Naime, imam jedan iritirajuci problem na svom autu (u potpisu). Na oko 150.000km sam zamenio fabricka gornja ramena jer su pocela prvo da skripucu a kasnije su dobile lufta. Menjao sam u LF nisan servisu i nisu mi izdrzali ni 30.000km i opet su poceli da skripucu, pa sam nabavio neke japanske 555, prethodni su bili tajvanski ili tajlandski i oni su se posle 25.000 km rasklimali. Sad opet moram da menjam, a ne znam sta da uzmem, jer mi je ovo totalno neprihvatljivo da menjam ramena dvaput godisnje. Potrebna mi je informacija sta mogu da nabavim kod nas i koji proizvodjac, neki aftermarket ali da je kvalitetnije odradjen! Bio bi zadovoljan ako bi mogao da izgura jedno 50.000km. Ne mogu da verujem da su ova ramena sto sam ugradjivao toliko losija od onih za prvu ugradnju. Hitno je ako neko ima informaciju da ne bacam pare ponovo na nekakva sranja. Mislio sam da su neorginalni delovi vise vezani za nemce a ne za japance ali sam definitivno pogresio.
Gornja ramena zrela za zamenu. Sta uzeti?
Collapse
X
-
A ko je uopste zastupnik za Nissan? To mi je i palo na pamet. Ali interesovalo me je da li ima neki aftermarket proizvodjac takvih delova a da je kvalitetan i naravno da moze da se nabavi kod nas. Posto je moj auto `91 god. da li su oni u obavezi da nabavljaju delove za 14god star auto. Doduse ovakav model se proizvodio do 1995.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Zastupnik nissana
Hit Auto
Beograd, Staro sajmiste 29, 11070 Novi Beograd
tel. +381 (0) 11 2018 034 fax. +381 (0) 11 2018 033
office@nissan.co.yu
Nego...hteo sam da pitam. Kako ti se manifestovalo to skripanje. Jel pri prolasku preko neravnina ili.... ?
Comment
-
-
Manifestovalo se pri voznji, znaci uvek, preko neravnina ili kad ja rucno zaljuljam prednji kraj da bi ustanovio koji skripa, levi ili desni. Hvala, za info, nisam ni znao za ove, pa cu ih zvati da vidim sta ce da mi kazu.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Evo ti moj primer i kako sam ga resio, mozda ce ti nesto znaciti.
Davne 1996 vozio sam Toyotu Camry 87 godiste.
U to vreme delove sam jedino mogao da porucim preko servisa u Bolecu koji su bukvalno DRALI sa cenama.
Ja sam ramena i ceo trap uradio kod "Jagodica" u Beogradu, koji su mi remontovali i dali garanciju i mogu da ti kazem da je dugo trajalo.
Comment
-
-
Originally posted by dintel011Evo ti moj primer i kako sam ga resio, mozda ce ti nesto znaciti.
Davne 1996 vozio sam Toyotu Camry 87 godiste.
U to vreme delove sam jedino mogao da porucim preko servisa u Bolecu koji su bukvalno DRALI sa cenama.
Ja sam ramena i ceo trap uradio kod "Jagodica" u Beogradu, koji su mi remontovali i dali garanciju i mogu da ti kazem da je dugo trajalo.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Originally posted by Srdjan[
Ok. Samo ja nisam iz BG i ne znam ko je i gde je taj Jagodic. Imas li broj telefona, adresu... Doduse ti si to radio pre skoro deset godina, da li oni jos uvek postoje? Znaju li ostali za neke druge koje bi mogli da preporuce?
Auto Servis
Adresa: Triglavska 6
Beograd
Telefon: +381 (0)11 4890 508
Comment
-
-
a da li si pitao u prodavnici samog Nisana, odnosno Renoa za taj rezervni deo originalnog kvaliteta. ocito se aftermarket nekog sumnjibog porekla ne isplati jer prebrzo strada.
mislim da je pomenuti Hit Auto upravo Renoov prodavac a Nisan je deo Renoa.. vidi da li od nekog modela Renoa odgovara potrebni deo pa ga potrazi pod tim imenom/oznakom.
ali, javlja se sumnja i da nije samo nekvalitet dela taj koji utice, mozda je nesto iskrivljeno na trapu pa se tako brzo haba novi deo. mozda treba da setrap nasteluje, odnosno po zameni viljuske. itd..
ja bih otisao kod dobrog trapadzije da pregleda generalno ceo trap i sve delove za svaki slucaj.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by SrdjanOk. Samo ja nisam iz BG i ne znam ko je i gde je taj Jagodic.
Moj savet ti je ako ikako možeš da izbegneš te likove što remontuju sve i svašta. Od ramena, kugli, spona, letvi volana do amortizera i sl.Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Originally posted by brickvidi da li od nekog modela Renoa odgovara potrebni deo pa ga potrazi pod tim imenom/oznakom.
ja bih otisao kod dobrog trapadzije da pregleda generalno ceo trap i sve delove za svaki slucaj.
U svakom slucaju ne bi skodila kvalitetna kontrola trapa.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
delphi lokheed mozda. za hondu oni proizvode dijelove trapa. prva liga i nisu skupi dijelovi. optika obavezno i to kod svakog ceprkanja oko trapa. cak jednom godisnje onako zbog parkiranja po bankinama i rupetina na cesti, tek toliko preventive radi"Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"
Comment
-
-
Originally posted by HeinzOriginally posted by SrdjanOk. Samo ja nisam iz BG i ne znam ko je i gde je taj Jagodic.
Moj savet ti je ako ikako možeš da izbegneš te likove što remontuju sve i svašta. Od ramena, kugli, spona, letvi volana do amortizera i sl.
Ti ako imas bolji predlog, izvoli napisi.
Nisu savrseni, da su toliko losi ne bi trajali svo ovo vreme.
Comment
-
-
Originally posted by cocodelphi lokheed mozda. za hondu oni proizvode dijelove trapa. prva liga i nisu skupi dijelovi. optika obavezno i to kod svakog ceprkanja oko trapa. cak jednom godisnje onako zbog parkiranja po bankinama i rupetina na cesti, tek toliko preventive radiLancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
OK. Hvala na info. Okrenucu ove za remontovanje da vidim da li to moze uopste da se odradi i koliko naravno kosta. Daju garanciju? Koliku otprilike? A ako oni otpadnu moram traziti original, nema druge.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
Comment