Opel Vectra i ulje u menjacu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • grnca
    CBC Veteran
    • 13.03.2005
    • 139
    • Zrenjanin
    • Vectra1.6&Citroen C2

Opel Vectra i ulje u menjacu

Automobil o kojem se radi je Vectra 97 godiste x16xel motor a menjac neznam koji je.
    Bacio mi je ulje kroz dihtung kartera diferencijala, kako i zasto neznam, nisam ga ganjao u poslednje vreme jednostavno se desilo.
    Ulje sam kupio ali nemam pristup cepu jer je pretesno i nepostoji teoretska sansa za sipanje ulja bez skidanja necega. No nebitno, proverio sam da moze sigurno da se sipa kroz otvor za rikverc prekidac ali ostaje jedini problem: Koliko treba sipati da mu bude dovoljno???

Hvala i unapred zahvalan na vasem odgovoru.
    prijateljski pozdrav
    Trojke su Djuro sta???

Osnovne jedinice diverzantskih grupa!!!

Opel Vectra 1.6 16v + 20% gratis
  • gti16v
    CBC Senator XXL
    • 05.08.2007
    • 343
    • BGD
    • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Na castrolovom sajtu kazu da u menjac staje 1.8lit...

Comment

• Delkan
      CBC Senator XXL
      • 14.06.2005
      • 829
      • 60 km From BG,West

Re: Opel Vectra i ulje u menjacu

Originally posted by grnca
      Koliko treba sipati da mu bude dovoljno???

Comment

• grnca
        CBC Veteran
        • 13.03.2005
        • 139
        • Zrenjanin
        • Vectra1.6&Citroen C2

Ja u potpunosti shvatam poentu ove slike, ali umesto klasicnog srafa kod mene je imbus , tako da je nemoguce ugurati kljuc od sanki i nosaca motora i menjaca bez ozbiljnijeg harikirija. Samo zato pitam koliko stane da nebi skidao menjac zbog jeb..og dolivanja.

Puno hvala na odgovorima i probao sam da odem na kastrolov sajt ali mi se iz nekog razloga gasi svaki put kad mu pristupim.
        Trojke su Djuro sta???

Comment

• dima
          CBC Senator
          • 14.02.2007
          • 200
          • Niš

Staje 1.8 litra a sipas ga kroz sraf na vrhu menjaca, na njemu stoji plasticna kapica.

Najlakse ti je da napravis skalameriju od plasticne flase od 2l i pvc creva od 6mm, izbusis zatvarac flase burgijom npr. fi 5 i protnes crevce (manji fi rupe je da bi crevo dihtovalo). U flasu sipas 1.8l ulja i zasrafis zatvarac sa crevom. Crevo uguraj na rupu srafa i okreni flasu kao kesu sa infuzijom. Korisno je da stavis flasu sa uljem u veoma toplu vodu pre sipanja u menjac da bi postalo redje.

OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

• Delkan
            CBC Senator XXL
            • 14.06.2005
            • 829
            • 60 km From BG,West

Ja u potpunosti shvatam poentu ove slike, ali umesto klasicnog srafa kod mene je imbus , tako da je nemoguce ugurati kljuc od sanki i nosaca motora i menjaca bez ozbiljnijeg harikirija. Samo zato pitam koliko stane da nebi skidao menjac zbog biiiip!..og dolivanja.
            Nije imbus uvek kljuc u obliku slova L, postoje i drugacije izvedbe.
            Posto je verovatno u pitanju imbus 17,evo ti jedan savet,kad vec nemas alat:mozes da iskoristis jednu duboku navrtku(maticu) za 17 kljuc koju stavis u 17 gedoru,nju nataknes na lomljivi zglob i tako pridjes tom srafu.MORA postojati nacin da se to uradi bez veceg skidanja delova.Samo se malo potrudi...

Comment

• grnca
              CBC Veteran
              • 13.03.2005
              • 139
              • Zrenjanin
              • Vectra1.6&Citroen C2

Originally posted by Delkan
              Ja u potpunosti shvatam poentu ove slike, ali umesto klasicnog srafa kod mene je imbus , tako da je nemoguce ugurati kljuc od sanki i nosaca motora i menjaca bez ozbiljnijeg harikirija. Samo zato pitam koliko stane da nebi skidao menjac zbog biiiip!..og dolivanja.
              Nije imbus uvek kljuc u obliku slova L, postoje i drugacije izvedbe.
              Posto je verovatno u pitanju imbus 17,evo ti jedan savet,kad vec nemas alat:mozes da iskoristis jednu duboku navrtku(maticu) za 17 kljuc koju stavis u 17 gedoru,nju nataknes na lomljivi zglob i tako pridjes tom srafu.MORA postojati nacin da se to uradi bez veceg skidanja delova.Samo se malo potrudi...

Evo slikacu da vam potvrdim da izmedju srafa i do nosaca menjaca ima 25-30mm, znaci jako uzan prostor no nema veze sipao sam ulje kroz otvor za prekidac rikverca bez problema a i najdostupnije je mesto.
              Trojke su Djuro sta???

Comment

• grnca
                CBC Veteran
                • 13.03.2005
                • 139
                • Zrenjanin
                • Vectra1.6&Citroen C2

Originally posted by dima
                Staje 1.8 litra a sipas ga kroz sraf na vrhu menjaca, na njemu stoji plasticna kapica.

Najlakse ti je da napravis skalameriju od plasticne flase od 2l i pvc creva od 6mm, izbusis zatvarac flase burgijom npr. fi 5 i protnes crevce (manji fi rupe je da bi crevo dihtovalo). U flasu sipas 1.8l ulja i zasrafis zatvarac sa crevom. Crevo uguraj na rupu srafa i okreni flasu kao kesu sa infuzijom. Korisno je da stavis flasu sa uljem u veoma toplu vodu pre sipanja u menjac da bi postalo redje.

Malko mi nije jasno odakle cupate ovako lepe fotografije , kod mene nemozes ni iglu da uguras pod haubu a kamoli da uslikas nesto kako valja. Kod mene se radi o Vektri B cisto da napomenem, posto sigurno ima veze.
                Trojke su Djuro sta???

Comment

• dima
                  CBC Senator
                  • 14.02.2007
                  • 200
                  • Niš

Mozda nije bas u potpunosti istog oblika ali ga imas. Mozes i kroz rupu za rikverc prekidac kako ti je zgodno, meni je zgodnije odavde.
                  OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

• ljube-kugla
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2006
                    • 1531
                    • batajnica

na opelovom menjacu,nije predvidjena zamena ulja ali je izvodljiva,ispusta se skidanjem poklopca diferencijala (kartera),a za sipanje ima cep sa strane ali je nezgodno nasuti,ja sam skidao birac brzina i sipao,nekako mi je bilo zgodnije i brze,tu nema sta da se pokvari jedino se moze pocepati dihtung,i u mali menjac do F15 ide 1.6L a svi ostali ide 1.8L
                    ko na nas krene iz mesta je naje&o
                    a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Delkan
                      CBC Senator XXL
                      • 14.06.2005
                      • 829
                      • 60 km From BG,West

Sto si skidao birac,jel` nije bilo jednostavnije sipati kroz gornji otvor na biracu?

Mislim,da se neko ne zaj...,pa citajuci ovo proba da skine birac i posle ima problema sa vracanjem istog.Birac mora da se vrati u jednom jedinom polozaju-postoji jedan mali plasticni cep na njemu koji se skine i kroz tu rupu progura burgija od 5mm i fiksira se na odredjeno mesto na biracu.Ovo je vazilo za menjace na Kadetima iAsconama,ne znam da li je tako i na novijim...

Comment

• ljube-kugla
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 1531
                        • batajnica

mnogo sporo ide iako je prilicno retko ulje,a birac sam uglavnom vadio jer sam prepakivao menjace i diferencijale,pa ako nekom treba imam dva rasturena

Comment

• dima
                          CBC Senator
                          • 14.02.2007
                          • 200
                          • Niš

Da je sporo - sporo je do *aja, to jeste ali mi se nekako vise isplati da cekam ceo sat da izadje iz flase nego da rasturam birac.
                          OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

• ljube-kugla
                            CBC Senator XXL
                            • 04.05.2006
                            • 1531
                            • batajnica

ima pet srafova,jedan stift i ide napolje malo se zakrene pomeri poluga i izlazi,tako se i vraca

Comment

• Delkan
                              CBC Senator XXL
                              • 14.06.2005
                              • 829
                              • 60 km From BG,West

@ljube
                              Nadjes onu malu bocu u koju pakuju gas za frizidere(a majstori je bacaju),napravis joj otvor za sipanje koji mozes dobro da zatvoris,dole napravis odvod sa tanjim crevom + sa gornje strane prikljucak za vazduh sa slavinom.Prikacis na kompresor,pustis slavinu i ne moras vise da skidas birac...

Comment

Working...
                              X