Servo pumpa...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Servo pumpa...

Pre dva meseca su mi pukla sva tri creva za servo volana, ne znam kako koje i gde ide ali nije uostalom ni bitno!
    Desha je to ustanovio i konstatovao da bi razlog mogao biti lose postavljeno crevo za LPG, ne znam kako ali ni to nije toliko bitno!

E sad kako sam uzeo auto volan je postao tezi, cuje se onaj poznati zvuk servo pumpe kako bruji! Zovem Deshu i on kaze da treba da se izbaci vazduh iz sistema, a ako se ne izgubi u narednih 200 km onda treba crevo veceg precnika!
    Posto se nije izgubio odem opet do njega i on opet sve prekontrolise i sve je u redu, ali zvuk je opet tu!

Ne poznajem taj 'sustav' bas najbolje, pa ne mogu da ocenim sam!
    Sta bi to moglo biti, mozda letva, ili sama pumpa koja je zrela za zamenu?!

Ne lici na Deshu da ne resi kvar, ili bar da dijagnozu, ali da treci put idem smoricu se, kao onaj iz "Majstorske radionice" sto oseca neku paljevinu dok vozi!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
  • Bane
    CBC Senator XXL
    • 30.05.2006
    • 344
    • Konjarnik Bg

zasto vece crevo?????????????????
    i kakve veze ima LPG????????

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

Pa nema nikakve veze sa LPG, ali su creva za plin tuda negde provukli pa se nesto desavalo sto nisam najbolje razum'o i eto pukla su! Mada mi je rekao da je mozda i pumpa nabila ogroman pritisak pa su zato popucala, ali ne znamo dok ne prodje malo vremena!

A veci precnik jer je to crevo pravljeno i manjeg je precnika nego original pa je pomislio da je mozda zato, ali eto nije...
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Bane
        CBC Senator XXL
        • 30.05.2006
        • 344
        • Konjarnik Bg

Sacekaj da vidis sta ce biti
        Pa stavi original crevo
        Nekako mi lici na gemline

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

ako ti je samo jednom iscurelo hidr. ulje letva je blizu remonta. ako ti se cuje ono "D D D D D" kad vrtis volan, i gubi ti ulje (kad vrtis volan), ne valja...

ako se ne snadjes, javi mi na pp imam coveka u Mladenovcu je i radi komplet remont sam skida servisira montira i daje garanciju 12 meseci (na overenom racunu). 150e, ostavis auto danas, dodjes sutra po njega. nije blizu ali je strava majstor i najjeftiniji je.
          .

Comment

• bojanTI
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2006
            • 870
            • Pancevo

Pa ne znam da li trosi ulje jer smo ga menjali tada i sva creva su proverena sada i sve je OK, ali provericu sutra!

Moze li neko da mi objasni gde to pocne da pusta i zasto se cuje taj broom?!

U svakom slucaju to je pumpa, a sta je sa letvom, moze li onda da pravi problem?!

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

ako letva curi, jedva se primecuje i kaplje na gumenim manzetnama. naime: popusti semering koji trpi veliki pritisak pa kad presusi probije, i to je reka bez povratka. napuni uljem manzetne i pocne da vidljivo curi napolje na ulicu tek posle jedno pola litre dolivanja... nadam se da to nije slucaj kod tebe.

eto ti ga lose iskustvo, nazalost - moje.
              .

Comment

• alfaskorpion
                CBC Senator XXL
                • 24.02.2007
                • 361
                • Smederevo

... i meni je poceo da se cuje taj glupi zvuk kada motam D D D D D D ... to znaci da je pumpa zar ne?

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

jeste ali u 99% slucajeva zvuk pumpe koja je presusila... proverite nivo Tutele u posudi. i creva, naravno.
                  .

Comment

Ako je u servisu zamenio creva i sipao dovoljnu kolicinu ulja volan ne bi smeo tesko da se okrece posto koliko sam shvatio kad si auto dovezao volan se lakse okretao .Postoji mogucnost da si usled gubitka ulja s...o osovinu u letvi,a te price sa crevima -verovatno je majstor bio u guzvi pa te je poslao da se vozas 200km

Comment

• Darth Nihilus
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2005
                      • 417
                      • Srbija, Paracin

Originally posted by alfaskorpion
                      ... i meni je poceo da se cuje taj glupi zvuk kada motam D D D D D D ... to znaci da je pumpa zar ne?
                      Ne mora da zna?i! Mogu da budu ležajevi amortizera ili zapekle neke kugle na vešanju.
                      Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• alfaskorpion
                        CBC Senator XXL
                        • 24.02.2007
                        • 361
                        • Smederevo

... i to mi se iskljucivo cuje kada motam u levu stranu volan ... nivo servo ulja je po propisima ok neznam kako da proverim sta je u pitanju ?

Comment

• vlada
                          CBC Član
                          • 07.05.2005
                          • 96
                          • Beograd, Banovo Brdo

Aj kad ste svi dali svoju teoriju da dam i ja moju.
                          Naime sve to sto ste nabrojali je moguce ali ja mislim
                          da je u pitanju banalna stvar a to je da se olabavio
                          kais servo pumpe isti proklizava, ne daje dovoljno obrtaja
                          (snage) servo pumpi, tako da se desava to D D D D pri okretanju
                          volana koji je postao tezi.
                          Bojane ovo mozes i sam da proveris pa javi ako je to
                          BMW E46 320D

Comment

• alfaskorpion
                            CBC Senator XXL
                            • 24.02.2007
                            • 361
                            • Smederevo

... hmm probacemo

Comment

• bojanTI
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2006
                              • 870
                              • Pancevo

Pa tesko da je kais, jer popnem ga na 3000 rpm i opet se cuje i tesko ide, ja okrenem volan a on se vraca pomalo, znaci i tu mu je napor bez obzira na obrtaje!
                              Da je problem u crevu i to bi se neutralisalo pri vecim obrtajima, sto ukazuje na pumpu koja je pri kraju, nemam nikakvu drugaciju ideju...

Comment

Working...
                              X