Lambda sonda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DanielNS
    CBC Član
    • 20.08.2007
    • 17
    • Novi Sad

Lambda sonda

Pozdrav svima!

U pitanju je 156 20 JTS, pre par dana mi se u toku voznje pojavio "check engine", otisao sam do majstora na dijagnostiku u tamo je ispisalo da je Labda sonda 1 u kvaru, posto se auto normalno ponasao resili smo da resetujemo gresku pa da vidimo kako ce raditi.
    Sve je bilo ok, do juce kada se opet pojavio "check engine" i naravno opet greska na L. sondi 1. E sad, raspitao sam se malo posto su i dobio info od M-powera da su NGK dosta dobre.
    Mene zanima ko moze konkretno da mi kaze koliko moj auto ima lambda sondi???
    Jer kad sam pitao majstora on kaze da ima 2 (jedna pre i jedna posle katalizatora), medjutim u onom servisnom cd-u (DTE) pise da bi trebalo da ima dve napred (leva i desna) i jednu nazad, tj posle katalizatora.
    A skinuo sam i ovaj novi eLearn gde pise da ima 4 sonde i to dve napred (leva i desna) i dve nazad.
    Ja sam uspeo da nadjem za sada dva konektora napred koji se nalaze izmedju dva fara.
    Ako je dijagnostika pokazala daje sonda br1, koja je to onda, prednja leva ili desna ili ne znam vise ni sam...
    I jos jedno pitanje, jedan od konektora ima izolirke na sebi, kao da je neko vec menjao i stavljao one univerzalne, da li moze biti problem u konektoru i kontaktima i da zbog toga javlja gresku, jer ponavljam auto se normalno ponasa i nisam primetio neku povecanu potrosnju, a i vrednosti koje smo gledali na dijagnostici, dok je bio upaljen auto, i jedne i druge sonde su skoro identicne.

Uh, malo sam zakomplikovao, sve u svemu HELP
  • veXon
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2006
    • 571
    • Beograd, Vozdovac

imas tri sonde!
    kontaktiraj TOKYA (Ivan) on ce ti objasniti gde se nalaze, jer je njegov drug imao problema sa sondama na jts-u...

Comment

• DanielNS
      CBC Član
      • 20.08.2007
      • 17
      • Novi Sad

Nabavio sam danas Autodata cd najnoviju verziju i tamo isto pise da ima ukupno 4, dve napred na levom i desnom pred-katalizatoru (valjda se tako zovu) i dve nazad posle velikog katalizatora.

Svejedno, posle poslednjeg reseta ne izbacuje mi gresku vec par dana, mozda je stvarno nesto do kablova pa cu to proveriti cim se smiri vreme malo.

ps Hvala za info!

Comment

• E_K_V
        CBC Senator
        • 09.05.2005
        • 220
        • Podgorica

a je li neko zna koliko 156 2.4jd 136ks ima lambda sondi?
        FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• speedfreak968
          CBC Senator
          • 05.07.2005
          • 211
          • Beograd

4 komada koliko je meni poznato, mislim na 2.0 JTS...
          156 2.5 V6 24v

Comment

• Gumetina
            Banovan
            • 12.12.2004
            • 1082
            • Novi Sad

procicati malo sta kazu napolju, sve mi se cini da ovde ljudi olako menjaju sondu a uzrok moze biti negde drugo. maf npr.

elem, 2 sonde su obicne (jeftine) a 2 su WB sonde, ono, skupe...

Comment

• DanielNS
              CBC Član
              • 20.08.2007
              • 17
              • Novi Sad

Hm, i ja mislim da ih ima 4 i to te sto si napisao, medjutim sto vise citam o tome sve je komplikovanije tako da sad vise nista ne znam
              Jel moguce da se ta greska na L. sondi javi usled loseg goriva???
              Ja evo ima vec nedelju dana kako sipam na drugoj pumpi i vise ne prijavljuje gresku, auto se normalno ponasa, potrosnja po board computeru je 9,6L a po mojoj proceni, 11-12L iskljucivo gradske voznje...

Comment

Working...
              X