ugradnja ABS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

...sa linka :

...'' Locked wheels can create vehicle instability problems and prevent steering around obstacles in the road. Stopping distance on many slippery surfaces will also increase with locked wheels...''

...'' ABS can also prevent tire damage. Locked wheels on dry asphalt or concrete can quickly create flat spots on tires, which can cause an annoying vibration while driving...''

...'' In vehicles equipped with conventional brakes, drivers often apply their brakes to the point at which the wheels lock up. This results in a loss of steering control and less-than-maximum braking effect...''

...'' With ABS, stopping distances decrease in many cases and the driver can maintain steering control of the vehicle. Importantly, four-wheel ABS allows the driver continuing control to help steer around hazards if a complete stop cannot be accomplished in time...''

...'' There are some conditions where stopping distance may be shorter without ABS. For example, in cases where the road is covered with loose gravel or freshly fallen snow, the locked wheels of a non-ABS car build up a wedge of gravel or snow, which can contribute to a shortening of the braking distance...''

...'' Even in fresh snow conditions, you gain the advantages of better steerability and stability with four-wheel ABS than with a conventional system that could result in locked wheels...''

...'' Most people agree the investment in ABS proves its worth if it prevents just one accident. Maybe that's why nearly nine out of 10 first-time ABS buyers in Europe are repeat buyers...''

Nove gume ne mogu nadoknaditi ABS...

Comment

• badza
      CBC Član
      • 16.12.2007
      • 32
      • Beograd

Ok, shvatam ja da ima i pozitivnih i negativnih strana ABS-a, ali suma sumarum da li je vredno truda da se ja upustam u takvu akciju kao sto je ugradnja ABS-a?? A i kome ja mogu da se obratim za to, jer ja nema sanse da to izvedem do kraja sam?!
      Nema alfe bez boxer motora

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

konsultuj Deshu, on ce ti sve staviti na papir pa onda odluci. najbolje resenje.
        .

Comment

• spanjeli
          CBC Senator XXL
          • 17.09.2005
          • 532
          • Nis

Ja cu da ti prekratim muke,nemoj to da radis,prodaj auto,dodaj tih 2000eur koliko ces potrositi za taj tvoj upgrade i kupi auto koji ima ABS i bices veoma srecan...
          Originally posted by Sheta_Junior
          Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

Originally posted by spanjeli
            ...prodaj auto,dodaj tih 2000eur koliko ces potrositi za taj tvoj upgrade i kupi auto koji ima ABS i bices veoma srecan...

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

bravo spanjeli

sta ja kome kucam, kad niko ne cita...
              nesto slicno sam rekao na pocetku cele price...

Originally posted by dekideki
              ...mislim da ti je bolje da planiras zamenu celih kola za slicna sa ABS-om nego da budzis. nije toliko stvar cene delova, vec vremena potrebnog za takvu operaciju...
              .

Comment

• badza
                CBC Član
                • 16.12.2007
                • 32
                • Beograd

Ma da bre ljudi u pravu ste!!! Ko bi se sad sa tim zaj... samo sto sam se ja u moj auto toliko zaljubio da mi je zao da ga prodam, bar ne zbog ABS-a. Hvala na savetima, ali nesto sto sam shvatio u svemu ovome, je da covek treba da bude zadovoljan onim sto ima i da ne preteruje!!

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Originally posted by badza
                  Hvala na savetima, ali nesto sto sam shvatio u svemu ovome, je da covek treba da bude zadovoljan onim sto ima i da ne preteruje!!
                  "Bogovi mrve munjama i gromovima najvise kuce i najveca stabla, jer Oni ne podnose niciju gordost osim svoje!"

Herodot
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Viper
                    CBC Senator XXL
                    • 25.11.2004
                    • 700
                    • Kać

Ja mogu da kazem samo da me je dosad ABS na mojoj 156 tri puta spasao od sigurnog udesa, da nije njega razbio bih alfu samo tako.
                    I DONT NEED SEX
                    goverment fucks me every day!

Comment

• Masinac
                      CBC Član
                      • 19.02.2007
                      • 57
                      • Beograd

Vozite sporije ili bar malo vece rastojanje pa necete ni imati potrebe za abs-om.
                      Citao sam ovaj text i sto se same teme tice mislim da je iluzija ugradnja kompletnog sistema na auto.

Comment

• srdjan_p
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2004
                        • 1915
                        • ZR

Samo pamet u glavu, laganije sa gasom i drzite odstojanje i nema frke...A po snegu i ledu ti se isto 'vata, bez ABS-a ces da klizis a sa ABS-om ces nemocno da gledas kako se ne zaustavljas i ne moz nista da uradis po pitanju toga...****n osecaj...Ja na mom autu nemam ABS ali su mi zato kocnice ispravne, gume dobre, uglavnom imam osecaja za pedalu u svim situcijama itd itd...

Comment

• Nigy
                          CBC Senator XXL
                          • 13.04.2006
                          • 921
                          • BGD

Nove generacije ABS sistema imaju zaustavni put koji prakticno identican savrsenom tj. onom koje postignu profi vozaci.
                          Kod starijih nije bilo tako. Taj put je bio duzi u odnosu na ono sto je mogao istreniran covek da postigne. To je cinjenica.
                          Ono sto su ti sistemi pruzali je upravljivost tokom celog kocenja i lakse snalazenje prosecnim vozacima na 'tezim' podlogama.

E sad, javlja se i problem ispravnosti tog sistema. Vozio sam par vozila gde se 'trag kocenja' drasticno produzavao kada se ukljuci ABS. Dok se nisam privikao, umalo dva puta da izlomim sve ispred sebe. Naravno, uzroci su bili neispravnost, ali s' obzirom da kod oba nije postojala volja da se to popravi, imao sam prilike da uocim razliku.
                          Takodje sam imao slucaj (burazerov auto) gde je ABS senzor na prednjem desnom tocku bio ostecen, i moralo se menjati par delova u paketu (a nije ih bilo na lageru pa se cekalo par nedelja). Manifestovalo se time da pri prakticno svakom kocenju na tom tocku je aktiviran ABS sto niti je bilo prijatno iskustvo, niti je pomoglo u skracivanu zaustavnog puta.

LM, sve ima svoje. Ne sporim prednosti ABS-a, ali ima i svojih mana.

Originally posted by Jovana
                          Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• badza
                            CBC Član
                            • 16.12.2007
                            • 32
                            • Beograd

Nigy me je podsetio da sam zaboravio da kazem da je i presudnu ulogu u kupovini automobila bez ABS-a bio u korado mog najboljeg druga, kome se ABS aktivirao i pri najmanjem kocenju (prikocenju). Svaki semafor drrrrrrrr. E onda kad je cale kupio Mareu, e to je druga prica. ABS kao sat.

Comment

Working...
                            X