Felne za 145, sa cega jos pasu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • flugzeug
    CBC Član
    • 17.05.2006
    • 98
    • Beograd-Banjica

Felne za 145, sa cega jos pasu?

Ajde ko zna da me obavesti da li sa jos kojih automobila pasu felne na 145. Odnosno da li samo italijanski automobili imaju famoznih 98mm razmak izmedju srafova ili takve dimenzije imaju i drugi automobili? Listajuci oglase primetio sam da najmanje ima felni 4x98mm, a ostalih ima ko' drva.
    sto brze to bolje
  • GT
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 337
    • Beograd

Sva Italijanska vozila imaju 4x98 ili 5x98, sa izuzetkom jednog modela sa 5x108! Pa logicno od svakog Fiat-a, Lancie i Alfe, mada ne vidim koje bi bile lepse od originalnih Alfinih felni...
    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• flugzeug
      CBC Član
      • 17.05.2006
      • 98
      • Beograd-Banjica

Slazem se sa tobom da nema lepsih od Alfinih, ali sam hteo da vidim da li mozda pasu sa nekog drugog auta pa da mi izbor bude veci!
      sto brze to bolje

Comment

• GT
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2006
        • 337
        • Beograd

Zavisi koliko para imas, ali ja sam pronasao savrsene felne (jako slicne Alfinim) za 145 i 146, znaci polu uglaste, polu oble, definitivno nesto kao telefonke!
        Video sam ih najednoj 145 ali 14 i na jednoj 146 ali 16 incha, definitivno brutalne felne, cena 16 je nesto oko 370 eura, nove!

Ovo srce felne ide unutra tako da cela felna malo izadje napolje...

http://www.reggianigomme.it/html/cerchi ... /EURO1.jpg
        "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• flugzeug
          CBC Član
          • 17.05.2006
          • 98
          • Beograd-Banjica

Zaista su lepe. Podsecaju me na felne sa neke 147 koju sam nedavno video! Ucinilo mi se da su one alfine, imale su znak, a mozda sam se i prevario, mozda su bas ove bile. Ali kada si pomenuo cenu da kazem i ja. Mislim da za 15 incha, alu felnu, polovnu , alfinu original, dizajna starijeg od 2000. godine nikada nebih dao vise od 150 evra. Ustvari mozda i bih, ali da su gume na njima, i to prosecno izrabljene. Sada, vidi to je moj stav, sto ne znaci da se podudara sa nasim sivim trzistem polovnih delova. Ali moji se stavovi uglavnom ne podudaraju sa opste prihvacenim. Bilo kako bilo, nastavicu tiho da tragam za polovnim 15 inch-a dok ne nadjem balans izmedju cene i izgleda. Naravno, po mom misljenju!
          sto brze to bolje

Comment

• dare156
            CBC Senator
            • 07.03.2007
            • 282
            • Beograd

Pasu i od Yuga. . Pozz

Comment

• Milos
              CBC Senator XXL
              • 12.05.2005
              • 700
              • Beograd, carraburma

pa ovo je smesno!

slazem se da su ukusi razliciti, ali zasto vam je tako suzen vidokrug?!

hocete reci da su vam originalne alu felne najlepse?!

pa postoji brdo firmi koje proizvode brutalne felne, za tuning ili styling, sa vecim ili manjim ET-om, sa ovom ili onom sirinom, za gumu koju vi zelite, za one koji zele nesto vise od felne...

sto se mene tice alfa generalno bira ruzne stock felne koje se ne pripadaju linijama auta... sve su im blage varijante... (malo izuzetaka)
              uhvatili su se primera sa puno rupa (telefonke) i to vrte kroz X generacija...

nema onog trkackog duha ako me razumete...

Comment

• GT
                CBC Senator XXL
                • 01.12.2006
                • 337
                • Beograd

Ne, ti si malo zalutao! Razmisli malo o stilu i dizajnu, definitivno 90% felni koje su na trzistu ne lice ninasta osim na pimp my ride sranja, a Alfa ne predstavlja nista slicno, bar ti to znas!
                Mislim da su sve Alfine felne, to jest one koje bira za svoje modele i fabricku ugradnju lepse od svih ostalih koje bilo koja druga fabrika ugradjuje, ustvari potpuno sam siguran! Pogledajmo Audi sa kopijom i onim malim rupama, pa onda novi A3 sa onim kracima koji se sve vise sire kako idu ka rubu felne, kriminal! Peugeot koji nesto isto zamislja sa rupama, ali smesno! Opel slicno kao i kod Audi-ja, neki kraci debeli i bez nekog preteranog smisla! Onda BMW kao klasicni predstavnik Svapskog ukusa, Amerikance necu ni da pominjem!
                Mozda se tebi ne svidjaju jer su blage i ne trkacke, ali su definitivno jako jednostavne i genijalne kako one od malih krugova, pa sve do telefonki! cak i to sto su malo blaze upravo doprinosi tom savrsenom skladu izmedju elegancije i arogancije, stila i brutalnosti!
                U svakom slucaju zna se kakve felne idu na trkacki auto, a ljudi koji trpaju svasta na svoja kola i pri tom ne razmisljaju kako to izgleda bivaju smesni!
                Pored ovih koje sam naveo takodje mi se svidjaju i one sa jako tankim kracima kojih ima puno, malim srcem i obavezno bele! Mislim da cemo se tu sloziti...

Sustina Alfinih felni je ta pritajena starinska fora, tu takodje gresis! Pogledaj ovu sliku dole pa ces videti kako izgleda sve zajedno, automobil je pokretna skulptura!

Mislim da je to tradicija, neprikosnoven stil i ukus, definitivno nesto drugacije od svih drugih, jednostavno to mu dodje kao gril koji je uvek bio prisutan!
                Kapiram sta ti hoces da kazes, ali to o cemu pricas je jedan drugaciji pogled na sve, ti malo vise naginjes ka trkackom izgledu koji je i dalje brutalan, ali tu se malo gubi ona elegancija, u sustini nemam nista protiv, ali opet ovo je regularan automobil za svakodnevnu voznju, pa cak i pored svega toga opet je dovoljno brutalan i lep u isto vreme, to je Alfa!

Samo jos nesto, jedino na Alfinim felnama uvek gledas kakvog su oblika otvori, naspram svih ostalih gde gledas kakvi su kraci...

Comment

• Milos
                  CBC Senator XXL
                  • 12.05.2005
                  • 700
                  • Beograd, carraburma

moguce da ja lutam, ali gde god zalutam, na neki fotosession alfi, ili slike sa skupova napolju, naidjem na gomilu primera koji zapravo nemaju veze sa tvojom praznom pricom oko elegancije, kakva crna elegancija? sa felnama od 5-6 jota, 14' ili 15' izreda, potopljenim unutar karoserije... jel to za modele kao sto su 75, 155, 156, 164? jel alfa sportski nastrojen automobil? neki modeli izgledaju kao neki nabudzeni bicikli...
                  maltene svaka felna na isti kalup, ravna, rupicasta, uska, maksimalno potopljena unutar karoserije, a da ne pricam o dimenzijama... jedva mozes da vidis 164 sa 16' a 155-icu svake prestupne... (pricam o onome sto izlazi iz fabrike)

ok, ti ove stvari ocigledno posmatras iz drugog ugla... te sve ovo mozda nema smisla!

zasto li se entuzijasti sirom sveta odluce za upgrade felni u velikom broju slucaja za drugu felnu pored fabricke?
                  prosetaj malo po internetu, kazace se samo...

@flaugzeg
                  ukoliko ne nadjes nista zanimljvo za italijanskoi program, jedino ti preostaje da stavis felne drugog promera - sto nije za preporuku...

Comment

• flugzeug
                    CBC Član
                    • 17.05.2006
                    • 98
                    • Beograd-Banjica

Trista mu jada, a ja samo hteo da mi neko kaze: "brate pasu ti te te felne", a ovo dobilo ozbiljnu dimenziju. Ljudi svi ste u pravu o ukusima je tesko da se raspravi. Mozda ima malo naklonjenosti alfinim felnama zbog same ljubavi prema alfi, ali bre i drugi ljudi prave super felne. Trazim za pocetak original, a kada ne budem nasao dovoljno lepe i jeftine, onda idem dalje. Vidis ove felne na slicici ispod tvog nicka Milose, mi se na primer svidaju!
                    sto brze to bolje

Comment

• spanjeli
                      CBC Senator XXL
                      • 17.09.2005
                      • 532
                      • Nis

@Milos Skoro se u potpunosti slazem sa tobom da postoje mnogo bolje felne od alfinih ali je ovo daleeeko od ruznog
                      Originally posted by spanjeli
                      Originally posted by Sheta_Junior
                      Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• GT
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2006
                        • 337
                        • Beograd

Ma pusti ti Milosa, ja ga skroz kapitam ali ponekad malo preteruje! On je iste takve zamenio na svojoj 146 jer mu se nisu svidjale ali orosteno, za Speedline koje su zaista brutalne, ali ako mene pitas prelepe felne za 145 i 146!

Poenta price je da su sve felne koje Alfa bira jako originalne i da dolaze sa uglavnom svim automobilima koji izlaze iz fabrike i to je jedan od zastitnih znakova brenda!

To o cemu ti pricas je definitivno custom i nema veze sa ovom pricom, pogledaj i BMW koji je kao stock izasao iz fabrike sa sve nekim tanusnim gumama i ruznim felnama, pa cak i celicnim ponekad! Sve to zavisi od kupca, sta zeli i koliko hoce da doplati i da li ga to interesuje! Poenta svega sto sam gore napisao je da je 90% felni na trezistu kicherica i da ima vrlo malo onih koji ce da ulepsaju vec lepu Alfu, e sad treba odabrati!

I da slazem se potpuno za izbacivanje istih van karoserije, pa onda veci precnik i sve sto si napomenuo, ali lagano covek je pitao koje sve mogu da idu na Alfu, ja sam mu jednostavno rekao da ne treba da trazi dalje od Alfinih...

Da se vratim na temu, imas u oglasima negde @duxi-kg prodaje svoje, meni se te felne svidjaju, ne kao ove gore na slici, ali su isto dosta zanimljive, malo stariji model, izgledaju dosta lepse u prirodi i definitivno originalne, u smislu da niko nema nista slicno!

Comment

• TOKYO
                          CBC Senator XXL
                          • 17.07.2006
                          • 1696
                          • Beograd- NBGD

Boki mnogo si se izkakkio pa cu morati malo da te primirim!

Alfa pravi lepe felne ali Milos je skroz u pravu!

Ne znam odakle ti toliki strah od odstupanja fabrickih mera??

Postoji na hiljade tipskih proizvodjaca felni na svetu i stotine hiljada modela felni koje sluze za opste uskladjivanje sa izgledom automobila!

NPR 155 je ostar auto i trebaju mu ostre felne!

A ne neke gayevske 14inch-ne 6J oblo rupicaste sa et-eom 40, preko kojih visi sasija!
                          MY ex RWD Alfa
                          Drift & Donuts & Track

Comment

• flugzeug
                            CBC Član
                            • 17.05.2006
                            • 98
                            • Beograd-Banjica

@Milos Skoro se u potpunosti slazem sa tobom da postoje mnogo bolje felne od alfinih ali je ovo daleeeko od ruznog
                            E, ovo su divne felne!!!! A, kako ubacis slicicu da bude ovde?
                            sto brze to bolje

Comment

• GT
                              CBC Senator XXL
                              • 01.12.2006
                              • 337
                              • Beograd

Hehehe, ovo sada spada u interni razgovor...

Malo me nisi dobro razum'o, ja volim maximalno velike felne, van karoserije, sa kracima takodje, znaci uopste nisam ogranicen po tom pitanju, ali...
                              Da zabuna bude veca, u onome sto sam Milosu napisao ima malo i onoga sto ja znam o njemu i kako poneka voli da pretera pa sam i to malo ubacio u pricu a da nisam napomenuo, ali ono na sta sam mislio je da mi se Alfine felne dosta svidjaju i da ako doje do toga da se menjaju, treba ih zameniti sa lepsim (za sta mislim da nije tako ni lako, jer dosta je svega na trzistu sto ne zavredjuje ni najmanju paznju), a nikako bilo kakvim samo zato sto su 'malo vise' u nekom 'trkackom' fazonu, ili nekom drugom...

Ova slika je klasican primer jednog vrhunskog automobila, sa isto tako vrhunskim felnama! Postoje i one sa dosta uskih krakova koje mi se takodje svidjaju, ali ove predstavljaju dugu tradiciju i nijedan drugi brend nema nista slicno pa je i u tome neka tezina, a najosnovnije je sto su jednostavno prelepe!

Znaci rezime moje price je da uopste nisam protiv, samo ima vrlo malo toga sto mi se svidja i sto bih stavio umesto fabrickih! Inace na jednom autu kao sto je moj gde je sve originalno, totalno ide ova prica o fabrickim felnama, e sad kada bih pronasao 75 o kojoj sam te u jednom navratu smarao tu bi bila totalno druga prica! Sve su Alfe prelepe i jedinstvene, ali neke jednostavno teze ka mirnijem izgledu, a neke zato traze da postanu jos opasnije, nadam se da shvatas, a ako ne onda pogledaj kroz prozor, ima jedna crvena 75 3.0 v6...

Comment

Working...
                              X