Letnje gume za kisu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

@starac vujadin
    vredestein sporttrac 2,imam trenutno na autu,za kisu su odlicne samo brate sto su bucne pa to je strasno..znas sta kazu nemci:
    Laut
    Lauter
    Vredestein
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Durango
      CBC Senator XXL
      • 01.02.2006
      • 590
      • Zemun, Srbija

Uniroyal bilo koji model i na kisi mozes da vozis skoro kao po suvom! Ovo govorim iz licnog iskustva.
      MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Uniroyal su inace i u grupi all season odlicne gume. Po ceni takodje a i u ukupnom testu isto.
        Topic je letnje gume ali za kisu. Ne vidim tu neku logiku NIKAKO osim sto izrazito dobre gume za kisu (agresivni profili) a letnje prave i sto takvu buku kao i da imaju neke druge "mane".
        Ko to jos i u kojoj to drzavi (klimi) ocekuje da ce se leti voziti STALNO po kisi a da pri tome jos treba da vozi tako brzo i "sigurno". Obicno se koriste all season (univerzalne) a ne tipicne letnje tamo gde stalno pada kisa.
        Za informaciju ogranicenje po kisi u Francuskoj je 110km/h a po suvom celih 130.
        Dobre, a mozda i najbolje gume za kisu su one koje imaju najmanje tri ali jos bolje 4 velika uzduzna kanala. Manje dobre i bucnije su one sa dezenom u obliku "riblje kosti".
        U Srbiji jos uvek ne postoji skoro ni jedan normalan autoput osim deonice od Jagodine prema Nisu koja je zaista dobra. O kakvoj brzini, voznji i slicno uopste da pricamo a i ako je leto na autoputu je vrucina a ne kisa a kisa kad padne je na regionalnim putevima blatnjava klizavica gde ne pomazu ni najbolje letnje gume za kisu vec takodje all season.
        Gume za kisu sluze da istisnu sloj vode tj. sprece aquaplaning a ne da sprece klizanje zbog toga sto je put mokar i klizav. To je ogromna razlika. Ne dajte novac dzabe za nesto sto ne odgovara uslovima voznje.
        Koji to auto je pri 160+ na kisi bezbedan osim nekih a oni "najbolji" posebno sa zadnjim pogonom su jednostavno najopasniji. Jedini sto vredi po kisi je dovoljno spora voznja i pored najboljih mogucih guma za takve uslove. Igra ulogu jos kako i guma, ali oprez, cak i na pravcu. Ni jedna guma nikoga na kisi nije spasila ako je preterao.

Comment

• Ivancho
          CBC Veteran
          • 11.02.2008
          • 199
          • Vracar - Zemun

Ako mogu da pomognem

Goodyear - ima gresku u sari hydragrip,ali sve nedoumice su resene sa Exellence,svima topla preporuka.

Michelin - po novom cenovniku i katalogu,za dimenziju 195/65R15 rade se samo sare Energy E3A i Energy saver,Pilot Primacy se vise ne radi.
          plavis kao sto ti je vec odgovoreno postoji razlika tj totalno su drugacije sare i gume Pilot Primacy i Primacy HP

Uniroyal - je jedina prava totalna guma za kisu,kao sto je dranix vec objasnio

Nadam se da sam makar malko pomogao

Pozdrav
          Ivan

Comment

• StudentBGD
            CBC Senator XXL
            • 18.12.2007
            • 1027
            • Beograd

Jedno moje iskustvo... U utorak sam se vracao iz Nisa i vecim delom puta je bio takav pljusak da brisaci nisu stizali da obrisu. Na putu je bilo jako mnogo vode! Medjutim, iako sam barem 10-ak puta naleteo na bare u ulegnucima na putu a i van njih jer voda nije stizala da otece sa puta, ni jedan put nisam izgubio kontakt sa asfaltom, niti su tockovi uspeli da se zavrte u prazno. Sve se ovo desavalo pri stalnom rasponu brzine 150-160kmh (ZNAM koliko to nije pametno u takvim uslovima). Znam da nije guma za kisu ali jeste letnja i do sada isam imao samo reci hvale za nju po suvome i po normalnoj kisi a od sada mogu da kazem i da je odlicna i za pljusak. sledeca guma ce 99% biti ista... U pitanju je Dunlop Sport 1, kod mene su dimenzije 185/60/15. Pre ovih guma i na drugom auto sam imao Michelin Energy ali u mom slucaju ove su se pokazale mnogo boljim. Jos da dodam da prelazim preko 50k godisnje tako da sam imao prilike da testiram gume kako treba...
            Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• miki321oc
              CBC Član
              • 11.05.2007
              • 15
              • Banja Luka

kakva je guma Dunlop SP9000 po kisi???
              VW Passat 2.5 V6 TDI 4motion

Comment

• Stojan
                CBC Član
                • 27.01.2006
                • 73
                • Nova Gorica
                • opel vectra

Za dimenziju 195/65/15 predlažem Bridgestone Turanza ER 300. Pokazala se je na testovima medju najboljima. Uskoro baš nju stavljam na vectru.
                vectra 2000.g. 85kw caravan X18XE1 LPG...e-g@s

Comment

• Stojan
                  CBC Član
                  • 27.01.2006
                  • 73
                  • Nova Gorica
                  • opel vectra

Evo ga i test:

Bridgestone Turanza ER 300

Rezultati testov ReifenTest.com

TyreTest.com:

Average based on 82 completed reviews

Score: 1-Excellent 6-Terrible Ø2.2

Grip under dry conditions 1.6
                  Braking under dry conditions 1.6
                  Grip under wet conditions 1.9
                  Braking under wet conditions 2.0
                  Grip in snow 5.0
                  Comfort 2.5
                  Noise level (internal) 2.5
                  Noise level (external) 2.5
                  Tyre wear 3.1

Kilometers driven 20.190
                  vectra 2000.g. 85kw caravan X18XE1 LPG...e-g@s

Comment

• mitrowsky
                    CBC Član
                    • 22.12.2006
                    • 74
                    • N.BGD. blok 38

Originally posted by Srdjan
                    Da li neko ima iskustva sa Excellence? Znaci ne casopisi, testovi i slicno, vec praksa.
                    Ja sam kupio 4 komada pre oko 18 meseci. Od tada su na Bravi prešle oko 20K Km i izgledaju kao nove. Nemam neko veliko iskustvo sa raznim gumama, ali mene ove potpuno zadovoljavaju.
                    Pre njih su na autu bile 4 Firestone Fuel Saver gume, mislim FIRESTONE F590 FS (FIRESTONE F590 FS) i odmah sam primetio razliku u smislu držanja pravca. Sa excellence-om mi je bila potrebna nešto veća sila da auto izvučem iz pravca, tj. nekako je bio inertniji po pravcu, ali u pozitivnom smislu.
                    To, doduše, mogu da pripišem i promeni sa 14" na 15" koju sam istovremeno napravio, ili možda još više povećanju širine traga sa 175 na 195.
                    Ovu gumu bih svakako uvek kupio ponovo.
                    Ovih dana baš tražim letnju gumu za 16" i 99% da ću ovaj put uzeti Tigar Prima.
                    Evo i fotka iz prve (moje) ruke :
                    Алфа... и то црвена!

Comment

• Ivancho
                      CBC Veteran
                      • 11.02.2008
                      • 199
                      • Vracar - Zemun

Originally posted by mitrowsky
                      Originally posted by Srdjan
                      Da li neko ima iskustva sa Excellence? Znaci ne casopisi, testovi i slicno, vec praksa.
                      Ja sam kupio 4 komada pre oko 18 meseci. Od tada su na Bravi prešle oko 20K Km i izgledaju kao nove. Nemam neko veliko iskustvo sa raznim gumama, ali mene ove potpuno zadovoljavaju.
                      Pre njih su na autu bile 4 Firestone Fuel Saver gume, mislim FIRESTONE F590 FS (FIRESTONE F590 FS) i odmah sam primetio razliku u smislu držanja pravca. Sa excellence-om mi je bila potrebna nešto veća sila da auto izvučem iz pravca, tj. nekako je bio inertniji po pravcu, ali u pozitivnom smislu.
                      To, doduše, mogu da pripišem i promeni sa 14" na 15" koju sam istovremeno napravio, ili možda još više povećanju širine traga sa 175 na 195.
                      Ovu gumu bih svakako uvek kupio ponovo.
                      Ovih dana baš tražim letnju gumu za 16" i 99% da ću ovaj put uzeti Tigar Prima.
                      Koliko sam razumeo ti na kolima sada imas Goodyear Exellence? Zasto kupujes LETNJE gume? Exellence ti je letnja guma

Comment

• mitrowsky
                        CBC Član
                        • 22.12.2006
                        • 74
                        • N.BGD. blok 38

Excellence je na Bravi i ne skida se, a Primu sam uzeo za Alfu. Zato sam i uzeo 16", to je default veličina za 147.
                        Алфа... и то црвена!

Comment

• Ivancho
                          CBC Veteran
                          • 11.02.2008
                          • 199
                          • Vracar - Zemun

Originally posted by mitrowsky
                          Excellence je na Bravi i ne skida se, a Primu sam uzeo za Alfu. Zato sam i uzeo 16", to je default veličina za 147.
                          Aha nisam odmah shvatio. Kako ti se ponasa prima?

Comment

• alfaskorpion
                            CBC Senator XXL
                            • 24.02.2007
                            • 361
                            • Smederevo

ja juce kupio dve prime 195/50/15 , cena jedne sa montazom i balansiranjem je bila 3192din , Imao sam ih i pre toga na kolima i za taj novac su totalno zadovoljavajuce , toplo ih preporucujem svima.

Comment

• Ivancho
                              CBC Veteran
                              • 11.02.2008
                              • 199
                              • Vracar - Zemun

Originally posted by alfaskorpion
                              ja juce kupio dve prime 195/50/15 , cena jedne sa montazom i balansiranjem je bila 3192din , Imao sam ih i pre toga na kolima i za taj novac su totalno zadovoljavajuce , toplo ih preporucujem svima.
                              Naravno za te pare to je vise nego odlicno,jedino sto je moj subjektivni osecaj da je bolja hitris nego prima,no stvar ukusa

Comment

• mitrowsky
                                CBC Član
                                • 22.12.2006
                                • 74
                                • N.BGD. blok 38

Još malo utisaka Tigar Prima:
                                Ništa se ne trese, nema vibracija, ne zanosi, nema buke. Jednostavno SVE JE U NAJBOLJEM REDU.
                                Nisam provocirao nikakva proklizavanja pa do njih nije ni dolazilo. Zaletao sam se kroz neke bare sa 50-60Km/h (bez promene pravca i/ili kočenja; sa dva i sva četiri točka) i auto je ostao savršeno usmeren.
                                Za ove pare i za neki normalan stil vožnje nema razloga da se ne kupi PRIMA.
                                Kad pređem prvu hiljadu na njima dopisaću nešto....
                                Алфа... и то црвена!

Comment

Working...
                                X