menjac zakrci kada saltam u rikverc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mikisxy
    CBC Senator
    • 25.09.2008
    • 238
    • beograd

kuplung

rikverc nema sinhron.ako imas sajlu pokusaj da je dostelujes ako je hidraulicno onda je samo stelujuce.kao sto su ti preporucili probaj u rikverc sa pauzom a ako pocne uskoro i prva teze onda je set kvacila.papucica kvacila treba da ide lagano veoma mali otpor ako je "tvrda"onda je korpa u pitanju.ulje nemoze da ti pravi problem u jednoj ili dve brzine.u trecoj ti zapinje ili ide plitko?

Comment

• ilija156
      CBC Veteran
      • 25.07.2008
      • 106
      • beograd

za svako krcanje mora da se otvori a kad se otvori menjaj sve..meni je bilo kad hocu iz 3 u 2 moram smanjiti brzinu na 34-40 da bi uklopilo a iz 2 u 3 islo je kao po loju.Zamenio samo sihrone a trebao sam i kvacilo kad sam vec platio skidanje menjaca 150eur.Uglavnom sad je ok.

Comment

• chikavili
        CBC Senator XXL
        • 11.02.2008
        • 732

Imam ja jedno podpitanje - elem, malo tesko ulazi u trecu kad ga saltam iz druge, a kad smanjujem iz 4-te, ulazi bez problema, koliko je to lako/komplikovano srediti?

Comment

• nidza
          CBC Senator XXL
          • 16.04.2008
          • 496
          • nbgd

Koliki si čovek, a ne možeš malo da zapneš za treću.

Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• bokija
            CBC Senator XXL
            • 25.01.2008
            • 640
            • Beograd

Ma to je fora sa sajlama palice menjaca...I meni malo teze ide u 1 i 2 kad ga nastelujem da lepo ide u petu.Moracu da se pozabavim tim,da vidim koji mu je,verovatno se istegle sajle,nikako ne mogu da ga nastelujem da lepo ubacuje na oba kraja.
            I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• nemanja_zivic
              CBC Član
              • 25.02.2008
              • 16
              • beograd

E ovako,sa onom pauzom od 2 sek zaista nema krcanja kada saltam u rikverc a i treca ide ok sa tom malom pauzom.Sto se tice mog misljenja oko male kilometraze za lamelau ja sam na golfu III menjao lamelu na 270.000 i to sam je nosio na obradu i presao sa njom jos 30.000 km.Istina je da ja malo zustrije vozim ali nikada nisam imao vecih problema sa menjacem.Za vikend kod majstora da mi vidi ulje u menjacu i sajlu i generalno da cujem njegovo misljenje.

Comment

• chikavili
                CBC Senator XXL
                • 11.02.2008
                • 732

Originally posted by nidza
                Koliki si čovek, a ne možeš malo da zapneš za treću.

Ma zapinjem ja bez problema, nego reko' da pitam, mozda moze da se nasteluje

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

Nema veze sa menjacem. Menjac bi trebalo da je ok. Ti imas problem sa razdvajanjem. Znaci ili ti je uzrok kvacilo ili cilindar kvacila. Imas ih 2 kom, jedan na pedali, drugi na menjacu. Mozda imas vazduha u sistemu, pa treba i sistem ozraciti. Dakle menjac bih ja ostavio kao zadnji moguci uzrok.
                  Ja sam imao identican problem na Lanci Kappi i to je reseno zamenom kompleta kvacila i zamenom cilindra kvacila na pedali. Doduse kod mene je to zamenjeno na 297k km i izvadjena lamela je bila minimalno potrosena, mogla je da gura preko pola miliona da se druk lezaj nije usekao u peraja od korpe.
                  Kakvo ti je kvacilo, gde hvata? Je li mekano ili tvrdo?
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• nemanja_zivic
                    CBC Član
                    • 25.02.2008
                    • 16
                    • beograd

Kvacilo je malo tvrdje i hvata otprilike na sredini.

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

Originally posted by nemanja_zivic
                      E ovako,sa onom pauzom od 2 sek zaista nema krcanja kada saltam u rikverc a i treca ide ok sa tom malom pauzom...
                      Pauzu imaš samo kad prebacuješ u rikverc, a kad voziš onda normalno prebacuješ iz brzine u brzinu, bez držanja auta u leru, ili neke pauze ili sl...

Comment

• ostres
                        CBC Senator XXL
                        • 01.06.2008
                        • 305
                        • Zemun

Originally posted by nemanja_zivic
                        E ovako,sa onom pauzom od 2 sek zaista nema krcanja kada saltam u rikverc a i treca ide ok sa tom malom pauzom.Sto se tice mog misljenja oko male kilometraze za lamelau ja sam na golfu III menjao lamelu na 270.000 i to sam je nosio na obradu i presao sa njom jos 30.000 km.Istina je da ja malo zustrije vozim ali nikada nisam imao vecih problema sa menjacem.Za vikend kod majstora da mi vidi ulje u menjacu i sajlu i generalno da cujem njegovo misljenje.
                        Jesli li ti prvi vlasnik?
                        Live together, die alone.

Comment

• nemanja_zivic
                          CBC Član
                          • 25.02.2008
                          • 16
                          • beograd

Nisam,kupio sam ga pre mesec dana.

Comment

• ostres
                            CBC Senator XXL
                            • 01.06.2008
                            • 305
                            • Zemun

Znaci postoji realna verovatnoca da je ipak presao vise nego sto je na instumentu odnosno da kvacilo ipak treba menjati. Ali ako su opisani problemi sve sto se desava nema potrebe da zuris. Uvek se ima u sta uloziti na autu.
                            Live together, die alone.

Comment

Working...
                            X