cini mi se neizvedivo a i malo mu ne stima proracun. udaljavanjem si povecao silu na balansstangu a bogami i hod. krutost stange ostaje ista.
edit:aha kuzim sta oce rec. ima logike ali kako pomaknut onaj pipak na koji se kaci spona stange, ostaje i problem sto ce stanga biti malo kratka ili ce spone bit pod kutem.
TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice nova stranica
Da, regularan silent nece raditi dobro zbog ugla koji se javlja na sponi. Verovatno je ubacio uniball. Mislim da cu ipak samo ugraditi dodatno kachenje za balans shtanglu blizhe tochkovima.
Imash li mozhda sliku spreda dela balans shtangle i stabilizatora (spone)? Sinoc sam menjao silente na stabilizatorima pa me zanima da nisam zeznuo ugao pri vracanju... Ili jednostavno vidi da li idu u minus ili plus.
Edit vezano za kachenje:
Sistemom poluge se dobija veci uticaj shtangle na tvrdocu - nadjoh slichicu na AlfaBB.
ako ide u minus mora tako bit. ako okrenes obrnuto onda ce ti nagib biti prema napred ili iza. recimo ko maska od ajkule ili ko novi peugeot 207, zavisi kako okrenes.
ali kad bolje razmilsim mozda mi se i savila od silnih zavoja
ma stavi kako god ionako ce silent popit ako je malo nahero.
a vid' ovu sta se zajajila
TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice nova stranica
Gledah ih danas i jednu sam ipak morao preraditi jer se dobijaju neki kretenski silent blokovi. -Kretenski u smislu, jedan je predvidjen za donji deo a jedan za gornji - ne mozhe obrnuto jer onda zazori prave problem...
Comment