Cena je skoro ista, možda 50-ak dinara razlike.
Savet: Barum Bravuris ili Tigar 635?
Collapse
X
-
Ja bih se radije odlučio za srpski proizvod tim pre što iza Tigra stoji Mišlen a to već nešto znači!Mislim da je 635 univerzalnija guma.Inače i sam ovih dana treba da donesem sličnu odluku u istoj dimenziji guma!Fabrika mi daje opciju i 175/65-14 ali mi je milija ona prva kombinacija pre svega zbog ponašanja u krivinama!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Što se TG635 tiče imam jedan par, i situacija sa njima je recimo čudna
Čini mi se kao da guma jednostavno gubi tehničke osobine, tj. bledi, suši se, skocka se nekako. Ne troši se puno ali propada.Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Originally posted by TETAKPogledaj datum proizvodnje, možda tu leži probelem!
Tigar TG635 50 nedelja 2000. godine
Pirelli na prednjoj osovini po meni daleko bolje izgleda nego TG635 koji je na zadnjoj osovini. Možda zato što je 50% skuplji?Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Pirelli na prednjoj osovini po meni daleko bolje izgleda nego TG635 koji je na zadnjoj osovini. Možda zato što je 50% skuplji?
da bi guma ostala meka, ona u sebi ima izmedju slojeva neku posebnu smesu koja "podmazuje" iznutra i gumi daje elasticnost. ta smesa ima funkciju kada se guma okrece i kada je pod odredjenim teretom (tezinom vozila na podlogu).
drugo, 5 godina je jako mnogo za bilo koju gumu, poznato je da je najduzi moguci radni vek gume 6 godina a prosecni 4 godine.
to kako guma izgleda na oko moze i da vara, ako guma recimo posle 5 godina ima isti izgled kao nova obicno to znaci da je veoma tvrda mesavina gazeceg sloja, guma se ponasa kao plastika i ima lose prijanjanje za podlozi.
inace, na autima sa prednjom vucom obavezna je rotacija guma, zbog karakteristicne mane auta sa prednjim pogonom da imaju debalans masa napred nazad.
a naravno i da cena ima uticaja, retko se kvalitetniji proizvod dugo vremena prodaje jeftinije od losijeg, gotovo izuzetak pa cena ima obicno veze i sa kvalitetom.
vozi jos par meseci tre postojece gume iz 2000. godine, i menjaj pod obavezno bez obzira na izgled, bilo koje marke i modela da su.
ili pazi da nevozis auto koji je opterecen, kada je toplo, kada je hladno, vecim brzinama itd, u svim onim situacijama za koje gume vise nisu optimalne jer im istice rok trajanja. radi preventive, nista drugo.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
OK, samo gume nisu montirane onog dana kada su proizvedeneAli svejedno, skoro 4 godine su na kolima.
Definitivno im sledi zamena, samo je pitanja kada i sa kolikim budžetom.Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Originally posted by TETAKTako stara guma je već spremna za otpad a nikako za normalnu upotrebu!Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Originally posted by HeinzOriginally posted by TETAKTako stara guma je već spremna za otpad a nikako za normalnu upotrebu!
kakva kola takve i gume,vozio sam se ja i u Audiju 100 sa slikovima ,pun svercovanog benzina,kros klisure i brda
Comment
-
Comment