Pozdrav,
razmisljam da uzmem Michelin Energy E3A, ali mi se ne svidja dezen jer mi se cini da nije dobar za kisu.
Nemam nekog preteranog iskustva, ali vec par meseci vozim na ovim gumama, i po kisi, i po kisurini i bas nikakvih problema nisam imao, niti cudnog ponasanja auta po raznoraznim podlogama.
Ja sam kupio polovan auto sa Bridgestone Turanza ER 300 i zrele su za zamenu, ali ne zbog istrosenosti nego zbog starosti, narocito zadnje (uskoro ce da napune 4 godine).
Skoro me je na autoputu ZG-BG uhvatio nevidjeni pljusak i te gume se nisu bas pokazale sjajno, narocito na zadnjim tockovima, a na njima je sara bukvalno kao nova. Ovo je moj krajnje laichki utisak, ali sam ocekivao malo vise od ove gume iako je za penziju. Takodje ne znam koliko starost utice na sposobnost odvoda vode ako je sara OK.
Hteo sam da uzmem ponovo te iste gume da vidim kako se ponasaju kad su nove ali one su 8K+ a Michelin Energy E3A sam platio 7K.
Za Michelin mogu da kazem da jedu put. Test bi bio potpun kada bi sutra mogao da uzmem Bridgestone i isprobam i njih u friskom izdanju.
Ove gume sto su kod mene na Alfi jako dobro drze i po suvom i po kisi...Uniroyal Rallye 550, na gumi je nacrtan kisobran i pise "the rain tyre"...
Definitivno ove gume su jebanje mame...Sad sam je namerno drao po neverovatnoj kisi gde je sve plivalo i samo drzi pravac nema ni traga od nekog aquaplaninga itd.
Comment