Peugeot 106 1.6 8v motor tu5j2 - Torzija - Nocna mora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Peugeot 106 1.6 8v motor tu5j2 - Torzija - Nocna mora

cek cek sta je 50e? dakle, lezajevi i semerinzi su 60e i ruke za to su 100e. nova tuba u vitru je 68000din tako da balansstangla ne moze nikako biti 30e, mozda polovna...
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• skijash
      CBC Senator XXL
      • 07.09.2007
      • 1354
      • Beograd
      • wrx

Radio trap pre neki dan, leva strana se raspala skroz. Levi tuljak raspad, desni nov pa sam zato mislio da si menjao samo desni možda. Mene izašli delovi 130 i rad 100.

Comment

• VR6
        CBC Senator XXL
        • 31.10.2004
        • 512
        • Sarajevo

zverko ja sam iz Sarajeva, a djelove ove kupovao prije neke dvije i nesto godine. Uglavnom lezajevi za Saxa VTS - 4 komada + plastikice one unutrasnje i to, bilo 80 i nesto sitno KM-ova (pogdjelis sa 1.95 da dobijes Eure). Uglavnom nesto malo vise od 40 Eura. A stanglu novu nisam kupovao, al sam pitao cijenu i rekose mi 60-ak KM (znaci oko 30 Eura). Sve to u ovlastenom Citroen servisu. A sto se tice "tuljaka" oni to ne mjenjaju - toga nema u rezervnim dijelovima, u tvornici nisu predvidili njihovo vadjenje, mozes naruciti kompletnu novu tubu sa svim - nosacima i slicnim koja je za VTS-a preko 500 Eura - gola...

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

ovde je tuba oko 700e a lezajevi i semerinzi su tada znaci pre dve godine bili 60e u XM Company. Ovde rade tuljke. kako ih skidaju nem pojma ali znam recimo da kad ne mogu da ga izbiju onda ga oljuste na CNC dok ne bude kao papir tanak i onda se lako skine

@skijash: matori ja kad sam prvi put cuo nepoznat zvuk odma sam oterao auto da se uradi i srdjan mi je reko da su tuljci kao novi da je samo promenio lezajeve i semeringe. Ono sto mi je napomenuo je da pri pranju kola pusku nikako u torziju jer kaze da su semerinzi takvi da kad udje voda ne moze da izadje. ko ti je radio trap, koga si izmaltretiro
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• skijash
            CBC Senator XXL
            • 07.09.2007
            • 1354
            • Beograd
            • wrx

Pa Žile, ko bi

Comment

• Bratko
              CBC Član
              • 13.08.2007
              • 47
              • Beograd/Cacak

Ja bih predlozio moderatorima da ovu temu "zalepe"

Epilog je sledeci.
              Tuljci su bili za zamenu, pri cemu je desni jedva skinut sa tube, a s levim je lakshe islo.
              Cak se i desna ruka iskrivila, pa je menjana.
              Srecom, tuba je bila ok.

Sve u svemu, boljka koju treba spreciti a ne leciti.
              Kao sto rece Zverko, zamena lezajeva i semeringa je najbezbolnija,
              i fabrika to preporucuje na oko 100-120.000km.
              Ali izgleda da nisu predvideli km-trazu za nase puteve .
              Verovatno da su torzije na Peug iz uvoza, i sa vise predjenih km-ara, u boljem stanju
              nego na Peug koji je kupljen i vozen samo u Srbiji...eto, za nauk ...pa zato i topao predlog da se tema "zalepi"

p.s. hvala Zverku za info za Srdjana.

Comment

• 504zauvek
                CBC Član
                • 01.04.2009
                • 33
                • serbia

Torzija = rak-rana starijih Pežoa u kombinaciji sa našim putevima. Meni je na 20 god. staroj 309-ki bukvalno blokirala, kao da vozilo nema zadnje vešanje. E sad, sreća da je u pitanju stari auto, pa smo problem rešili kupovinom kompletne zadnje osovine sa nekog "stranca". Od tada nemam problema, ali izbegavam preopterećivanje vozila (čak i čestu vožnju 5 putnika). Taj 309 je pomoćni auto u našoj porodici, pa i ne prelazi neku veću kilometražu.

Comment

• SchoneNK
                  CBC Senator XXL
                  • 17.04.2006
                  • 564
                  • Beograd
                  • Honda Accord CL7

Originally posted by zverko
                  ja sam na saxu to radio kod srdjana na banovom brdu ali posto je dooci do njega tj na red isto sto i doci do pape na ispoved...
                  Haha, nisam video ovo Sticajem okolnosti ja sam bio kada je Srdjan radio torziju na ovom Pugu. Kaze on meni ovo je 206-ica od nekog sa onog vaseg foruma koga zovu "zenomobil". Ja kasnije ne mogoh naci nikoga sa ovim nickom Ja sam eto u to vreme cekao na ispoved i zainteresovalo me dok je Srdjan radio, jer je i ovaj moj sigurno musterija u bliskoj buducnosti. Odmah da se ogradim, nisam poznavalac francuskih torzija, ali je i meni kao laiku bilo jasno da se sve pretvorilo u prah i pepeo. Prosto da ne poverujes s obzirom kako automobil izgleda, ali zadnja torzija je bila jedna velika trulez.
                  www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• Bratko
                    CBC Član
                    • 13.08.2007
                    • 47
                    • Beograd/Cacak

Originally posted by SchoneNK
                    ... kada je Srdjan radio torziju na ovom Pugu. Kaze on meni ovo je 206-ica od nekog sa onog vaseg foruma koga zovu "zenomobil". Ja kasnije ne mogoh naci nikoga sa ovim nickom
                    Koliko mušterija Srđana saleće i čeka na "ispoved" dobro je da je povezao stvari. Ja sam Peu206 tako krstio jer ga moja žena vozi, ali da sam znao da ću ga izmalerisati ...što bi rekao moj ortak: "sav je nekako ženast i penast"

Originally posted by SchoneNK
                    Ja sam eto u to vreme cekao na ispoved i zainteresovalo me dok je Srdjan radio, jer je i ovaj moj sigurno musterija u bliskoj buducnosti.
                    Ja zato i napisah (administratorima) u postu iznad - zaleeeeepite ovu temu,
                    da ljudi znaju i na vreme "planiraju" udarac na budzet

Comment

• MisaBg
                      CBC Početnik
                      • 25.05.2010
                      • 1
                      • BG

Ja imam problem sa tom torzijom, u pitanju je pezo 206, zadnji desni tocak se iskrivio na unutra, cujem zvuk TUP kad prelazim preko lezeceg a u panteru u beogradu u d.tucovica su mi rekli da mi to srede to kosta 270€ e sad jel to realna cena ili mogu da prodjem jeftinije ?

Hvala Unapred!!

Comment

• Bratko
                        CBC Član
                        • 13.08.2007
                        • 47
                        • Beograd/Cacak

Originally posted by MisaBg
                        ... 270€ e sad jel to realna cena ili mogu da prodjem jeftinije ?
                        Nazalost, dobro su ti rekli. Moze da bude i vise , zavisi kakva je tuba i sta sve treba da se radi...a to ce tek videti kada skinu sve.

Comment

• st15i
                          CBC Član
                          • 31.01.2014
                          • 32
                          • UE
                          • 106

Moze li neko da mi pojasni koji su simptomi kad ode torzija. Meni je jedan zadnji tocak izdignutiji od drugog. Kad sam to rekao majstoru, on je rekao torzija najverovatnije. Al ovde vidim da su simptomi ako tockovi odu u minus, tj iskrive se ka unutra. Ja to kod sebe uopste nisam primetio. Drugo, kazu neko lupkanje kad se prelazi preko lezeceg. Medjutim, ja ni to lupkanje nikad nisam cuo. Jedino "lupkanje" koje sam primetio je bilo nekad kad pokrenem auto, pa kao da zadnji desni tocak ostane blokiran za trenutak. Tu malo lupne i to je to. Mada, ni to odavno nisam primetio. Moguce zato sto sam promenio parking mesto. Sada izlazim u nazad kad krecem od kuce, mada nzm koliko to ima veze. Dalje, ako mozete da mi pojasnite sta sve tacno moze da s**** torziju. Cuo sam da pistolj za pranje kola ne treba u pravcu torzije. Ja sam mozda tu zabrljao jer nemam pojma gde se tacno nalazi torzija i prao sam bas detaljno tuda zbog soli. I jos jedan banalan primer od nedavno. Neki debili od klinaca su igrali, da li basket ili fudbal, bio je mrak nisam obracao paznju. I lopta im je odletela pravo pod moj zadnji tocak. Ja sam imao osecaj kao da je se provukla izmedju tocka i sasije celom duzinom koliko mi je tocak zablokirao. Nisam siguran da li je fizicki uopste moguce tako nesto zbog dimenzija lopte. Znam da sam naporan i da sam postavio previse pitanja, ali znacilo bi mi da mi neko razjasni ovu nedoumicu. Eh, da, zaboravih da kazem. Auto je Pezo 106 isto, ali 1.5 dizel.

Comment

Working...
                          X