fabričkoj specifikaciji na njih paše guma 185/55 R15 - e sad mene zanima kako bi se uklopila Prima 195/50 R15 na tu felnu?
Našao sam na netu da je 195/50 sa V indeksom nekih 3900 dinara što je više nego OK. Nije da mi treba toliki indeks...
Da li je neko imao iskustva sa Primom na Tipu ili to nema nikakve veze na koji auto ide?
I koju bi drugu gumu preporučili za neke jeftine novce? Sava?
...pomozite totalnom početniku!
Pozdrav svima na forumu i sorry što sam iskopao staru temu ali:
vozim Tipa 1.4 90 godište i nedavno sam nabavio oridjidji felne sa Sedicija petokrake 15x6J i po fabričkoj specifikaciji na njih paše guma 185/55 R15 - e sad mene zanima kako bi se uklopila Prima 195/50 R15 na tu felnu?
Našao sam na netu da je 195/50 sa V indeksom nekih 3900 dinara što je više nego OK. Nije da mi treba toliki indeks...
Da li je neko imao iskustva sa Primom na Tipu ili to nema nikakve veze na koji auto ide?
I koju bi drugu gumu preporučili za neke jeftine novce? Sava?
...pomozite totalnom početniku!
Vozim tu gumu na golfu 3 ,sa njom sam presao 15000 km i moze da se predje jos jedno 5000 km,a to je po meni malo,jer vozim umereno.Kod mene ta guma kosta 3300 din sa montazom i balansiranjem.Od 1 - 5,moja ocena bi bila 2.Pozdrav.
Ako mozete na PM ili ovde da mi posaljete adresu i telefon radnje gde prima 195/50/15 kosta 3300-3900, bio bih zahvalan
Proletos sam uzeo dve prime 205/50, nove, presao sa njima 5000km a sare je ostalo 4-5mm, mnogo brzo se trose....
Ali za ovu cenu bih uzeo jos dve da imam sve 4 iste.......
A savu intesu izbegavajte, drzi solidno samo na kisi i to kada kisa dobro opere asfalt.
Po suvom, nikako!!! Prvi dan kada sam ih stavio nove zamalo nisam slupao auto.
Probaj na ovaj broj 3185-713. Vulkanizerska radnja u NBgd
Pre mesec dana kada sam menjao gume imali su Primu u dimenziji 205/60 15 i je bila oko 4200 din , ali mi je bilo naglašeno da na njih nema garancije. Bila je gužva, prvi sneg tako da je izostalo objašnjenje zašto.
Ipak sam se odlučio za nešto malo kvalitetnije... kupio sam BF Goodrich neku munju od gume... 5.600 din komad...
hteo sad da prodjem što jeftinije ali kad sam konačno uzeo tu Primu u ruke sve mi je bilo jasno...bočni zidovi su joj kao flis papir, savijaju se vrlo lako, a ovo je niskoprofilna 195/50R15. Prodavac koji mi je prijatelj, kaže da su ljudi zadovoljni ako Prima izgura 30-35.000km. S druge strane ovu BF Goodrich taksisti uzimaju ponovo i ponovo jer im traje min 80-100.000km a i na prvi pogled izgleda bolje nego Prima.
Vozim je par dana, lepo čuči na autu i možda je malo glasnija pri manjim brzinama od 20-30kmh nego što sam očekivao ali to će verovatno da se smiri vremenom...videćemo...
Comment