Koja Fulda i koje pare, nije svaka Fulda ista? I mene zanima.
letnje ili zimske?
Collapse
X
-
Imam dva Hitrisa nova i hteo sam da kupim jos dva. Medjutim, odem kod vulkanizera kojeg poznajem i on mi kaze da je bolja opcija Kleber Dynaxer HP2, a mala je razlika u ceni.
Psle 2-3 hiljade kilometara obe su pokazale dosta dobro.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
@mrki
Za tvoju eksploataciju treba ti letnja guma sa akcentom da odlicno podnosi kisu. To je mnogo bolji izbor nego M+S. Takva guma moze dobro podneti i susnezicu i ovde si pokrio preko 11-11,5 meseci u godini sa takvom gumom. Pri tome, te gume mozes ganjati leti bez problema za razliku od M+S ili all-season.
Tigar Hitris je takva guma. To je kopija Michelin Pilot Primacy koja je asimetricna guma za kisu. Ao si limitiran finansijski na tu klasu, onda neces pogresiti. Ima naravno i boljih, ali i skupljih.
Comment
-
-
ADAC-ov test
HIGHLY RECOMMENDED
1. Pirelli Cinturato P4
2. Fulda EcoControl
3. Continental EcoContact 3
4. Kunho Solus KH17
RECOMMENDED
5. Yokohama C Drive
6. Firestone Multihawk
7. Dunlop SP30
8. Hankook Optimo K715
9. Maloy Crono 465t
10. Goodyear DuraGrip
11. Semperit Comfort Life
12. Bridgestone B250
ACCEPTABLE
13. Barum Brillantis
14. Vredestein T-Trac Si
NOT RECOMMENDED
15. Sava Perfecta
16. Avon CR322 Enviro
17. Tigar TG621
18. Trayal T400
http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... light=Gume
Vidljivo je koje Fulda gume175/65/14 ~3800 -10%popust
Comment
-
-
Prolupatore,
Valjda znas da u mnogim zemljama zapadne i severne Evrope zapravo i NEMA pravog leta a da kisa pada skoro SVAKI dan.
Naravno da nista nije isto oko optimalnog izbora guma.
Najvise problema bi mogli da imaju oni koji cesto putuju sa jednog na drugi kraj Evrope preko cele godine. Njima sumnjam da i jedna guma moze zadovoljiti potrebe ako voze dovoljno brzo.
Comment
-
-
Fulda izgleda do svih jajona. Je'l neko zna gde bih mogao da vidim cene za 205/55R16 i 215/45R17? Živo me zanima kako i koliko može da cenovno parira Hitrisu u ovim dimenzijama?
Ostaje činjenica da sa Hitrisom sigurno nisi napravio pogrešnu kupovinu, guma je savršena za tebe. Fulda je možda bolja, ali ja tu nisam relevantan da sudim. Prelomi i završi, nemoj loše gume da voziš ni sekund duže nego što je neophodno.Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Comment
-
-
Ako nekog zanima, Ecocontrol ne postoji u dimenzijama većim od 15, barem ja nisam uspeo da nađem, zato su cene toliko atraktivne. U dimenzijama 16 i 17 postoje Fulda Carat, i one su duplo skuplje nego Hitris, odnosno Syneris u 16 cola i oko 30% je najjeftiniji Carat skuplji od Syneris.
Zapravo je u pitanju guma T indeksa, i klasu je niža od Hitrisa, koji je H indeks i za jedan broj je veća guma (nemoj neko pogrešno da me shvatiš, nigde nisam rekao da je lošija).
Koga zanima više o Ecocontrol http://www.fulda.com/fulda_home_en/pres ... choice.jsp. U pitanju je guma u klasi sa Sigurom.
I na kraju, što ce cena tiče, ako je 3800 dinara, onda zapravo košta kao Hitris u 15", tako da pretpostavljam da bi sa Hitrisom ipak trebalo da prođeš nešto sitno jeftinije - verujem krajnje nebitno, bolje je da uzmeš gumu za koju misliš da je bolja, tiša i lepša, odnosno sva tri ako može.Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Comment
-
-
Nema je u vecim dimenzijama i nizim profilima jer je ECONO klasa gume.
Hitris nije uopste u istoj klasi ne poredite babe i zabe. Govorimo o ceni i nameni gume uglavnom.
Fulda isto kao i Pirelli su gume izbalansiranih kompromisa i zato su preporucene od strane ADAC mada igra ulogu SIGURNO to sto je Fulda nemacka firma.
Sve u svemu je cena obe gume odlicna i imaju neke veoma zanimljive osobine po kojima su pro sportske i druge gume sa agresivnim dezenima losije. Npr. trajnost i buka tj. otpor kotrljanja.
U malom, losije izolovanom autu bucna guma je uzas. Dzaba ti to kad on ionako ne moze da ide tako brzo da bi sportske osobine dosle do nekog posebnog izrazaja. Govorim o obicnoj voznji i obicnim malim i srednjim automobilima.
Ekstremne stvari su nesto drugo.
Comment
-
-
Zapravo je u pitanju guma T indeksa
letnje gume su po pravilu tvrdje, sa čvrstim bokovima i bar minimalno H indeksa a uglavnom V indeksa.
treba dobro proveriti za koje uslove je namenjena od strane proizvojdača, pogotovu ako ja njaveća dimenzija od 15 cola.
što ukazuje da je namenjena malim, slabašnim gradskim autima za vrlo blage uslove eksploatacije sa pretežno malim brzinama i kratkim trajanjem vožnje.
koji je temperaturni indeks te gume, AA ?volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by starac vujadin@mrki
Za tvoju eksploataciju treba ti letnja guma sa akcentom da odlicno podnosi kisu. To je mnogo bolji izbor nego M+S. Takva guma moze dobro podneti i susnezicu i ovde si pokrio preko 11-11,5 meseci u godini sa takvom gumom. Pri tome, te gume mozes ganjati leti bez problema za razliku od M+S ili all-season.
Gume su iz feb. 2006. godine, i zaista nisu potrosene...
Kad sam guglao da vidim kakva je to guma, tacan naziv je :
'' letnja guma, sa posebnim osvrtom na kisu ''
Tada sam ukapirao zasto stoji ono AquaMile u nazivu...
Koliko sam saznao, ta guma je uglavnom bila namenjena Istocnim trzistima...
Iskustva sa tom gumom su mi odlicna !
Zimu sam vozio na njima, i nikakvih problema.
Eto ''mrki''...ako trazis takvu gumu [ letnju sa akcentom na kisu ]...mislim da bi ona bila dobra...
Jedino sto na Stilu ide 195/65 R15...
U tim dimenzijama je bila, u vreme kad sam gledao cene, negde oko 7.000 dinara...ali je stvarno ok...
Comment
-
-
Originally posted by sw.brickšto ukazuje da je namenjena malim, slabašnim gradskim autima za vrlo blage uslove eksploatacije sa pretežno malim brzinama i kratkim trajanjem vožnje.
Tako da ako pare nisu problem, eto ECOCONTROL-a... mozda i najoptimalniji izbor...
Mada, na tvom mestu ja bih uzeo Uniroyal rallye 550... pa ti vidi...Transaxle u krvi...
"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
Comment
-
Comment